Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Споделете какви иконки, плугини и други благинки използвате. Аз свалях последния PowerPack.v1.41, но доста проблеми имаше. Споделете с коя версия сте и защо? ;) Така ще ми помогнете, а и не само на мен!

П.П. Не съм от НСБОП, така че спокойно! :P

Я погледне този сайт: http://www.totalcmd.net/ ;)

Редактирано от steliyan (преглед на промените)

Точно със същият PowerPack.v1.41 съм и си работи на пушка.FTP-то са го барнали и сега е доста по-добре.Останалите неща съм си прехвърлил от предната версия,като настройки,език,бутони.

Какви проблеми си имал ?

• Автор

Единия беше с кракването, а другия при затваряне ми даваше 2 грешки. Сега ще пробвам пак! ;)

Ето един руски сайт посветен на програмата:

http://wincmd.ru/

Откакто се появи преди няколко години Total Commander еХtendedPack съм само с него.

Определено това е най-ползваната от мен програма - в момента, в който запаля компа я пускам и я затварям последна. Накичил съм всичкия друг софт на Button Bar-а и нямам нито една икона на десктопа или на Quick Launch-а. До такава степен съм свикнал, че където и да отида да помагам нещо за някой комп първата ми работа е да инсталирам TotComm XP, без него не правя нито крачка...

Не инсталирам никакви допълнителни плъгини, а само този пакет - той ми е напълно достатъчен...

Като си помисля, май комбинацията TotComm XP + IrfanView ми върши поне 50% от ежедневната работа пред компа...

Последната версия 3.1 на TotComm XP е рускоезична, но при инсталацията има избор и за английски интерфейс, което и правя. Най-важното за мен са Button Bar-овете, затова винаги преди ъпгрейд или нова инсталация на програмата си копирам файловете за професионалния вариант 1.bar, 2.bar, 3.bar, 4.bar (това е при мен, стандартно са само 1 и 2 bar).

Е, това е моя опит накратко...

(Много добра тема steliyan-е, за TotComm мога да говоря с часове...)

Редактирано от Licensed User (преглед на промените)

Аз ползвам Total Commander 6.51 PowerPack 1.40. За неговите плъгини, можете да прочетете в темата, за която дадох линк.

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Някой ако може да обясни как точно след инсталирането на даден Plugin, аз мога да го използвам. Примерно .wfx Plugin.

Откакто се появи преди няколко години Total Commander еХtendedPack съм само с него.

Определено това е най-ползваната от мен програма - в момента, в който запаля компа я пускам и я затварям последна. Накичил съм всичкия друг софт на Button Bar-а и нямам нито една икона на десктопа или на Quick Launch-а. До такава степен съм свикнал, че където и да отида да помагам нещо за някой комп първата ми работа е да инсталирам TotComm XP, без него не правя нито крачка...

Не инсталирам никакви допълнителни плъгини, а само този пакет - той ми е напълно достатъчен...

Като си помисля, май комбинацията TotComm XP + IrfanView ми върши поне 50% от ежедневната работа пред компа...

Последната версия 3.1 на TotComm XP е рускоезична, но при инсталацията има избор и за английски интерфейс, което и правя. Най-важното за мен са Button Bar-овете, затова винаги преди ъпгрейд или нова инсталация на програмата си копирам файловете за професионалния вариант 1.bar, 2.bar, 3.bar, 4.bar (това е при мен, стандартно са само 1 и 2 bar).

Е, това е моя опит накратко...

(Много добра тема steliyan-е, за TotComm мога да говоря с часове...)

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте!Total comander заинтригува и мен и си го инсталирах от посочения от Licensed User линк.Свалих си и български превод на програмата и се надявам,така да се ориентирам по-бързо в нея.Въпросът ми е следния:

-Имате ли идея как да се регистрирам,защото свалената версия е за един месец.В момента на посоченият линк се сваля версия 6.53 с пакет 3.2.Всъщност аз инсалнах нея.Предварително много благодаря.

danina,

Копирай някое от ключетата (wincmd.key) от файла, даден по-долу, в инсталационната директория на програмата. Това е.

http://free.data.bg/wankata/Total%20Comman....53/12_keys.zip

<{POST_SNAPBACK}>

Много,много,много ти благодаря.Стана от раз.Сега остава да се науча да го ползвам,но като гледам каква сериозна програма е май ще започна да я използвам догодина.Всичко най-най! :)

danina, приветствам желанието ти да се научиш да работиш с тази чудесна програма и ще се опитам да ти помогна с каквото мога. Като за начало ето постове в този форум, в които се говори за тази програма - http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...Total+Commander

Ако имаш някакъв проблем, не се притеснявай да пишеш и с радост ще ти помогнем.

danina, приветствам желанието ти да се научиш да работиш с тази чудесна програма и ще се опитам да ти помогна с каквото мога. Като за начало ето постове в този форум, в които се говори за тази програма -  http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...Total+Commander

Ако имаш някакъв проблем, не се притеснявай да пишеш и с радост ще ти помогнем.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ти много Tragedy.На такава отзивчивост не съм се надявала.Приеми най-искрената ми благодарност за всичко!

А сега по същество-изчетох материалите на посочения от теб линк ,но все още съм доста неорентирана.Като начало беше показал как търсиш дублирани файлове,но аз въобще не мога да извикам този прозорец.Като дам търсене,ме пита какво да търси и въобще не споменава за дублирани файлове.Моля те,обясни как чистиш регистри с тази програма.Отново,много ти благодаря в аванс!

PS:Общо взето като разглеждам Total comander,изглеждам така- sad.gif:) .

Но няма да се откажа.

Поздрав!

Здравей danina. За да търсиш дублиращи се файлове, отвори в някой от панелите папката в която искаш да провериш (по принцип програмата търси и в подпапки на избраната папка) и избери от менюто горе Commands -> Search... След като ти се появи прозореца за търсене, отвори втората страничка (в горната част има един ред с етикети на страници), която се казва Advanced. Като ти се отвори това, върви в долната част на прозореца където пише Find duplicate files сложи отметката пред този надпис и избери по какъв критерий да търси дублиращи се файлове - дали да бъде по име (т.е. с еднакви имена), по размер (с еднакъв размер) или по самото им съдържание. Също така можеш да правиш комбинации от тези три критерия.

Относно чистенето на регистри нещо не те разбрах. Не се сещам в момента да има такава функция.

Здравей danina. За да търсиш дублиращи се файлове, отвори в някой от панелите папката в която искаш да провериш (по принцип програмата търси и в подпапки на избраната папка) и избери от менюто горе Commands -> Search... След като ти се появи прозореца за търсене, отвори втората страничка (в горната част има един ред с етикети на страници), която се казва Advanced. Като ти се отвори това, върви в долната част на прозореца където пише Find duplicate files сложи отметката пред този надпис и избери по какъв критерий да търси дублиращи се файлове - дали да бъде по име (т.е. с еднакви имена), по размер (с еднакъв размер) или по самото им съдържание. Също така можеш да правиш комбинации от тези три критерия.

Относно чистенето на регистри нещо не те разбрах. Не се сещам в момента да има такава функция.

<{POST_SNAPBACK}>

Tragedy,много ти благодаря.Справих се.Направо се шашнах,колко много дубликати има.Аз направо пуснах цялото d.Едно по едно ли да трия дубликатите или има друг начин,защото са към 13...?

Отново огромно благодаря! :clap:;):clap:

danina, след като намериш дублираните файлове, можеш да натиснеш бутона Feed to listbox. Така всички открити дублирани файлове ще бъдат показани в активната страна на програмата, където ще можеш да работиш с тях. За съжаление Total Commander не е оптимизиран в изтриването или обработката на дублиращи се файлове, затова ако намериш голям брой ти препоръчвам някоя от програмите дадени в тази тема - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=7885 .

Иначе самият факт, че си намерила множество дубликати на D устройството на твърдият ти диск не трябва да те безпокои, защото множество програми създават нулеви файлове, които ще ти излязат при едно търсене. Също така множество програми ползват малки файлчета, които са идентични. Ако обаче намериш големи файлове (от порядъка на мегабайти), тогава вече можеш да видиш какви са и дали изтриването на дубликата няма да навреди по някакъв начин на системата ти. Един съвет в тази връзка - ако дублиращите се файлове са с познати разширения (jpeg, mp3, avi и т.н., т.е. песни, картинки филми или други) можеш лесно да изтриеш повтарящите се файлове. В случай, че файловите разширения са непознати за теб, по-добре не рискувай с изтриване.

danina, след като намериш дублираните файлове, можеш да натиснеш бутона Feed to listbox. Така всички открити дублирани файлове ще бъдат показани в активната страна на програмата, където ще можеш да работиш с тях. За съжаление Total Commander не е оптимизиран в изтриването или обработката на дублиращи се файлове, затова ако намериш голям брой ти препоръчвам някоя от програмите дадени в тази тема - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=7885 .

Иначе самият факт, че си намерила множество дубликати на D устройството на твърдият ти диск не трябва да те безпокои, защото множество програми създават нулеви файлове, които ще ти излязат при едно търсене. Също така множество програми ползват малки файлчета, които са идентични. Ако обаче намериш големи файлове (от порядъка на мегабайти), тогава вече можеш да видиш какви са и дали изтриването на дубликата няма да навреди по някакъв начин на системата ти. Един съвет в тази връзка - ако дублиращите се файлове са с познати разширения (jpeg, mp3, avi и т.н., т.е. песни, картинки филми или други) можеш лесно да изтриеш повтарящите се файлове. В случай, че файловите разширения са непознати за теб, по-добре не рискувай с изтриване.

<{POST_SNAPBACK}>

Tragedy,отново много ти благодаря.Изкарах дубликатите в основния панел и от там си ги разглеждам-е,това е първото нещо,което правя с тази програма-благодарение на теб.Благодаря ти.Ще спазвам препоръките ти.От линка,който си дал си дръпнах програма за чистене на дублирани файлове и въобще,сега почвам да се уча.Свалих си и други програми за чистене на компа и преглед и поправяне на регистрите от една друга тема от форума и сега смятам,да въведа компа си в порядък.Благодаря ти за подробните разяснения и отзивчивоста ти.

Желая ти всичко най-добро!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.