Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иранците се разбунтуваха заради лимит на бензина

Featured Replies

Шофьорите имат право на 100 литра месечно, ограниченията въведени заради евентуални санкции

Стотици разгневени ирански младежи нападнаха и подпалиха няколко бензиностанции в различни райони на Техеран, бесни от въвеждането на месечни дажби за горивото, съобщиха агенциите. Режимът в Иран въведе ограниченията заради опасения, че ще му бъдат наложени икономически санкции от ООН заради ядрената програма на страната.

Според очевидци изгорели са колонките и няколко автомобила в бензиностанции в Пунак, беден квартал на иранската столица. Младежите блокирали и шосето, като подпалили автомобилни гуми. Някои хвърляли камъни и скандирали антиправителствени лозунги, включително, че президентът Махмуд Ахмадинеджад трябва да бъде убит, предаде Ройтерс. Полиция за борба с безредиците се намесила и разпръснала вилнеещите младежи.

Мерките за ограничаване на продажбите на бензин за всички автомобили и мотоциклети влезе в сила от сряда в полунощ. Според тях автомобилите на бензин ще трябва да се задоволят със 100 литра месечно. Останалите коли, пригодени и за течен газ, имат право на не повече от 30 литра на месец. Срокът на ограниченията е четири месеца, но може да бъде продължен до шест месеца. В началото на юни правителството въведе първата фаза на ограниченията, но само за държавните автомобили.Огромни опашки се извиха пред бензиностанциите още преди мярката да бъде съобщена публично. Някои медии съобщиха за сбивания между шофьорите, които искали да се запасят.Иран е четвъртият производител на суров петрол в света, но бе принуден да внася бензин за 5 млн. долара в продължение на една година - от март 2006 г. до март 2007 г. Правителството смята, че без бензиновия лимит вносът ще стигне до 9,5 млрд. долара. На 22 май т.г. правителството повиши цената на обикновения бензин от 800 риала (0.08 долара) за литър на 1000 риала (0.10 долара). Иранските рафинерии произвеждат едва 44.5 млн. литра дневно, докато всекидневното потребление сега е 79 млн. литра.

в-к Сега

Това е малко като оная поговорка "Вода газиш,жаден ходиш".

Шофьорите имат право на 100 литра месечно, ограниченията въведени заради евентуални санкции

Стотици разгневени ирански младежи нападнаха и подпалиха няколко бензиностанции в различни райони на Техеран, бесни от въвеждането на месечни дажби за горивото, съобщиха агенциите. Режимът в Иран въведе ограниченията заради опасения, че ще му бъдат наложени икономически санкции от ООН заради ядрената програма на страната.

Според очевидци изгорели са колонките и няколко автомобила в бензиностанции в Пунак, беден квартал на иранската столица. Младежите блокирали и шосето, като подпалили автомобилни гуми. Някои хвърляли камъни и скандирали антиправителствени лозунги, включително, че президентът Махмуд Ахмадинеджад трябва да бъде убит, предаде Ройтерс. Полиция за борба с безредиците се намесила и разпръснала вилнеещите младежи.

Мерките за ограничаване на продажбите на бензин за всички автомобили и мотоциклети влезе в сила от сряда в полунощ. Според тях автомобилите на бензин ще трябва да се задоволят със 100 литра месечно. Останалите коли, пригодени и за течен газ, имат право на не повече от 30 литра на месец. Срокът на ограниченията е четири месеца, но може да бъде продължен до шест месеца. В началото на юни правителството въведе първата фаза на ограниченията, но само за държавните автомобили.Огромни опашки се извиха пред бензиностанциите още преди мярката да бъде съобщена публично. Някои медии съобщиха за сбивания между шофьорите, които искали да се запасят.Иран е четвъртият производител на суров петрол в света, но бе принуден да внася бензин за 5 млн. долара в продължение на една година - от март 2006 г. до март 2007 г. Правителството смята, че без бензиновия лимит вносът ще стигне до 9,5 млрд. долара. На 22 май т.г. правителството повиши цената на обикновения бензин от 800 риала (0.08 долара) за литър на 1000 риала (0.10 долара). Иранските рафинерии произвеждат едва 44.5 млн. литра дневно, докато всекидневното потребление сега е 79 млн. литра.

в-к Сега

Това е малко като оная поговорка "Вода газиш,жаден ходиш".

Тяхното е по-скоро "блато газиш".

Сигурно има някаква грешка в сумите за внос на бензин. не може да са внасяли само за $5 млн а да стигне $9 млрд.

Обаче много ми допада цената там - $0.08 за литър ;)

За сравнение цените на бензина в различни градове по света :

118295891612petrol4a939bg4.jpg

Цената е за галон бензин (около 3.79 литра).

У нас е приблизително $5.18 за галон.

• Автор

На мен един тираджия ми е разказвал в южна Турция на границата с Иран как се вдигал прахоляк покрай бензиностанцията и бензинджията извадил пищова на нафтата и напръскал ;)

Иначе горивото било почти без пари ама имат само него,жегата и камънака.

Иначе горивото било почти без пари ама имат само него,жегата и камънака.

Всеки търси това което няма и не цени това което има .

Пък тези иранци вместо да си оправят икономиката атомни бомби ще си правят .

По ясен и нагледен пример от това до какво води когато една държава се управлява от дребни комплексари няма .

• 2 седмици по-късно...

Да направят война (отново) и да го издухат президента и правителството и ще се оправят , а не да гледат от нас (българите) и да си напускат страната без бой !!!

като не са си направили рафинериите с достъчен капацитет за преработка на петрола-кой им е виновен?

А отгоре на всичко-лимит от 100 литра на месец? ;) Че аз харча на месец около 40 литра?Какво правят в Иран-с колата и до кенефа ли ходят? ohmy.gif

Горят повече от порядъка на 15- 20 /100

Ти още малко ще ги изкараш, че се разкарват с БТР-и и Уазки (те горят над 4 на 10 :speak:)

Интересно, че никой не обърна внимание, как чрез един блъф за ембарго се настроиха част от самите иранци, срещу собственото си правителство (което уж всички обичат и тачат)

Пък тези иранци вместо да си оправят икономиката атомни бомби ще си правят
какви атомни бомби бе? Те атомни електроцентрали искат да правят,ама ООН не им дава,защото подкрепяли тероризма! Та евентуалното двойно предназначение!

Редактирано от манол (преглед на промените)

Ма какви са тия ООН да влизат в сметките на страната ти, бе? Ше ми казват, че ше карам до 100 литра. Аз ако бях щях да направим водородна бомба и ха у САЩ. :angry:. 1000% съм сигурен, че това е наложено от Ламериканците, защото ако се вдигне цяла Африка ше ги сдухат. Утре това ще дойде и в България, че да може да печелят $+Бензин. Извинете че пиша така, но просто вече съм тотално нервиран от тези ИЗНУДВАНИЯ спрямо Иран, Ирак и другите.

• Автор
Ма какви са тия ООН да влизат в сметките на страната ти, бе? Ше ми казват, че ше карам до 100 литра. Аз ако бях щях да направим водородна бомба и ха у САЩ. :computer2:. 1000% съм сигурен, че това е наложено от Ламериканците, защото ако се вдигне цяла Африка ше ги сдухат. Утре това ще дойде и в България, че да може да печелят $+Бензин. Извинете че пиша така, но просто вече съм тотално нервиран от тези ИЗНУДВАНИЯ спрямо Иран, Ирак и другите.

Помисли ли преди да се изкажеш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.