Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за клок на Е6420+Asus P5B-E

Featured Replies

интересуваме дали някой знае точно колко и как да си овърклокна процесора,вследствие рам паметта и съответно дънната платка.а ето я и конфигурацията дънна платка , процесор, видео карта,

кутия,ram памет 2x1Gb ddr2 800Mhz,захранване fortron bluestorm II 500w.

влезнах в биоса и направих настройките да бъдат избирани ръчно, включително и овърклокването.намерих къде е за рам паметта да увеличавам честотата, но не мога да намеря за процесора и самата дънна платка. ако може някой да ми обясни по-подробно какво точно трябва да направя, защото явно нещо не правя както трябва!четох и другите теми, но всяка се различава от моя компютърна конфигурация.благодаря!

това което видях в настройките на биоса е следното CPU Frequency като стойността в момента е на 266.варира от 100 до 650!

DRAM Frequency варира от DDR2 533 до DDR2-1067Mhz,като има и стойности 800Mhz и 889Mhz(предполагам че това е честотата на рам паметта. в момента е нагласена на auto).

PCI Express Frequency нагласена на auto варира от 90 до 104.

PCI Clock synchronization mode нагласен на auto, но може и на 33.33

Мемоry voltage нагласен на auto,варира от 1,8v до 2,45v като разликите в стойностите са по 0,5v.

CPU Vcore voltage нагласен на auto, варира от 1,5250v до 1,7000v като разликите в стойностите са по 0,0125v.

FSB termination voltage стойности 1,200v ; 1,300v ; 1,400v ; 1,450v.

NB Vcore стойности 1,25v ; 1,40v ; 1,55v ; 1,70v.

SB Vcore (SATA, PCI E) стойности 1,50v ; 1,60v ; 1,70v ; 1,80v.

ICH Chipset voltage стойности 1,025v ; 1,215v.

моля ви ако може да ми обясните какво точно означават тези понятия и съвет за промяната им в резултат, на което да постигна някакъв overclock!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

това съм го чел, но не мога да намеря съотношението между рам паметта и честотата на шината в моя биос. ако знаеш още някакви клавишни комбинации за аsus платките моля те кажи ми защото не намирам скрити настройки!

Няма скрити настройки - търси такова нещо -

image040.jpg

Слагаш паметта 1 : 1 с FSB шината и клокваш ( след като си заключил другите шини, изключил си С1Е и Intel Speed Step - ти това го знаеш щом си чел голямата тема).

Волтажите засега не ги пипаш.

• Автор

благодаря!промених FSB на 333 и съответно DDR2 667Mhz, след което като запазих настройките веднага след излизането от менюто на bios-а ми се изключи компютъра. искам да питам нормално ли е да прави така?не разбрах също така след като вече съм увеличил DRAM на 667Мhz като продължа да увеличавам FSB трябва ли да увелича DRAM на 800 или да си я оставя така и до каква стойност на FSB да я оставя така (горе-долу).

Редактирано от airstrikebg (преглед на промените)

След като първоначално си направил настройките на Рам паметта, както и останалите -след това единствено увеличаваш честотата на FSB шината ( друго нищо не бърникаш)- до шина 401 МХц би трябвало (ако имаш късмет ) системата да тръгва без да иска увеличаване на напрежението. Това че дъното е изгаснало и после е тръгнало вероятно означава , че си сменя страпа ( в голямата тема е писано и за него и какви честоти се прескачат и т.н.).

И все пак ми се струва, че трябва още да почетеш за клока cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.