Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой разкри истинския свят на Фентъзито ?

Featured Replies

Макар да не съм чел много фентъзи книги, факт който усилено работя за да променя, мисля че сте пропуснали една важна поредица (или най-много да не съм я забелязал в постовете ви) Джордж Мартин-Песен за огън и лед.

По-скоро трябва да си поговориш с мене...

Иначе и аз и жената (разбирай DeadSmurf), в момента чакаме* 11-тата последна книжка от Мечът...

* искам, искам бате, дай-дай, иска книга, иска сега biggrin.gif

Ох кога ще дойде 13 ноември за да си купя новата книга -- "Изповедник". Може би преди месец четох в официалния сайт на Тери Гудкайнд, че е пуснал 1 първа глава от книгата за сваляне, но така и не открих въпросният линк към нея.

А за това че коя е първо си прочел, е най-добрата, много много не съм съгласен. Аз не помня първо, кое фентъзи прочетох, но определено най-много ми харесва Мечът. А хора като говорите за Амбър, някой да се сеща за Филип Хосе Фармър, защото доколкото знам Зелъзни се вдъхновил от неговия цикъл "Свят на нивата".

А за прословутият Толкин всички му станаха фенове след филма. Интересно ми е колко от тези негови фенове бяха чували за Толкин преди това?!?. Радвам се че има хора, които помнят "Дъга", защото тя ме запали по Толкин, а не филма

Аз също на времето се запалих от Толкин. Всичко от там тръгна. После прочетох няколко неща на Пратчет - "Дядо Праз" и "Добри поличби", а накрая изчетох поредицата Хриники на Амбър (които ми харесаха между другото, но ги подарих на дин приятел). И после спрях да чета фентъзи. Търся си някоя хубава не много заплетена книжка, която да няма 1001 книги след нея - нещо леко и приятно фентъзи, което да изпапкам за няколко дена:ph34r:

• Автор

Хмм... Изглежда има доста фенове на Гудкайн, които чакат 11-тата книга. Добре че авторът се сети да спре с историята на време, защото в последните книги започнах да се чудя какво ли по - лошо от това може да се случи на главните герои (особено на Ричард и Калан). Жалко че още не се знае дали ще е хепи енд или 11-тата книга ще бъде разказ на героичната им смърт.

• 4 месеца по-късно...

Съвременното фентъзи започва от Толкин - всеки след него повтаря същата формула - уникален предмет, който обикновенно причинява някакви щети на собственика си, група приятели които са сами срещу всички, изчезналият крал, който се завръща, магьосниците, които през повечето време не правят магии, а просто помагат с мъдростта си, натрупана през многото години, които са изживели и т.н. Може би Зелазни донякъде излиза от тази формула в "Хрониките на Амбър", но като цяло - от Властелина насам всичко е едно и също...

Аз малко се отклонявам, ама за да не правя нова тема само за това:

Някой да знае от къде в София мога да си купя първия том на Белгариад? (от Дейвид Едингс)

Като ровя в нета в сайта на Бард, bgbook.dir.bg, сайтовете на Хеликон и Пингвините и подобни места виждам, че навсякъде наличностите са изчерпани. Втория го имат, но първия - не... Ще отскоча и до Славейков, ама имам някакъв спомен, че и там е дефицит (май го обсъждахме с продавача, понеже съм му редовен клиент)...

А в този ред на мисли след Белгариад ще ми трябва и Малореон (като продължението му), тъй че ако можете да ми кажете къде да намеря и него. Май и той трудно се намира...

Виж тук за Белгариадата.А за Малореон - до месец ще го има и него (надявам се)

Редактирано от perrin (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.