Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3 малки предложенийца

Featured Replies

Порових се в настройките на форума и не можах да видя да има опция да настроя личния си профил, така че всеки път като отворя сайта да се отваря олекотената версия. Може и да го има, но аз да не съм го открил. Не може ли да активирате функцията, с която всеки потребител си избира външния вид на форума? ( сега като се замисля това може малко да противоречи на политиката на сайта)

Другото ми предложение е да има бутон ”цитирай” на всяко вече написано съобщение, дори когато си натиснал копчето ”нов отговор” най-отдолу, и си в прозереца, в който пишеш отговора си. Сега, за да цитирам някого, трябва да натискам бутона цитирай още преди да вляза в прозореца, в който аз пиша.

Трето предложенийце: не може ли да включите в сайта и някоя проверка за правопис. Мисля, че съществуват вече разработени решения - напр. http://www.bacl.org/itaestbg.html. Пише, че се компилира под ANSI C. Доколкото разбирам самите автори са готови да дискутират всяко интегриране, където и да е, на техния продукт от трети лица. Понятие си нямам дали е възможно, пък вие сигурно знаете по-добри решения. Все пак на мене ми писна от правописните грешки дори в собствените ми съобщения.

П.П. Не ме взимайте много на сериозно, сайтът ви е супер, пък това за предложения, които едва ли някой ще ползва на практика.

П.П.П. Абе бутончето за режим на клавиатурата нещо не бачка в новия ”Резерват за елени Алфа 1” (=Deer Park Alpha 1). Като го натисна и просто клавиатурата престава да действа. Може пък и да не е от сайтът, а да е от моя компютър, ама не мога да го оправя.

П.П.П.П. Ако не приемате предложенията, не си губете времето да ми отговаряте (т.е. губете го, за да публикувате новините за софтуер, които аз лично преглеждам минимум 3-4 пъти на ден:-))))))))), а направо триите темата ми - няма смисъл да пълним форума с безсмислици.

Редактирано от iambbbbob (преглед на промените)

Ммм, даа. Добри предложенийца. Особено третото. Смятам, че би било адски полезно. Обаче нямам идея за реализацията му. Може би java. Все пак трябва да има речник за сравняване. А речника за български на ООо е почти 1MB. Все пак трябва първо да се одобрят. Както и да е. На мен би ми харесало. :)

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)

Трето предложенийце: не може ли да включите в сайта и някоя проверка за правопис. Мисля, че съществуват вече разработени решения - напр. http://www.bacl.org/itaestbg.htm.

<{POST_SNAPBACK}>

The requested URL was not found on this server.

Всъщност страницата е .html, а не .htm - http://www.bacl.org/itaestbg.html

P.S. То хубаво се компилира, ама тука говорим за PHP, не за C. Но при наличие на подходящ речник, може да се напише скрипт, който да го ползва и да проверява постовете по него...

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Имаше дискусия именно по въпроса за въвеждането на такава проверка във форума - тук.

Дарки, ти не беше ли дал в Comex-а линк към нещо подобно?

Дарки, ти не беше ли дал в Comex-а линк към нещо  подобно?

<{POST_SNAPBACK}>

Не, бях дал за смяна на клавиатурна подредба+превод кирилица<->латиница

Вижте какъв линк намерих на linux-bg.org относно проверката на правописа с PHP.

линк

Не разбирам от PHP, така че ако може някой да го погледне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.