Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дигитални Фотоапарати

Featured Replies

Забелязвам интерес и реших да пусна темата, така че хората да могат да се ориентират спрямо опит, а не спрямо реклама и пари!!!

Кажете какъв апарат имате, дали сте доволни?

Ако да- защо(примерна снимка няма да е лошо)?

Ако не - пак защо(примерна снимка също няма да е лошо)?

Давам пример за апарат който не е скъп, но прави страхотни снимки - Canon A400

(3.2 МП 3хОпт.Зуум. CCD 1/3.2) - недостатъци не съм открил. Цена около 120 евро.

Имам Samsung Digimax 300(3.2 mp, CCD 1/2.7) - хубави сними, няма зуум, но е много бавен, и мноого размазва! Всяка 2-3та снимка е брак! Цена - около 90-100 евро.

HP Photosmart M407(4.1 МП, зуум 3х CCD 1/2.5)- бедни цветове, сравнително бърз и контрастен(няма размазвания) - не съм доволен от него! цена около 120 евро.

Дайте вашето мнение, споделете опита си!!!

Имам Фотоклип DM334,боклук.Имам и Практика,с лента която прави перфектни снимки.Имам и един RICOH,пак с лента ама той е автоматичен.Също прави добри снимки.За Практиката имам статив и разни филтри.Сега се каня да махна Фотоклипа и да се обзаведа с нещо истинско,спрях се на Cannon Powershot A75.Ще ми го донесат от Щатите обаче защото е по-евтин с близо 200 лева(???? нали сме по-богати) :bye:

Щом ще има такава тема е хубаво да се погледнат и мненията в съществуващите вече такива:

Дигитални Фотоапарати

изразете мнение за цифров фотоапарат

Помощ при избор на цифров Фото апарат

Смятам, че в тези теми има доста полезна информация.

• Автор
Щом ще има такава тема е хубаво да се погледнат и мненията в съществуващите вече такива:

Дигитални Фотоапарати

изразете мнение за цифров фотоапарат

Помощ при избор на цифров Фото апарат

Смятам, че в тези теми има доста полезна информация.

<{POST_SNAPBACK}>

Съгласен съм, има нещичко по въпроса вече, аз самия съм постнал една от темите. :angry:

Но всъщност всички теми забиват в съвсем друга насока, и реших да създам една с кристално ясна насоченост!

В тази връзка моля да се споделят мнения САМО за дигитални фотоапарати и принадлежности към тях!!! :P Ясно е на всички, че аналоговите все още са по-добри от гледна точка на снимка, а вече има възможност да се дигитализира филмчето и става страхотно!!! Но темата е друга - само дигитални фотоапарати!!!

И моля dragozow да опише пълното име на апарата, както и какво не му харесва точно. "Боклук" не дава яснота по въпроса - цветовете ли му куцат, прекалено тъмни/светли снимки ли прави, размазва ли ги, и т.н. за да могат другите хора да разберат какво НЕ трябва да търпят в новозакупения си фотоапарат, а да го връщат веднага ;)

Много точно съм го описал с тая дума.Точния модел е Photoclip DM 334,4 мегапиксела.Бърка цветове,бях снимал гаджето и я беше изкарало с един червен нос като дядо Коледа.На снимките се появяват едни светли точки,абе пълен боклук ама ми е подарък.Не си купувайте Фотоклип.По-добре нещо от известните марки,макар и по-скъпо.Поздрави! :bye:

• Автор
Много точно съм го описал с тая дума.Точния модел е Photoclip DM 334,4 мегапиксела.Бърка цветове,бях снимал гаджето и я беше изкарало с един червен нос като дядо Коледа.На снимките се появяват едни светли точки,абе пълен боклук ама ми е подарък.Не си купувайте Фотоклип.По-добре нещо от известните марки,макар и по-скъпо.Поздрави! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Ама това от фирмата Daysie ли е ?

Да,на Дейзи е.Незнам как са другите им продукти.

Забелязвам интерес  и реших да пусна темата, така че хората да могат да се ориентират спрямо опит, а не спрямо реклама и пари!!!

Кажете какъв апарат имате, дали сте доволни?

Ако да- защо(примерна снимка няма да е лошо)?

Ако не - пак защо(примерна снимка също няма да е лошо)?

Давам пример за апарат който не е скъп, но прави страхотни снимки - Canon A400

(3.2 МП 3хОпт.Зуум.  CCD 1/3.2) - недостатъци не съм открил. Цена около 120 евро.

Имам Samsung Digimax 300(3.2 mp, CCD 1/2.7) - хубави сними, няма зуум, но е много бавен, и мноого размазва! Всяка 2-3та снимка е брак! Цена - около 90-100 евро.

HP Photosmart M407(4.1 МП, зуум 3х  CCD 1/2.5)- бедни цветове, сравнително бърз и контрастен(няма размазвания) - не съм доволен от него! цена около 120 евро.

Дайте вашето мнение, споделете опита си!!!

<{POST_SNAPBACK}>

На мене лично в момента ми харесват най-много два модела на Канон: А510 и а95, ама са малко по-скъпички от тези, които даваш. Аз преди време трябваше да избирам между А400 и А310. Избрах втория като преглътнах липсата на оптично увеличение на картината за сметка на по-доброто качество на снимките (по-голяма острота на картината, по-малко шум, малко по-добра динамика на цветовете). Обаче май аз съм единственият човек, който мисли така - всички, с които съм говорил предпочитат А400 от двата. Ама аз си ползвам апаратчето и съм много доволен.

Все пак ако купувах днес, не бих купил нищо по-лошо от А510 - той струва около 189 долара по интернет-магазините в САЩ. В ценовата граница около 120 евро, които си дал за А400, аз категорично бих купил един по-стар модел на Канон - А80 - който обаче прави страхотни снимки (може пък и да съм пристрастен към точно този модел :newspaper: ).

Все пак ако купувах днес, не бих купил нищо по-лошо от А510 - той струва около 189 долара по интернет-магазините в САЩ.

<{POST_SNAPBACK}>

Аре дай сайтове откъдето да си поръчам /или камера или фотоапарат/- че верно цените са в пъти по високи при нас. Примерно Канон А95 е 700 лв. в Технополис!

Аре дай сайтове откъдето да си поръчам /или камера или фотоапарат/- че верно цените са в пъти по високи при нас. Примерно Канон А95 е 700 лв. в Технополис!

<{POST_SNAPBACK}>

http://www.bizrate.com/digitalcameras/pid2...pareprices.html

Ако връзката горе не се отваря, кажи ми. От там си избери магазин, който прави доставки в България (такъв със сигурност е http://www.bhphotovideo.com).

Все пак помисли много добре и не избързвай с избора на модел и на магазин.

<{POST_SNAPBACK}>

От технополис си купувай само дискове и кабели. Недай си боже да ти се случи нещо с техниката, че почва едно ходене по-мъките. Сервиз-сервиз-сервиз, докато свърши гаранционния срок

Иначе примерно в сайта на електронбг цената на Канон А95 е 616лв с ддс-то

Редактирано от Slammer (преглед на промените)

Аз имам Panasonic dmc lc 80 с обектив Leica- много е добър, с нищо не отстъпва на Canon например :camera2:

• 3 седмици по-късно...

И аз имам Фотокип 1.3мп и да си кажа съм доста доволен от него.На колко пиянски събирания е издържал, колко е падал и от каде ли не (все тои си беше виновен де :wors: ) cool.gif и снимките са добри като за 1.3мп.С подходящи батерий над 2000мАч вечер прави също много добри снимки.Като цяло доволен съм от него като за 200лв с 128мб карта и 32мб вградени 1.3мп си е добре.

пример

• 2 седмици по-късно...

Имам Canon A510. Нов стува 430 лв. Много съм доволен от него . препоръчвам го .

До момента съм направил около 350 снимки с него ,от който около 5-6 не са станали добри. Но тъй като съм имал и възможността да снимам с Pentax Optio 50 S, ти препоръчвам Canon .

Аз лично намирам Canon A510 като оптимален вариант (цена/качество)

-

Вече съм щастлив собственик на Konica Minolta Dimage Z2

<{POST_SNAPBACK}>

Честито! :eek: Пусни тук една-две снимки и кажи дали си доволен, че и аз съм му се наканил на този модел. И кажи вярно ли му е толкова бърз автофокусът, колкото пише в рекламата. :bye:

Вече съм щастлив собственик на Konica Minolta Dimage Z2 http://911.bg/a2/offers.asp?p=1331001&parent=6026〈=bg      :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Сънувах го тоя фотоапарат, страшен е!

Моят фотоапарат е Konica Minolta Dimage X31 Хубава машинка, прави страхотни снимки :wors: но отстъпва на Z2 с оптичното увеличение. http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/dimagex31.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.