Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпити след 7 клас

Featured Replies

Моля ви за съвет и помощ. Ако някой наскоро е бил на изпитите след 7 клас, нека ми даде следната информация: Разрешено ли е ползването на някакви помагала, например христоматия или нещо такова - за цитатите при развиване на темите по литература? Ако да - какво точно? И за математиката: имало някакъв сборник с решени задачи които са се падали през последните години. Как точно се казва? На кое издателство е?

Благодаря предварително.

За изпита по литература можеш да ползваш христоматията http://www.helikon.bg/book.php?book_id=50785, а от математиката какво те вълнува - от къде можеш да се подготвиш или какво разрешават да се внася на изпита?

• Автор
За изпита по литература можеш да ползваш христоматията http://www.helikon.bg/book.php?book_id=50785, а от математиката какво те вълнува - от къде можеш да се подготвиш или какво разрешават да се внася на изпита?

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря! Сигурно ли е, че все още може да се внасят христоматии?

За математиката ми е ясно, че нищо няма да дадат да се внесе. Въпросът е откъде да се подготвя. Трябва да има решения, иначе никак няма да се оправя. Ходих на уроци, но без особен ефект, само дето нашите си даваха парите...

Мисля, че ако занесеш четиризначните таблици ще те пуснат с тях. Най-малкото няма да боли ако опиташ :angry:

Ходих на уроци, но без особен ефект, само дето нашите си даваха парите...
То май прогреса зависи повече от ученика :P

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор
Мисля, че ако занесеш четиризначните таблици ще те пуснат с тях. Най-малкото няма да боли ако опиташ :angry:

То май прогреса зависи повече от ученика :P

<{POST_SNAPBACK}>

Е, не съм от най-ученолюбивите, не че съм глупав..

на компютъра и с игрите ми е най-добре, но ясно е че без образование не става

Благодаря! Сигурно ли е, че все още може да се внасят христоматии?

За математиката ми е ясно, че нищо няма да дадат да се внесе. Въпросът е откъде да се подготвя. Трябва да има решения, иначе никак няма да се оправя. Ходих на уроци, но без особен ефект, само дето нашите си даваха парите...

За христоматията е сигурно. Но с математиката има проблем - за краткото време, което ти остава до изпита освен да пререшиш задачите от учебника ...

Все пак - успех!!! cool.gif

Аз миналата година кандидатствах след 7-ми клас и разрешаваха единствето христоматия по литература,а в нея нищо надраскано,написано,отбелязано(проверяваха)!!!По математика не са разрешени помагала,единственото,което ти дават да си носиш е химикал,молив,гума,острилка,чертожни материали!!!Листите ти ги дават от там!!!А сборници по математика има много,аз лично миналата година изреших най-малко 12-13 сборника с всякакви задачи,отделно домашните и тем подобни!!!Предполагам питаш за един жълт сборник,но ще те излъжа за издателството!!! sad.gif

Ще си позволя да ти дам един съвет-на самият изпит не е толкова страшно,колкото казват,че е,но единствено ако отидеш спокоен и си сигурен в себе си!!!

И още нещо-хвани се здраво,защото оценяването е доста строго!!!

Аз лично кандидатствах само в Национална Гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски"-Гр.Варна и ме приеха,но това беше благодарение на много труд,много мъки и много безсънни нощи!!! :P

Желая ти успех на тазгодишните изпити(както и на себе си)!!! :)

И нещо много важно - не прави никакви знаци рисунки и тем подобни неща защото ще ти анулират работата

И да знаеш не е страшно !

След известно търсене намерих как се казва издателството,което е издало този сборник с изпитните задачи,а то е именно Ипсилон!!!

Дано това ти помогне!!! :)

• Автор
След известно търсене намерих как се казва издателството,което е издало този сборник с изпитните задачи,а то е именно Ипсилон!!!

Дано това ти помогне!!! :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ви на всички, които се включихте и откликнахте.

И аз вярвам, че не е толкова страшно, колкото се струва на нашите.

Желая на всички успех. Благодаря, че стискате палци.

Благодаря ви на всички, които се включихте и откликнахте.

И аз вярвам, че не е толкова страшно, колкото се струва на нашите.

Желая на всички успех. Благодаря, че стискате палци.

<{POST_SNAPBACK}>

Нормално е родителите ти да се притесняват,все пак това е първото ти серозно изпитание и го имат за нещо много страшно!!!Но...родители... biggrin.gif

Кандидат-гимназистите по-малко от обявените места

07:44 ч. 08.06.2005 г.

1324 кандидат-гимназисти са подали заявления за допускане до приемен изпит в профилираните и професионалните гимназии на Старозагорска област, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. Те кандидатстват за разрешените от просветния министър 1378 места в 35 профилирани и 18 професионални паралелки. Без приемни изпити, по здравословни причини - след протокол на лекарска комисия, са допуснати за обучение 22-ма ученици. След получаване на свидетелствата за завършено образование те могат да се запишат в съответното училище. Служебните бележки за мястото за явяване на конкурсен изпит ще се получават на 13 юни от училищата, в които са подадени заявленията за допускане до приемен изпит. Изпитът по български език и литература е на 20 юни, а по математика - на 23 юни в следните училища: ГПЧЕ "Ромен Ролан", V ОУ "М. Станев", VI ОУ "Св. Никола" - в Стара Загора, и СОУ "Екзарх Антим I" в Казанлък. Възможно е да се ползват и резервни училища - ПМГ "Гео Милев", СОУ "Иван Вазов" - Стара Загора, и ОУ "Мати Болгария" и ХГ "Св.Cв. Кирил и Методий" - Казанлък. На теста се отговаря на 28 юни в IХ ОУ "Веселин Ханчев" - Стара Загора. Проверката на способностите по изобразително изкуство е на 22 юни в СОУ "Железник" - Стара Загора. Списъците с оценките на учениците от приемните изпити се обявяват до 4 юли 2005 г. Служебните бележки с оценките се получават от училищата, в които се подават заявленията за допускане до приемни изпити от 5 юли т.г. След завършено основно образование броят на учениците, които полагат приемен изпит, е 131. Те се състезават за 78 места - по една паралелка в Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски", по специалността "Бизнес-администрация", в СОУ "Екзарх Антим I" - Казанлък, с профил "Изкуство - музика" и в СОУ "М. Горки" - "Руски език". Списъците с оценките се обявяват до 7 юли т.г., а служебните бележки се издават от 8 юли 2005 г.

Росица РАНЧЕВА

в. "Старозагорски новини"

Nova , не се безпокой, навярно и в другите области е така.

Ако не успееш, стани в Заралийско 1325-ия кандидат/ка. :camera2:

УСПЕХ !!!

• Автор

[И тук е същото, изобщо в цялата държава. През 1991 година са родени много малко деца.

• 2 седмици по-късно...

Аз тази година кандидатствам и искам да ви питам някой знае ли в кой сайт ше излезнат резолтатите,защото по това време няма да съм в България и мога да разбера единствено по интернет. :bye:

Малко закъснявам с инфото ама на :

Позволено е да се носи Христоматия или Литература без анализи на произведението или литература с анализи,ама после минават едни лелки с телбод и ти префасонират учебника

Резултатите по принцип се чакат 10 -11 юли (така поне беше при мене) ама ся не знам

Излезнаха ли вече задачите по математика от днес за изпита?

Ако някой ги има моля да ги пусне да ги видим. Мерси много предварително.

Можете ли да ми дадете сайта на Министерстовот на Културата да се види там задачите след 7 клас на изпита.

Благодаря предварително :clap::)cool.gif

По-скоро ти трябва този на образованието

Ето ги и двата:

http://www.culture.government.bg

http://www.minedu.government.bg

P.S. Ако на някой му трябват други министерства или правителствени организации:

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&biw....bg&btnG=Search

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Можете ли да ми дадете сайта на Министерстовот на Културата да се види там задачите след 7 клас на изпита.

Благодаря предварително :clap:  :)  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

бате това като го натисна не ми се отваря нищо нз що така като го натисна ми се зарежда даже и друго ето това.

http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/

Плс кажете къде трябва да се иде в сайта и дайте точен адрес плс и за испитите след 7 клас за задачите да се видаят :wors:

бате това като го натисна не ми се отваря нищо нз що така като го натисна ми се зарежда даже и друго ето това.

http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/

Плс кажете къде трябва да се иде в сайта и дайте точен адрес плс и за испитите след 7 клас за задачите да се видаят :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Това че ТЕХНИЯ сървър не работи НЕ е МОЙ проблем!

Моля, опитайте пак по-късно

Добре дошъл приятелю, неизползваш вездесъщата търсачка на форума cool.gif

Обединих темата ти, с темата, която трябваше да погледнеш преди да пишеш каквото и да е, защото в тази тема mireto услужливо е посочила точния адрес, на който могат да се видят резултатите.

Ето и новината, където се казва това:

НА 23 ЮНИ, ЧЕТВЪРТЪК, ОТ 9 ЧАСА ЗАПОЧВА ИЗПИТЪТ ПО МАТЕМАТИКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС В ПРОФИЛИРАНИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УЧИЛИЩА И ПАРАЛЕЛКИ

22 юни 2005 г.

Засекретените пликове с утвърдените задачи се предават на началниците на регионалните инспекторати по образование. Директорът на всяко училище, в което ще се провежда изпит, получава плик със задачите в изпитния ден. Листът със задачите се размножава в самото училище и всеки ученик получава копие.

За изпита по математика след 7 клас са подали заявления общо 27 470  кандидатгимназисти в цялата страна.

Задачите с решените отговори ще се публикуват на електронния сайт на МОН след 14 ч. на 23 юни.

За вбъдеще използвай търсачката, защото така ще откриваш нужните ти отговори много по-бързо и успешно.

Здравейте!Моля ви,сложете решенията на задачите тук.Много ви моля.Не ми се зарежда сайта на МОН! :wors:

ax деба о6те няма резултатите ... и на мен не ги отваря пробитите саитове на МОН . лелелел тоя министьра на МОН жувее на мойта улица дове4ера май 6е го посетявам в тях.... : )

ПС : 2 b ) бе6е адски гадна не можах да направя 4ертежа и са... _)_

дано сте се справили

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.