Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с опреснителната честота при Radeon 9200

Featured Replies

Имам проблем с опресняването на GB9200 ATI. Какво да правя не излиза от реални 60 Hz?

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Имам проблем с опресняването на GB9200 ATI. Какво да правя не излиза от реални 60 Hz?

<{POST_SNAPBACK}>

То само няма да излезе... Освен да кажеш ти какво правиш по въпроса иначе да хвърлим боб... Драйвери инсталира ли? Отиде ли в Display Properties и там ръчно да му укажеш друга честота на опресняване? .....

Ще те помоля да спреш да пишеш с главни букви и да слагаш поне точки или запетайки.

Относно проблема ти - какво значи, че не е реално. Обясни подробно какво те притеснява, какво правиш, какво се случва, какви съобщения ти излизат и т.н. Иначе ще бъде много трудно да ти помогнем.

Относно проблема ти - какво значи, че не е реално.

<{POST_SNAPBACK}>

Боба казва: В дисплей пропъртис отчита, че си на 85 херца примерно, а самото меню на монитора показва 60... Ама дали познава... Иначе съм попадал в подобна ситуация (ако е така де) само дето не помня как я оправих...старост нерадост...

Може да се опита с PowerStrip да се смени рефреша или да се погледне в Display Properties -> Advanced -> Adapter -> List All Modes... дали там също е посочена нужната честота...

...предположения....

Привет, :bye:

Човече провери ли дали монитора ти поддържа повече от 60Hz cool.gif

може там да е проблема ....... laugh.gif

Пиши повече за да ти помогнем по-добре !!!! ;)

• Автор

Инсталирани са оригинални драйвери на видео картата и когато сменям опреснителната честота ми дава че мога да я вдигна до 200херца което е невъзможно.Реално монитора подържа до 85херца.Може ли несто да се оправи с refresh fix на ATI.

Виж сега, какъв ти е проблема. Не казваш нищо конкретно за компютъра си освен името на графичния процесор. Иначе проблема може да е следния:

Пуснал си монитора на някоя от високите(за него) резолюции, при която подържа най-много до 60Hz или малко повече, но по-малко от 75. В Display Properties/Settings/Advanced/Monitor(Ако си с Windows XP) има изредени честоти, но те са подържаните от видеокартата. За да показва само тези които монитора подържа, трябва да цъкнеш отметката малко по-долу: Hide modes that this monitor cannot display. Това ще направи така, че да видиш колко подържа монитора ти, но при условие, че е настроен правилно( а не полето Монитор да е запълнено от Plug and Play Display). От друга страна, ако си с LCD историята става съвсем друга. Така че давай подробности. Боба не е всемогъщ.

Добре де - не гледай какво ти разрешава драйвера, задай му ти 85 и кажи какво става. И иди тук също Display Properties -> Advanced -> Adapter -> List All Modes... и там виж какво е избрано в момента

Имах подобен проблем, а решението е елементарно :P Драйверите на АТИ пренабиват Винбоз честотата на опресняване, която задаваш, на 60Hz. Решението е да влезеш в дисплей менюто, на АТИ и да зададеш херцовете, които желаеш cool.gif

Успех!

Като ти е включен телевизора става така. На XP се оправи, но на 98 нещо в драйверите куцаше и този таб просто го няма. Вече съм го писал http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=55132

Display properties => Advanced => Ati Displays => Monitor => Atributes => Maximum refresh задаваш примерно 200Hz или колкото максимално ти поддържа монитора. При мен е на толкова, като на 1024 Х 768 си включва сам 120Hz.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Като ти е включен телевизора става така. На XP се оправи, но на 98 нещо в драйверите куцаше и този таб просто го няма.

Става въпрос за изключен телевизор (каквото и да имаше предвид с това) и за XP. Проблемът, поне при мен, си съществуваше, повярвай ми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.