Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с rundll32.exe

Featured Replies

Здравейте обръщам се към вас с един много странен проблем. Значи която и икона в контролния панел да натисна, дори когато си давам пропъртис на десктопа ми дава съобщение от сорта на "Windows не може да намери C:\Windows\System32\rundll32.exe Ъверете се, че сте въвели името правилно, и след това опитайте отново.За да потърсите файл щракнете "старт" и след това изберете " търси" " Не знам какво е това и ако някой от вас знае как да го разкарам моля да ми каже, много е изнервящо!!! Ако някой ми отдели малко време ще съм благодарна.

Здравейте обръщам се към вас с един много странен проблем. Значи която и икона в контролния панел да натисна, дори когато си давам пропъртис на десктопа ми дава съобщение от сорта на

"Windows не може да намери C:\Windows\System32\rundll32.exe Ъверете се, че сте въвели името правилно, и след това опитайте отново.За да потърсите файл щракнете "старт" и след това изберете " търси" "

Не знам какво е това и ако някой от вас знае как да го разкарам моля да ми каже, много е изнервящо!!!

Ако някой ми отдели малко време ще съм благодарна.

Мисля, че нямаш зададена променлива %SystemRoot%.

Копирай този код в нов файл на Notepad и го съхрани, примерно под име "sys_var.reg" (сложи и кавичките).

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
"SystemRoot"="C:\\Windows"
След това го щракни двукратно. Щракни YES и после OK.

Рестартирай и пробвай дали все още ще има проблем.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Ami zа съжаление нищо не се получи. Някоя друга идея?

Сега не съм толкова навътре в нещата като "KEN", но аз имам една идея (която на някой може да му се стори много глупава, но ... ) Не съм 100 % сигурен, но ми се струва че преди и при мен имаше период при който ми показваше това съобщение ... И както казах,ня съм сигурен, но мисля че тогава си направих нов акаун и нещата се оправиха ... Може да звучи тъпо, но това е от мен което мога да кажа ... Ако все пак направиш нов акаунт и там тръгнат работите, ще съм много горд :speak:

• Автор

Как да го направя, като не ми дава да пусна нищо от контролния панел?

Ami zа съжаление нищо не се получи.

Някоя друга идея?

Провери ли дали вече има такава променлива %SystemRoot% ?

Ако не си - провери !

Start - Run напиши cmd и Enter. След това напиши set systemroot и Enter.

Ако изпише : SystemRoot=C:\Windows значи променливата я има и в този случай проблема се дължи на нещо друго. Провери системата си за наличие на вреден софтуер. Може да разгледаш важните теми в раздела за Антивирусна защита.

Ако обаче изпише Environment variable systemroot not defined, значи променливата не е създадена и най-вероятно това е причината за грешката при отваряне на приложенията от Control Panel.

• Автор

SystemRoot=C:\Windows А какво разбираш под вреден софтуер?

Как да го направя, като не ми дава да пусна нищо от контролния панел?

Пътво, ето един линк, където може да си направиш безплатен тест за вируси ...

И второ, ето едно филмче направено то мен, как да създадеш още един потребителски акаунт !!! *

*Препоръчително е да го свалиш и да го гледаш, защото директно от сайта нещо много се замаза Публикувано изображение

Ае със здраве и дано това с акаунтите помогне :angry:

Редактирано от FearBG (преглед на промените)

• Автор

Ами сканирах с нод32 - нищо само няколко файла които пишеше, че са заклучени. После с ad-aware se professional - нищо. :angry: Създадох нов акаунт пак така.

Ами сканирах с нод32 - нищо само няколко файла които пишеше, че са заклучени.

После с ad-aware se professional - нищо. :)

Създадох нов акаунт пак така.

Пробвай пък с този инструмент

Използване на инструмента за проверка на системните файлове (Sfc.exe) за сканиране на всички файлове, защитени от WFP

Използвайте инструмента за проверка на системните файлове с параметъра /scannow, за да сканирате всички системни файлове, защитени от WFP, и определите техните версии. Ако инструментът за проверка на системните файлове открие, че някой от тези файлове е бил презаписан, той извлича правилната версия на файла от папката на кеша (Systemroot\System32\Dllcache) или от оригиналните инсталационни файлове на Windows и заменя грешния файл. Той също проверява и обновява съдържанието на папката на кеша. За да стартирате инструмента за проверка на системните файлове, е необходимо е да сте влезли в системата като администратор или като член на групата "Администратори".

За да заредите инструмента за проверка на системните файлове с параметъра /scannow, изпълнете следните действия: 1. Щракнете върху Start ("Старт") и изберете Run ("Изпълни").

2. В полето Open ("Отвори") въведете cmd и щракнете върху OK.

3. В командния ред въведете sfc /scannow и натиснете клавиша ENTER:

• Автор

Пробвай пък с този инструмент

ЦИТАТ

Използване на инструмента за проверка на системните файлове (Sfc.exe) за сканиране на всички файлове, защитени от WFP

Използвайте инструмента за проверка на системните файлове с параметъра /scannow, за да сканирате всички системни файлове, защитени от WFP, и определите техните версии. Ако инструментът за проверка на системните файлове открие, че някой от тези файлове е бил презаписан, той извлича правилната версия на файла от папката на кеша (Systemroot\System32\Dllcache) или от оригиналните инсталационни файлове на Windows и заменя грешния файл. Той също проверява и обновява съдържанието на папката на кеша. За да стартирате инструмента за проверка на системните файлове, е необходимо е да сте влезли в системата като администратор или като член на групата "Администратори".

За да заредите инструмента за проверка на системните файлове с параметъра /scannow, изпълнете следните действия: 1. Щракнете върху Start ("Старт") и изберете Run ("Изпълни").

2. В полето Open ("Отвори") въведете cmd и щракнете върху OK.

3. В командния ред въведете sfc /scannow и натиснете клавиша ENTER:

Ами не се получи пак. :)

• Сложи диска с Windows XP в оптичното устройство
  • Натисни бутона Start, после Run
  • Напиши: expand X:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe в отворилия се прозорец, като Х е буквата на оптичното ти устройство.
  • Рестартирай

:rolleyes: Никак не се получава направих всичко което написахте и нестава. :angry:

А този файл rundll32.exe има ли го в папката C:\Windows\system32 ?

• Автор

Ами липсва от там. Дала съм да ми показва и скритите файлове и с търсачката не го намира никъде. :help wanted:

Ами липсва от там. Дала съм да ми показва и скритите файлове и с търсачката не го намира никъде. :help wanted:

Свали си оттук : http://www.spywareinfo.com/~merijn/winfiles.php#rundll32.exe

Редактирано от cecov (преглед на промените)

• Автор

Свалих си и като се опитам да го разархивирам в system32 ми дава грешка "Error creating destination file """" Check that file is not in use"

Свалих си и като се опитам да го разархивирам в system32 ми дава грешка

"Error creating destination file """" Check that file is not in use"

Значи файла все пак го има там.

Влез под Safe Mode и направи стъпките които ти показах вчера!

От диска с инсталационния Windows, си го разархивирай, това е най-лесния и сигурен начин.

От диска с инсталационния Windows, си го разархивирай, това е най-лесния и сигурен начин.

Според мен проблема е, че системата поради някаква причина не го намира, а самия файл си е на мястото.

Според мен проблема е, че системата поради някаква причина не го намира, а самия файл си е на мястото.

Пробелмът според мен е, че по някакъв начин му е махнат системният атрибут и ОС го взима за обикновен .dll

• Автор

Ами пак нестава, рестартирам пропъртис на десктопа и пак това излиза.

Ами пак нестава, рестартирам пропъртис на десктопа и пак това излиза.

Провери за грешки в Event Log-a (My computer - Manage - Event Viewer)

• Автор

Ами намират се доста в system.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.