Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви кодеци са най - добри?

Featured Replies

интересува ме как е най - добре да се иползват подбрани кодеци или някои пакет като к-лите и други.

моя доставчик е написал в форума че най - добре е да ползваме кодеците инсталирани в съответния ред:

1. DivX 3.20.exe

2. DivX 5.2.exe

3. AC3 Filter 1.01a RC5.exe

4. DivX G400 2.83.exe

тези като допълнение по избор:

ffdshow-20050609.exe

Frauhofer MPEG Layer-3 Codec.exe

Media Player 10.exe

Аз съм с K-lite codec pack,ffdshow и Crystal player.99% от филмите вървят като се има предвид че съм със много слаба машина(450 мегахерца,4мб видеокарта,128 Рам).Имам и Медиа плеър класик,понякога гледам и на него.

Аз съм с K-lite codec pack,ffdshow и Crystal player.99% от филмите вървят като се има предвид че съм със много слаба машина(450 мегахерца,4мб видеокарта,128 Рам).Имам и Медиа плеър класик,понякога гледам и на него.

<{POST_SNAPBACK}>

Само да допълня че версията на ffdshow, която ползвам (от 12.10.2004) е от официалния сайт.

Може да е стара но наистина върши работа.

Това ти го казвам в случай, че не искаш да експериментираш с по-новите версии.

Защо,има ли някакъв проблем с новите версии,аз поне не съм забележил.Ползвам версия излязла преди около 20 дни. :bye:

Инсталираш K-Lite Mega Codec Pack 1.30.exe по следния начин:

Преди да го инсталираш махаш всички кодеци от компютъра си -

(XviD,DivX,Nimo Codec Pack,K-lite Codec Pack(по-стара версия)и т.н.)!

След това инсталирайте тези неща:

--Players--

По избор.(Най-добре и 2-та)

--Video--

->DivX Pro

Decoding.

Encoding.

->XviD

Decoding.

Encoding.

->3ivX Pro

Decoding.

Encoding.

->Windows Media 9 VCM

->Windows Media

->On2 VP3

->On2 VP6

Decoding.

Encoding.

->Indeo

Ligos Inteo 5.2

Intel Indeo 4.5

Intel Indeo 3.2

->Intel I.263

->huffyuv

->MS MPEG-4

->MPEG-2

Demuxer(splitter)

-Elecard

Decoder

-Ligos (video/audio)

->Quick Time Alternative

Всичко.

Quick Time plugin for FireFox/Mozilla/Netscape/Opera - Само,ако имате някой от Изброените Browsers!

->Real Alternative

Всичко.

RealMedia plugin for FireFox/Mozilla/Netscape/Opera - Само,ако имате някой от Изброените Browsers!

Clear existing settings - по избор.

->Audio

Слагате:

MP3

WMA

Vorbis(CoreVorbis)

AAC(3ivX Pro)

Decoding

Encoding

MusePack

Voxware MetaSound

DivX ;) Audio

Lame MP3 Encoder

->Other DirectShow Filters

Всичко без:

DirectVobSub

SHOUT Cast Source

DC-DSP

->ffdshow

Disable ffdshow

->Tools

Всичко.

->Compatibility

Всичко

После сваляш AC3 Filter 1.01a.RC5.exe инсталираш го и си готов.

:):hush::yanim::yanim::yanim::yanim::yanim::yanim:

Вече станаха 100 еднакви теми по въпроса :wors:

Както писах на няколко пъти - видеокодеците DivX, Xvid и ffdshow са взаимозаменяеми. Даже ffdshow е напълно самостоятелен пакет от филтри, с който спокойно можеш да гледаш всичко излязло до момента...

Сега ползвам - XVid, AC3, OGG, MP3 и DirectVobSub, и нямам грам грижи с филмите.

Аз харесвам най-много ffdshow- поддържа всички видове MPEG-4 (DivX, Xvid), и единствено парви проблем при някои стари версии на Xvid, където прецаква цветовете. За тази цел имам VideoLan - ползва собствени вградени декодери и поддържа всичко.

• Автор

ми извинявайте че съм пуснал тема която я има но това ме интересуваше , бих се радвал да видя и други мнения

Аз ползвам следните кодеци

icon11.gif

1. klcodec243f.exe
  2. mpegableAVC-Setup.msi
  3. mpegableBroadcaster-Setup.exe
  4. mpegableDSdecoder-Setup.exe
  5. mpegablePlayer-Setup.exe
  6. mpegableX4live-Setup.exe
  7. Gordian Knot Codec Pack
  8. SLDcodecpack1.5.3.exe
  9. tsunami_filter_pack_3_8_9_mini.exe
  10. XviD_MPEG-4_v.2.1_video_codec.exe

Повечето са стари, но за сега няма случеи в които да не ми тръгне нещо :wors:

Редактирано от Bathory (преглед на промените)

Златно правило за мен е, за да не се омазват нещата като се инсталират n-брой кодеци или мега-хипер пакети, е да се инсталират само необходимите, а с една програмка- G-spot, която показва дали имаш инсталнат кодека или не и от къде да го дръпнеш, си добавяш. Ако не ви се занимава инсталвате си някой пакет който е с минимум кодеци, само най необходимите и сте готови. В МЕГА пакетите има неща дето повечето юзъри няма и да помислят или да им се наложи да използват.

аз съм против инсталирането на каквито и да е кодеци. защо трябва де е сложно, когато може да е просто. някой спомена VideoLan Client (VLC) - това е и моят избор, слагаш плеъра и пускаш филма, защо да се ровиш като прасе в тиква за разни кодеци и да се чудиш "ми туй да го инсталирам ли са?".

аз съм против инсталирането на каквито и да е кодеци. защо трябва де е сложно, когато може да е просто. някой спомена VideoLan Client (VLC) - това е и моят избор, слагаш плеъра и пускаш филма, защо да се ровиш като прасе в тиква за разни кодеци и да се чудиш "ми туй да го инсталирам ли са?".

<{POST_SNAPBACK}>

Въпросното нещо какво е?Плеър който си тегли сам кодеците или някакъв универсален пакет?

плеър, който е с вградени декодери и не ги инсталира по разни windows директории и не бърника регистрите. около 6 мб е и не тегли нищо допълнително. просто пускаш филма и гледаш.

Редактирано от cymen (преглед на промените)

• Автор
плеър, който е с вградени декодери и не ги инсталира по разни windows директории и не бърника регистрите. около 6 мб е и не тегли нищо допълнително. просто пускаш филма и гледаш.

<{POST_SNAPBACK}>

немисля че е толкова ефектно колкото го хвалиш , и с него не ми тръгват някой неща. извинявам се че пак ви връщам на моя проблем но може ли да ми кажете кодеци който да не са пакети и да ги инсталирам в ред в който да работи всичко.

• Автор

използвах Гспот програмата (много ефектна се оказа) и видях че липсва:

DSH IV50 Indeo® Video 5.2 Decompression Filter {30355649-0000-0010-8000-00AA00389B71} 0x00640000 ** File Missing:

DSH Video Indeo® video 5.10 Compression Filter {1F73E9B1-8C3A-11D0-A3BE-00A0C9244436} 0x00100000 ** File Missing:

DSH YV12 Nero Digital AVC Video Enc {426F6A6F-FEF8-4A5B-8DDC-099E7499EF50} 0x00200000 ** File Missing:

някой да знае от къде мога да ги инсталирам

indeo-то е включено в стандартната инсталация на windows (и на 98 го има), а колкото до VLC ще споделиш ли какво не ти тръгва, просто съм любопитен, щото при мен сите бачи. а отделно indeo го има по пакетите, ама ти не искаш това. има вариант да вземеш файловете на кодеците и да ги инсталираш ръчно, но не винаги работи. аз направих така с MS G.723.1 и работи.

• Автор
indeo-то е включено в стандартната инсталация на windows (и на 98 го има), а колкото до VLC ще споделиш ли какво не ти тръгва, просто съм любопитен, щото при мен сите бачи. а отделно indeo го има по пакетите, ама ти не искаш това. има вариант да вземеш файловете на кодеците и да ги инсталираш ръчно, но не винаги работи. аз направих така с MS G.723.1 и работи.

<{POST_SNAPBACK}>

ман а ти какви кодеци използсваш и как ги инсталираш

немисля че е толкова ефектно колкото го хвалиш , и с него не ми тръгват някой неща. извинявам се че пак ви връщам на моя проблем но може ли да ми кажете кодеци който да не са пакети и да ги инсталирам в ред в който да работи всичко.

<{POST_SNAPBACK}>

Май не сте се зачели достатъчно върху README-то на VLC плеъра. Той не е от най-лесните за настройка. Но предназначението му е съвсем друго - да върви перфектно със видео поток (http, udp ....). Например аз го ползвам (заедно с неговия сървър) за пускане на кабелна телевизия по LAN-a. И също така за гледане на филмите от сървъра ми без да е необходимо клиента да си сваля филма. Има само един проблем, че плеъра не може да си намери сам субтитрите - задават се ръчно.

Въпреки това VLC също използва инсталираните кодеци в WINDOWS.

Аз използвам 2 пакета:

1. 6 IN 1

2. FFDSHOW

.... инсталирани в тази последователност - ими върви всичко. Тествано е на BSPlayer, Crystal, XVid;-) и естествено на Windows Media Player CLASSIC.

Значи на моя компютър слагам винаги Divx 5 версия,Xvid,Ac3 filter,Divx Antifreeze и за плейър задължително Bsplayer 1 Pro.Изгледал съм толкова филми,сигурно и в кино "Arena" не са пускали толкова.Сега за хората,който имат по-слаб процесор,по-малко RAM или имат проблеми с видео-картата препоръчвам mplayer за windows.Тук в kaldata.com имаше някъде статия за конфигурирането му.Изпробвах го и останах много доволен,единственият му недостатък засега е,че е конзолен.От мен това,дано да съм бил полезен.

Май не сте се зачели достатъчно върху README-то на VLC плеъра. Той не е от най-лесните за настройка. Но предназначението му е съвсем друго - да върви перфектно със видео поток (http, udp ....). Например аз го ползвам (заедно с неговия сървър) за пускане на кабелна телевизия по LAN-a. И също така за гледане на филмите от сървъра ми без да е необходимо клиента да си сваля филма. Има само един проблем, че плеъра не може да си намери сам субтитрите - задават се ръчно.

аман от разбирачи! обяснявам, предназначението на VLC e: 1. мултимедия плеър 2. streaming сървър. аз го ползвам за плеър, защото не трябва да се инсталират НИКАКВИ кодеци, VLC си върви с тях. досега не съм си сложил нито един кодек, освен G.723.1 и тези дето идват с win-a, но той е за аудио и ми трябва за телефония. та ако не ми вярваш, в което съм сигурен, махни си всички кодеци, сложи само vlc и си пусни филм. после се опитай да направиш същото с media player ==> vlc не инсталира кодеците никъде.

за Dilyan: VLC е моят избор, препоръчах ти го, защото с него е чисто и просто като полицай след баня. така и не разбрах кой филм не се пуска. вариантът на randb също е много лек и ефикасен, просто на мен ми е по-лесно да инсталирам едно, а не 4-5 неща. сиреч защо да е сложно като може да е просто. как се инсталира ръчно кодек... не е болка за умиране, но трябва ровене в регистри и т.н, което не ти препоръчвам именно, защото може и по-лесно. единствено има смисъл като няма друг начин, както беше с кодека дето го споменавам по-горе. успех, само не ми е ясно как при една безпроблемна процедура по гледане на филм често възникнват такива проблеми.

Аз ползвам-AC3,DivX,DVobSub,XviD /codec pack/ и ffdshow допреди използвах и ACE MEGA CODEC PACK но сега не.

Mplayer е добър, но конфигурацията му е още по-трудна от тази на VLC.

Колкото до това, че е конзолен - като го асоцираш с файловете и му настроиш опциите в config-а - няма да ти се налага да пишеш команди. Допълнително има интерфейси за него, които вършат "мръсната" работа.

VLC и Mplayer не използват наличните кодеци, просто защото си инсталират в тяхната си директория собствен подбор. За съжаление не предоставят същите настройки, както и не ги обновяват редовно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.