Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация с архитектурно приложение

Featured Replies

Здравейте,

Обръщам се към форума защото съм се убеждавал не веднъж че тук има доста компетентни PC маниаци.

Искам да продам старият кашон на приятелката ми и да и взема нова машина, която да може да ползва за архитектурни програми, за да й спестя стоическите мъки и безкрайното чакане да рендва :-). Ултра скъпа архи видео карта, естествено не мога да си позлволя.

Ще ми препоръчате ли към каква конфигурация да се насоча? /с конкретни модели ако може/

По точно ме интересува :

1/ дали е по-добре Интелски или АМД 64 битове процесор?

2/ какво дъно да избера?

3/ каква видео карта която да върши нормална работа за тия рендванета без да е специално за архитектура и съответно да се вмести в бюджета ни?

Става дума за настолен компютър, или по-точно само за дъно, процесор, 1гб допълнителна памет и видео карта в порядъка на 800-900 лв.

10х :help:

Здравейте,

Обръщам се към форума защото съм се убеждавал не веднъж че тук има доста компетентни PC маниаци.

Искам да продам старият кашон на приятелката ми и да и взема нова машина, която да може да ползва за архитектурни програми, за да й спестя стоическите мъки и безкрайното чакане да рендва :-). Ултра скъпа архи видео карта, естествено не мога да си позлволя.

Ще ми препоръчате ли към каква конфигурация да се насоча? /с конкретни модели ако може/

По точно ме интересува :

1/ дали е по-добре Интелски или АМД 64 битове процесор?

2/ какво дъно да избера?

3/ каква видео карта която да върши нормална работа за тия рендванета без да е специално за архитектура и съответно да се вмести в бюджета ни?

Става дума за настолен компютър, или по-точно само за дъно, процесор, 1гб допълнителна памет и видео карта в порядъка на 800-900 лв.

10х :nono:

Кажи какъв е целият бюджет.

За такива програми процесора Xeon е най-доброто и най-скъпото решение. Заради ограничения бюджет трябва да се спрем на нещо по-евтино. За процесор се спираме на C2Duo по простата причина, че с малко оверклок са по-добри от AMD-та от този клас. Дъно с P35 чипсет е подходящо за C2D процесор и цената му е прилична. Паметта ще трябва да е повече, все пак ще се рендва в паметта. Колкото до видеокартата, както казваш, FX и V сериите са най-добрите за тази работа, но по същата причина като с Xeon-a няма да се спираме на нея. 8-мата серия на Nvidia ще облекчава достатъчно работата.

C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX -- 341лв

GB P35-DS3L /P35/LGA775 ------------ 182лв

2х 1GB DDR2 800 SUPER T CL4 -------- 185лв

GB NX85T256HP/8500GT 256M DDR3-- 186лв

-------------

894лв

Процесора се пуска на 2.8Ghz, паметта 1:1 на 800 и е пушка :lol6:

Все пак няма да е лошо да обърнеш внимание и на захранването. Това е от мен ;)

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Напълно съм съгласен с zebo dino. Що се отнася до захранването според мен ATX PowerSupply, 400W, RealPower, noise-free, ZM400B-APS ще свърши добра работа .

Цената на захранването е 117 лева.

П.П. включи WD 250GB EIDE RAID EDITION Caviar 7200rpm 8.9ms 8MB cache-110 лв/в случай че в бъдеще ще свързваш в райд/

cd/dvd asus DRW-1814BL DVD RW LS BLAK 50 лв

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Сложи и едно охлаждане на Залман примерно CNPS7700-CU или CNPS7000B-CU за да е по-сигорна работата после! :)cool.gif

Scythe infinity или Scythe Nija Plus, смятам че другите ще ме подкрепят.

Scythe infinity или Scythe Nija Plus, смятам че другите ще ме подкрепят.

Ще те подкрепят , ако компютъра се клоква зверски cool.gif

При всички останали случаи боксовото охлаждане е достатъчно.

Ще те подкрепят , ако компютъра се клоква зверски cool.gif

При всички останали случаи боксовото охлаждане е достатъчно.

и аз така мисля cool.gif

Напълно съм съгласен с zebo dino. Що се отнася до захранването според мен ATX PowerSupply, 400W, RealPower, noise-free, ZM400B-APS ще свърши добра работа .

Цената на захранването е 117 лева.

П.П. включи WD 250GB EIDE RAID EDITION Caviar 7200rpm 8.9ms 8MB cache-110 лв/в случай че в бъдеще ще свързваш в райд/

cd/dvd asus DRW-1814BL DVD RW LS BLAK 50 лв

400W ще свърши ли добра работа?Според мен добра работа ще свърши 500 W и нагоре.Чифтек 500-119лв с ддс в Плесио,само за пример.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

400W ще свърши ли добра работа?Според мен добра работа ще свърши 500 W и нагоре.Чифтек 500-119лв с ддс в Плесио,само за пример.

Щом като целта не е овърклок/ благодаря на kokomil за поправката/ и 400 вата стават.

• Автор

специално благодаря на zebo dino , както и на всички други отзовали се. със захранването няма да правя компромиси разбира се, нито с паметта. значи се насочвам към 8ма серия на Нвидия, продавам старото ПЦ (което до голяма степен ми формира бюджета)

най-важното инфо за мен беше процесора - явно ми препоръчвате интелски двуядрен в случая. аз лично съм с АМД 64 3200+ и съм доста доволен и това ме интересуваше живо.

ще продължа темата докато не приключа с ъпгрейда.

мерси

Аз бих те насочил към HD 2600XT малко повече пари е но ati картите от 2ххх серията имат по-добри възможности от към рендването и явно няма да дадеш 500-600лв. за видео карта за това се ориентирай към 2600ХТ.

• Автор
Аз бих те насочил към HD 2600XT малко повече пари е но ati картите от 2ххх серията имат по-добри възможности от към рендването и явно няма да дадеш 500-600лв. за видео карта за това се ориентирай към 2600ХТ.

да, искам и да попитам нещо за което четох преди време във форума - вярно ли е, че при някой карти на АТИ може да им се подмени оригиналният драйвер за да се използват за архитектурни приложения с по-добра ефективност? струва ми се че ставаще въпрос конкретно за модела 1950ХТ

да, искам и да попитам нещо за което четох преди време във форума - вярно ли е, че при някой карти на АТИ може да им се подмени оригиналният драйвер за да се използват за архитектурни приложения с по-добра ефективност? струва ми се че ставаще въпрос конкретно за модела 1950ХТ

Да, вярно е до някъде. Картата X1950XTX може да се модне до V7350 FireGL. Това с модването не е лоша идея, но трябва да се потърси информация кои карти стават за това.

Мисля, че наскоро и за Х1950ГТ/Про също беше измислен софтмоуд до FireGL. Ако смяташ да модваш ще ти намерим инфо :wors:

Мисля, че наскоро и за Х1950ГТ/Про също беше измислен софтмоуд до FireGL. Ако смяташ да модваш ще ти намерим инфо :wors:

Дам... http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=101095

Зибо за 8500 и лев не бих дал, това е най-осакатената карта на nVidia. Взимай едно x1950Pro, вероятно няма да се ползва толкоз за игра, а за работа :) DX10 или Dx9 няма значение там :bye1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.