Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатления за iPhone

Featured Replies

Pаботи в мрежата на мтел

За доказателство: mtelve9.th.jpg

За желаещите да се сдобият с iPhone, мога да ви перпоръчам ето този: http://myworld.ebay.com/juicy.apple, продавач от ибей, гарантирано ще ви изпрати чисто нов разкодиран iPhone, работещ в мрежата на мтел, а и е съгласен да доставя до България, като обозначи пакета като подарък и впише доста по ниска стойност. Все пак има доста пречки да не търсите доставка до България. Най-добрият вариант е ваш познат да го получи там и да ви го достави, но това естествено не винаги е възможно.

Забележка: телелфонът се продава (разкодиран)и от много други продавачи в ибей, но четете внимателно и ги разучете, преди да пазарувате от тях. Гореспоменатият е тестван, затова и е препоръчан. Общо взето придържайте се към „обозначи пакета като подарък и впише доста по ниска стойност”.

Забележка: Телефонът се продава средно за 450 $ и 550$ съответно за 4 и 8гб (разкодиран). Не купувайте, ако не сте запознати с митническите правила и такси. В сравнение с абсурдата цена от порядъка на 1500, за която го предлагат в България, тези пари си заслужават.

Забележка: Има подозрения, че при ъпдейта на отключените iPhonе-ни, пак ше се кодират. Най-доброто решение изглежда просто да не се ъпдейтва. Съшо така Отключените iPhone-ни ще губят гаранцията си повече тук

Apple iPhone вече и в Европа

Междувременно iPhone вече се подготвя да се появи официално и на европейския пазар, като за момента вече са ясни и мобилните оператори, които ще започнат първи да го предлагат на своите клиенти. Датата на официалното пускане в Европа е 9 ноември, но засега не са ясни абсолютно всички страни, в които мобилният апарат ще се предлага с договор. Засега O2 е избран за официален партньор на Apple iPhone във Великобритания, като цената на 8-гигабайтовата версия на мобилния телефон ще бъде 269 английски лири (около 550 долара),

Повече ето тук

Малко впечатления:

Дизайнът е уникален. Качеството на изработката също. Корпусът е доста масивен, с две думи изглежда здрав. Зоомването на снимки и уебстраници се осъществява с пръсти: чрез събирането и отдалечавването им. Когато обърнете телефона хоризонтално, то снимката или уебстраницата, която разглеждате се обръща по същия начин. Според мен това са две от най-интересните и впечатляващи функции на този апарат.

Липсва GPS, но има карти, които са леко непълни за България. Освен това Wi-fi то е доста добро и се конектва без проблеми към наличните безжични мрежи. Ще се изненадате на какви места в София може да ползвате безжичен нет. Също и на летището, по специално термнимал 2. Изключително полезно имайки предвид честите закъснения. Камерата прави изненадващо добри снимки за 2мп и то на не достатъчно добра светлина. Няма възможност за заснемане на видеоклип. Друго доста дразнещо нещо е невъзможността да се зададе мп3ка за rington. Оказа се, че за отделни рингтонове се заплаща. Да ама не. Има и възможност сами да си качвате рингтонове. За тази цел има много начини, а един от тях е чрез iBrick. Общо взето намира се решение за всяко едно ограничение  . А вече дори има и клавиатура на кирилица – http://technology.actualno.com/news_124511.html" target="_blank">тук</a>

Малко снимчици, за да се прецени качеството им:

img0027am5.th.jpg

img0074ez9.th.jpg

Не поддържа 3G, няма IR, няма радио, няма слот за допълнителна памет, няма възможност за изпращане на MMS, ако някой изобщо е тръгнал да използва ММС а. Лично на мен тези функции не ми са необходими, но ако някой държи на тях то по-добре е да се насочите към друго устройство. Специално за 3G, доколкото знам този модул не е наличен в iPhone за сметка на по-дългата издържливост на батерията. В новите модели ще има налично 3G.

Ако го сравним с Nokia N95, че забележим че нокиата има доста повече функции от iPhone, а и в България може да се намери дори и на по-евтина цена.

Дразнещо е, че апарата не намира контактите запаметени на СИМ картата и трябва да се въвеждат наново.

iPod-ът вади чудесен звук с доста прилично сила. Музика и клипове се качват чрез iTunes.

Управлението на апарата е доста лесно, може би затова в комплекта инструкциите за употреба са доста оскъдни. Добрата новина е, че може да се зарежда директно от компютър.

Единственият по сериозен недостатък за мен е липсата на GPS, но пък има Google Earth 

Общо взето това е една доста интересна джаджа, нещо средно между смартфон и играчка, но в никакъв случай не може да се начере само телефон.

Как се вади СИМ картата? С кламер 

как точно става

Има и още много функции, които са по скоро стандартни за смартфоните. Различното при iPhone е, че управлението става чрез touchscreen и има само един бутон за връщане в главното меню. Лично за мен това е едно уникално PDA. Въпреки липсата на някои доста популярни функции, има доста неща, които успешно компенсират липсата им.

Лично шефът на Apple – Стив Джобс – обеща, че следващият iPhone ще поддържа 3G мрежи и ще се появи някъде през 2008 г. Той не се ангажира с по-точна дата. По време на пресконференцията в Лондон, на която стана ясно, че продажбите на телефона във Великобритания ще започнат на 9 ноември, той разкри още, че в компанията са обмисляли 3G поддръжка и за настоящия модел. 3G чипът обаче консумирал доста енергия и затова са си го спестили. Една от целите е била батерията да бъде максимално издръжлива и за да я постигнат, се е наложило да се простят с 3G чипа.

Малко интересни и полезни статии:

11 причини да не харесваме iPhone в България

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...aper&n=3998

20 причини да не купуваме iPhone

http://www.pcworld.bg/index.php?call=USE~h...aper&n=4091

Китайският аналог на iPhone вече се продава

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...aper&n=4676

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Тук има доста обективен анализ на този телефон , на руски:

http://www.mobile-review.com/articles/2007...-as-phone.shtml

и тук също :

http://www.mobile-review.com/articles/2007/iphone-sms.shtml

Няма да е лошо да ги прочетете тези статии ако сте решили да си го взимате , да не останете изненадани(неприятно) , защото освен красивия дизайн , повечето функции са на нивото на обикновена слушалака , а за сравнение със смартфон изобщо не може и да става дума .

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

Ползвал ли си го, за да даваш подобни заключения?

Лично аз си останах много приятно изненадан. Има си (почти) всичко необходимо. Съвсем друг е въпросът какво точно се определя като "необходимо".

"Телефончето" изглежда доста добро........... :)

lpa, колко време ти издържа батерията и при какво "ровичкане" и разговори?

• Автор

Честно да ти кажа, така и не съм я оставил да падне изцяло. Така или иначе постоянно го човъркам, но пък и постоянно ми е включен към компа я за рингтон, я някой песен да си кача на него и тъй като се зарежда директно от ПС-то, досега съм нямал възможност да преценя батерията. Мисля, че издържа поне 2-3 дена при интензивна работа с него. Не съм забелязал да се хаби бързо.

Лично аз не съм го използвал, но ето какво мисля за апарата:

1. Самият факт, че трябва да се хаква, за да се използва free е неприятен

2. Не може за телефон от висок клас да има само 2 mp камера. Трябваше да е поне 3.2

3. Няма IRDA и 3G, което сериозно го ограничава за комуникационни възможности.

Според мен Nokia N95 8GB е доста по-добър от iPhone, но все пак американският телефон е първи и е нормално да е недоизпипан. Надявам се за iPhone 2 (2008) тези функций да се обогатят :)

• Автор

Самият факт, че трябва да се хаква е отвратителен бих добавил.

Нокиата откъм функции го бие по всички показатели, но пък работата с iPhone е уникално опростена и доста по-забавна :).

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,имам нужда от помощ,би могъл да ми помогне някой с iPhone.По грешка изтрих настройките за WiFi и сега не мога да се свържа без тях.Ще съм много благодарна на всеки,който може да ми ги каже,само за пояснение става дума за host name,user и password.Те са фабрично зададени от apple и са еднакви за всички.Можете да ми пишете на [email protected] Благодаря ви преварително :wors:

Здравейте,имам нужда от помощ,би могъл да ми помогне някой с iPhone.По грешка изтрих настройките за WiFi и сега не мога да се свържа без тях.Ще съм много благодарна на всеки,който може да ми ги каже,само за пояснение става дума за host name,user и password.Те са фабрично зададени от apple и са еднакви за всички.Можете да ми пишете на [email protected] Благодаря ви преварително :clap:

Здрасти, разгледай тук, може би това ще помогне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.