Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми телефон с GPS

Featured Replies

Препоръчайте ми телефон, който да има GPS, mp3, radio, камера поне 2 мегапиксела, памет поне 1гб (с меморикарта), 3G, а и GPS да има подробни карти на България и градовете. Моля тези, които имат такива телефони да споделят мненията си за тях. Благодаря :whist:

Никой ли няма таkъв телефон? ohmy.gif

[/quot

Очертава се да си първия с такъв трелефон и всички мацки ще ахнат по теб.

Прав си. Най-редовно GPS-а на колата показва, че е паркирана на околовръстното, а всъщност е поне на 1 км от него :doh:

Ако нямаш видимост как очакваш да имаш точност?

Каква видимост да има?

Ами щом не знаеш каво означава видимост как се изказваш по въпроси, свързани с GPS? Нямаш видимост до сателитите, които са на геостационарна орбита и всъщност "правят" тази система...

Сега съм много изморен, точно от работа с GPS, ортофото карти и т.н. , но утре ще ти "отворя" очите за някои тънкости в тази среда на работа. :)

GPS-a на колата не е сателитен и може би там е проблема

И какъв е според теб? GPS системата е базирана на сателити, друга няма!

Препоръчвам ти Нокиа N95, само че картите трябва сам да си ги набавяш и там вече е проблема.

работеща GPS в България има, просто доскоро нямаше "работещи карти". Вчера човърках един GPS закупен от Германия и си работеше перфектно. Собственикът му беше във възторг. Има дори подробна карта на София, както и на по-големите градове.

Препоръчвам ти Нокиа N95, само че картите трябва сам да си ги набавяш и там вече е проблема.

работеща GPS в България има, просто доскоро нямаше "работещи карти". Вчера човърках един GPS закупен от Германия и си работеше перфектно. Собственикът му беше във възторг. Има дори подробна карта на София, както и на по-големите градове.

Доколкото знам Нокия-та може да тегли ако има безжична връзка картите "в движение". Не съм сигурен дали има подробни карти за България, но що имаше за Азербайджан...

Напротив не е само сателитен. Този в колата ползва антените на Вивател, а не сателити.

Ако е така то това не е GPS! Wikipedia

П.П. би ли ме осветлил по въпорса какво им ползва на антените? Защото антена си е просто парче жища (или чинийка, или някаква странна форма).

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Доколкото знам Нокия-та може да тегли ако има безжична връзка картите "в движение". Не съм сигурен дали има подробни карти за България, но що имаше за Азербайджан...

Да, би трябало да може, а четох наскоро, че (дори) няколко фирми разработват и дори вече има разработени доста прецизни и подробни карти за България. Дано, дано :speak:

• Автор
Ако е така то това не е GPS! Wikipedia

П.П. би ли ме осветлил по въпорса какво им ползва на антените? Защото антена си е просто парче жища (или чинийка, или някаква странна форма).

Нека разасня какво е това в колата. Значи не ползва сателит, с карта на Вивател е вътре и като вляза в интенет показва къде се намира колата и с каква скорост се движи. A ako няма покритие на Вивател колата изчезва от картата.

П.П. Прав си, че не е GPS ама върши същата работа cool.gif

Да, би трябало да може, а четох наскоро, че (дори) няколко фирми разработват и дори вече има разработени доста прецизни и подробни карти за България. Дано, дано :rolleyes:

Рано или късно ще се появат и точни карти за България. Въпрос на време е. :rolleyes:

Редактирано от Любомир Викев (преглед на промените)

Нека разасня какво е това в колата. Значи не ползва сателит, с карта на Вивател е вътре и като вляза в интенет показва къде се намира колата и с каква скорост се движи. A ako няма покритие на Вивател колата изчезва от картата.

П.П. Прав си, че не е GPS ама върши същата работа cool.gif

Рано или късно ще се появат и точни карти за България. Въпрос на време е. :rolleyes:

Явно Вивател правят някаква магария с HLR и инфото в него за клетките. Според мен от там идва и доста голямата грешка

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

В момента максимумът, с което разполага GPS мрежата у нас е това :

590465_t.jpg

Това се счита за най доброто, което по никаъв начин не ти помага.

Аз разполагам И с такива снимки, с които работя. Ето това вече е нещо ;)

590470_t.jpg

590477_t.jpg

Така че не се опитвай да ме убеждаваш в неща, в които няма как да повярвам просто защото... това ми е работата.

В момента максимумът, с което разполага GPS мрежата у нас е това...

Тъй като казваш, че "това ти е работата" би ли обяснил какво значи "с това разполага GPS мрежата у нас" ?

Каква е тази мрежа "у нас". Мрежата от сателити се намира на геостационарна орбита и покрива еднакво добре, както нашата страна, така и страните около нашата.

А какво трябва да показват тези снимки които си направил - някаква програма с някаква карта. Съвсем спокойно може да има друга програма с друга карта, е и ?

В момента максимумът, с което разполага GPS мрежата у нас е това :

Това се счита за най доброто, което по никаъв начин не ти помага.

Аз разполагам И с такива снимки, с които работя. Ето това вече е нещо :)

Така че не се опитвай да ме убеждаваш в неща, в които няма как да повярвам просто защото... това ми е работата.

И това нищо не казва/доказва, защото картите за GPS устройства/телефони са във векторен вид, докато долните снимки са сателитни/самолетни снимки с висока разделителна способност. Знам е обикновено съвременните карти се правят на основата на такива снимки, но това го правят специализирани компании, а не домашни потребители!

• 4 месеца по-късно...

HTC Tytn2 ili Touch 2 ... GPS на който работят всички програми а не като на Нокийте само 1 :)) Имат си всичко ... и работи чудесно ... УиФи и прочие

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.