Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за ноутбук

Featured Replies

Здравейте , бихте ли си дали мнението за този ноутбук http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528934

Благодаря!

лаптопът е много хубав.нямам никакви забележки към него. cool.gif само можеш да кажеш смяташ ли да си го взимаш и ако да за какво смяташ да го използваш? :speak:

• Автор

Всъщност съм си поръчал ето този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529000 , но от много време го чакам и вече се изнервям и ако не дойде скоро мисля да взема този на Жар за това го проучвам .

Като цяло мисля да го ползвам за офис приложения , интернет и накрая , но не на последно място за играене на игри .

Всъщност съм си поръчал ето този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529000 , но от много време го чакам и вече се изнервям и ако не дойде скоро мисля да взема този на Жар за това го проучвам .

Като цяло мисля да го ползвам за офис приложения , интернет и накрая , но не на последно място за играене на игри .

ами ако не ти се чака взимай другия.и двата са много добри.за офис работа,интернет а и дори за игри ще ти вършат много добра работа. :cant believe:

• Автор

Кажи как стои въпроса с драйверите .Има ли за виста и от къде се свалят , че на сайта на жар няма такива.

не съм го ползвал че да знам дали ще има проблем с драйверите!но съмнявам се да има.

Аз бих взел Дел-а, само заради марката, драйверите и ( може би ) международната гаранция.

Но все пак се помисли дават ли ти се толкова пари за лаптоп и имаш ли нужда от такъв звяр.

• Автор
Аз бих взел Дел-а, само заради марката, драйверите и ( може би ) международната гаранция.

Но все пак се помисли дават ли ти се толкова пари за лаптоп и имаш ли нужда от такъв звяр.

Парите вече съм ги прежалил , единствения проблем е , че вече го чакам 2 седмици и не е ясно още колко ще чакам .

Ето едно ревю на китайското шаси, производителя е HASEE - цък.

Като щастлив собственик на Dell 1520 те съветвам - изчакай си го.

Няколко според мен предимства пред немарковото китайско шаси:

1. 3 годишна гаранция към дистрибутор за БГ - "Индекс"; (моя грешка)

2. Сглобен в Ирландия;

3. Маркова периферия - HDD и DVD RWR са Toshiba (надеждни, тиха работа), паметите са Hinyx;

4. Има вградена 2mp камера и стерео микрофон;

5. Има Bluetooth;

6. Много добре изчислено тихо и ефективно охлаждане - перката е със специална геометрия, различна от стандартните тип "турбина";

7. Матрица с по-добър вертикален ъгъл от тази на Toshiba A200 (хоризонталния е същия), черното е по-черно, има твърдо прозрачно предпазно покритие (при натиск с пръст или случайно с друг предмет не остава цветно петно);

8. Батерията издържа около 3 часа при работещ Wireless и постоянно цъкане в Интернет;

9. Има мултимедийни бутони и фирмен софтуер, който може да плейва DVD (примерно) без да е заредена ОС.

10. Когато затвориш капака и заспи, след като го отвориш после се събужда сам, без да е нужно да натискаш клавиши или бутони;

11. Въпреки че не изглеждат внушително, колонките дават много плътен и динамичен звук (сравним е с този на Toshiba A200).

Отстъпва на китайския по:

1. По-слаб с 200 Mhz процесор;

2. По малка резолюция на матрицата;

3. По-висока цена със 100 лева.

В сравнение с идеалния за мен нотбук му липсват:

1. Матрица с по-голяма резолюция по S-IPS, MVA или PVA технология (там вертикалния ъгъл и точността на цветовете са една идея по-добри);

2. Възможност за използуване на докстанция;

3. Липса на цифров видеоизход - DVI-D или HDMI;

4. Малко по-тънък корпус и по-ниско тегло съответно;

5. Възможност за ъпгрейд на видеокартата (а защо не и SLI :yanim:

Ама те тези неща биха се отразили пряко на цената, така че перфектното за момента отношение цена/качество на Dell-a би се нарушило.

EDIT:

Пропуснах - Dell-a има подготовка за Broadband интернет (примерно Vodafone, т.е. има предвидено гнездо за SIM картата и антена, само трябва да се добави платката-модем, която е опция и се купува допълнително) дето от HASEE не са и чували за такава екстра.

Редактирано от User_Unknown (преглед на промените)

• Автор
Ето едно ревю на китайското шаси, производителя е HASEE - цък.

Като щастлив собственик на Dell 1520 те съветвам - изчакай си го.

Няколко според мен предимства пред немарковото китайско шаси:

1. 3 годишна гаранция към дистрибутор за БГ - "Импекс";

2. Сглобен в Ирландия;

3. Маркова периферия - HDD и DVD RWR са Toshiba (надеждни, тиха работа), паметите са Hinyx;

4. Има вградена 2mp камера и стерео микрофон;

5. Има Bluetooth;

6. Много добре изчислено тихо и ефективно охлаждане - перката е със специална геометрия, различна от стандартните тип "турбина";

7. Матрица с по-добър вертикален ъгъл от тази на Toshiba A200 (хоризонталния е същия), черното е по-черно, има твърдо прозрачно предпазно покритие (при натиск с пръст или случайно с друг предмет не остава цветно петно);

8. Батерията издържа около 3 часа при работещ Wireless и постоянно цъкане в Интернет;

9. Има мултимедийни бутони и фирмен софтуер, който може да плейва DVD (примерно) без да е заредена ОС.

10. Когато затвориш капака и заспи, след като го отвориш после се събужда сам, без да е нужно да натискаш клавиши или бутони;

11. Въпреки че не изглеждат внушително, колонките дават много плътен и динамичен звук (сравним е с този на Toshiba A200).

Отстъпва на китайския по:

1. По-слаб с 200 Mhz процесор;

2. По малка резолюция на матрицата;

3. По-висока цена със 100 лева.

В сравнение с идеалния за мен нотбук му липсват:

1. Матрица с по-голяма резолюция по S-IPS, MVA или PVA технология (там вертикалния ъгъл и точността на цветовете са една идея по-добри);

2. Възможност за използуване на докстанция;

3. Липса на цифров видеоизход - DVI-D или HDMI;

4. Малко по-тънък корпус и по-ниско тегло съответно;

5. Възможност за ъпгрейд на видеокартата (а защо не и SLI :)

Ама те тези неща биха се отразили пряко на цената, така че перфектното за момента отношение цена/качество на Dell-a би се нарушило.

EDIT:

Пропуснах - Dell-a има подготовка за Broadband интернет (примерно Vodafone, т.е. има предвидено гнездо за SIM картата и антена, само трябва да се добави платката-модем, която е опция и се купува допълнително) дето от HASEE не са и чували за такава екстра.

Много благодаря за подробния отговор :) . Ще си чакам Dell-а .

• Автор

Най-накрая си намерих DELL 1520 , но диска му работи на 7200 об. матрицата му е 1680х1050 и батерията му е 9 клетъчна laugh.gif , но ще се прежаля ;) Още веднъж благодаря за съвета да изчакам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.