Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли курсове за майсторско шофиране?

Featured Replies

Здравейте.Търся обяви,които да са актуални за курсове за майсторско шофиране или дрифтинг както го наричат,на територията на България.Ще бъда много благодарна ако някой ми помогне :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Линкът не работи.

• Автор
Работи ве

Поне работеше

работи на моменти :)

Здравейте.Търся обяви,които да са актуални за курсове за майсторско шофиране или дрифтинг както го наричат,на територията на България.Ще бъда много благодарна ако някой ми помогне ;)

То заради майстори зад волана, всички пътища приличат на ГРОБИЩА! sad.gif

Линка си баца.

А практикуване на дрифтинг и всякакви състезания на определни обезопасени места не е причината за гробищата, за които говрите. Причината е държавата.

Линка си баца.

А практикуване на дрифтинг и всякакви състезания на определни обезопасени места не е причината за гробищата, за които говрите. Причината е държавата.

Не ме разсмивай! Вчерашен пръдльо като тръгва, колата хълца, неможе да пуща съединителя, но се хвана на бас че колата му хващала 180 кмч за 10 лева и отидоха да я пробват! angry.gif

Става въпрос за Голф троика 1,4 мотор бензин! Добре че се върнаха живи! Най интересното е че никой от лапартиите няма шофьорска книжка! Това се случи днес, и сигурно държавата е виновна а???????? angry.gif

На времето имаше такива курсове. Сега обаче не знам, но ми е интересно да разбера.

Ами кой ? Родителите? Да и те са виновни, но по-виновен от държавата няма. Тя допуска да се случват тея шитове. Не може да се наложи някакъв по-силен контрол над тея неща ли? Често...

Може ама държавата ни на където е тръгнала... не се вижда светлината в тунела.

Карайте внимателно! Не пазете само себе си на пътя, а и останалите. Когато решите да се правите на състезатели... т'ва да бъде на писта или подобно подходящо и безопастно за всички място.

Редактирано от Totalll (преглед на промените)

• Автор

В тази тема не става въпрос да се превръщат шосетата в гробища(пиша от името на моя познат),а за това да се усъвършенстват уменията ти зад волана,при непредвидена ситуация на пътя да знаеш какво да правиш,а не да гледаш като теле железница. :angry: А за катастрофите мисля че е виновна държавата и корупцията в нея-не може келеш на 18 г. да потроши колата ни(толкова че да я пратим на вторични суровини),да блъсне човек едновременно и да му нанесе средна телесна повреда и всичко това със 130 км/ч. в населено място и от цялата работа да излезе невинен :clap::wors::question::angry22::angry22:

Мисля, че специално за дрифт, трудна работа да намериш школа в България. Този спорт тепърва се развива при нас и още е на ниво "кой както може". На тази тема са маняци ония дребните с дръпнатите очички.

Тук до Русе в едно селце Острица направиха макадамова писта и който има желание и пари, може да ходи да се пробва.

http://sbracing-bg.com/

image031_477.jpg

Гледал съм по телевизията, че в нормалните държави има такива школи, но те те учат как да не се претерепеш, ако попаднеш в неприятна ситуация - мъгла, поднасяне, сняг, лед, ..... Не смятайте, че това е само място за дрифтове и глупости, а място, където да те научат да си спасиш живота.

За дрифтинг специално нема (мисля). Рали школа

По въпроса, на какво учат в тази школа, сред изброените е и:

10. Фалшив и истински двоен амбриаж

Някой ще ме светне ли какво имат предвид под двоен амбриаж?!! :wors:

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

При "единичния" амбреаж натискаш еднократно съединителя и включваш на по-ниска или по-висока предавка (скорост) и после го пускаш (плавно..).

При "фалшивия" двоен амбреаж натискаш съединителя и докато превключваш на по-ниска (висока) предавка подаваш малко газ за изравняване на оборотите на двигателя към оборотите на изходящия вал на скоростната кутия, после отпускаш съединителя (плавно..).

При истинския двоен амбреаж се натиска съединителя, изключва се от скорост до неутрално положение на лоста, отпуска се съединителя, подава се газ - малко повече от необходимото за изравняване на периферните скорости на задвижвашия и задвижвания вал на скоростната кутия, натиска се съединителя, превключва се на желаната предавка (скорост) и накрая се отпуска съединителя (плавно..)

Това са трите варианта за правилно превключване на скоростите. Първите два са валидни за автомобили с изправни синхронизатори... Който е имал удоволствието да кара старите ЗИЛ, ГАЗ, Прага и т.н. стари камиони знае за какво става дума. Също и тези с изронени синхронизатори cool.gif Москвич 408 беше без синхронизатор на първата също. И ЗАЗ-а... Задните скорости на всички масови автомобили също нямат синхронизатор и затова при превключване в не-покой на автомобила се чува леко хъркане.

В днешни времена скоростните кутии са доста здрави и с дълъг живот на синхронизаторите. Двойно амбреиране правят или се опитват да правят днешните гъзарчета по пътищата и хората от по-старата генерация като мен, просто по навика от младите години и руските таралясници cool.gif

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

При истинския двоен амбреаж се натиска съединителя, изключва се от скорост до неутрално положение на лоста, отпуска се съединителя, подава се газ - малко повече от необходимото за изравняване на периферните скорости на задвижвашия и задвижвания вал на скоростната кутия, натиска се съединителя, превключва се на желаната предавка (скорост) и накрая се отпуска съединителя (плавно..)

Едно допълнение от мен.

Горния пример е при смяна от голяма на малка скорост. При смяна във възходящ ред се правят същите неща, без да се подава междина газ - натискаш съединителя, изключваш от скорост, пускаш съединителя, пак натискаш съединителя включваш на скорост, пускаш съединителя и газ на буталата. :)

По мое мнение, от старите курници, най-трудно се превключват скоростите на газката.

kmvasilev и Maximilian, благодаря за изчерпателния отговор!

Но поне до колкото съм разбрал - така нареченият "единичен" амбриаж не е ли по-скоро неправилен или ако може да се степенува да го кажем - "по-неправилният начин" за превключване на предавките? Доколкото знам, когато не се изравняват въпросните обороти, скоростната кутия се съсипва, пък и самото возене не е плавно.

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Съвременните скоростни кутии имат синхронизатори и няма нужда от двойно амбреиране. В последните години, дори и при големите товарни автомобили няма нужда от двойно амбреиране.

• 2 седмици по-късно...

Такава школа за майсторско шофиране има и към НСА!!! Към 4-5 стотака май беше курса.

А относно катастрофите по пътищата->това е една много обширна тема, но около70% има вина държавата-> отвратителни пътища, липса на знаци и маркировка, куките не им дреме на фурашките...останалите 30% сме си виновни ние. Караме като бесни, праим се на гъзари...лошото е че се правят на дупета най-некадърните.

• 2 седмици по-късно...

В Пловдив в момента набират група за двудневни курсове за рали състезатели на писта Дракон в Калояново 50 лева струва за двата дена/събота и неделя/ теория и практика ,със лични автомобил.Водещ инструктор е рали легендата Павел Жеков.Ако има желаещи да допълнят групата могат да ми се обадят-0889516614 Петър

• 3 седмици по-късно...
Здравейте.Търся обяви,които да са актуални за курсове за майсторско шофиране или дрифтинг както го наричат,на територията на България.Ще бъда много благодарна ако някой ми помогне :huh:

Темата е супер...дори не съм се замисляла, че има такова нещо...Мерси...

Наистина някой не е ли ходил и от опит да знае къде има дрифтинг...

Това нещо е само за мен, както съм див любител на високи скорости, майка ми и баща ми са ме объркали трябвало е момче да се родя :Pbiggrin.gif

Хайде някой да даде актуална информация...Моляяя ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

• Автор
Темата е супер...дори не съм се замисляла, че има такова нещо...Мерси...

Наистина някой не е ли ходил и от опит да знае къде има дрифтинг...

Това нещо е само за мен, както съм див любител на високи скорости, майка ми и баща ми са ме объркали трябвало е момче да се родя :Pbiggrin.gif

Хайде някой да даде актуална информация...Моляяя :bye1:

Темата я пуснах за един приятел,защото е много запален.Освен школата на Павел Жеков в Интернет друго не намерих като за него,виж и по-горните постове-мисля,че имаше и други предложения ;)

Темата я пуснах за един приятел,защото е много запален.Освен школата на Павел Жеков в Интернет друго не намерих като за него,виж и по-горните постове-мисля,че имаше и други предложения :speak:

Мерси темата е страхотна наистина :)

Ще си намеря аз къде да карам, нали съм луда глава biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.