Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да поговорим за филми (рецензии)

Featured Replies

Ето един интересен филм - PERFECT STRANGER ( Перфектната непозната) с Брус Уилис и Холи Бери, която беше перфектна в този филм според мен.

Неочакван край, който ще ви накара да се Публикувано изображение

Оценката в imdb не е много висока, но на мен ми допадна http://www.imdb.com/title/tt0457433/

Ето още инфо за филма http://avtora.com/reviews/rewiuta/idealnat...erfect_stranger

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

• Отговори 211
  • Прегледи 111,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

В една друга тема видях коментар на AcidBurn за филма Children of Men. Наскоро си теглих филма, за да го гледам с мъжо, т.к. все разни фантастики му се гледат. Реших, че този е такъв. Обаче гледахме около час и нищо не ни грабна в тоя филм. Трябваше ли да го догледаме, че да го дръпна отново?

В една друга тема видях коментар на AcidBurn за филма Children of Men. Наскоро си теглих филма, за да го гледам с мъжо, т.к. все разни фантастики му се гледат. Реших, че този е такъв. Обаче гледахме около час и нищо не ни грабна в тоя филм. Трябваше ли да го догледаме, че да го дръпна отново?

Миличка, Children of men е от този тип филми, които са хубави, но са тегави и буквално се "тътрят". Всъщност във филма няма някакви фрапиращи развръзки - трябва да се загледаш в детайлите, всичко е много символично. Това е филм за хора с нерви, на повечето хора им се струва отегчаващ, но на мен ми хареса. Вярно идеята не е гениална, но пък режисьорския подход си го биваше и от визуална гледна точка и атмосфера е доста добре пипнат, определено пресъздава чувството за безизходица и пресъздава усещането за пост - апокалиптично общество...принципно си заслужава, но не за всеки. Не знам какво да те посъветвам;)

П.П: Бих те посъветвала да си припомниш (или да ги изгледаш, ако не си го сторила) единствените два филма в които Джак Никълсън не играе злодей (поне само тези два съм гледала), а именно Something's Gotta Give и As good as it gets - забавни, романтични, хапливо-цинични и тъкмо като за бременна киноманка ;). Облъчвай бебока с хубави филмчето, докато можеш :P

П.П: Бих те посъветвала да си припомниш (или да ги изгледаш, ако не си го сторила) единствените два филма в които Джак Никълсън не играе злодей (поне само тези два съм гледала), а именно Something's Gotta Give и As good as it gets - забавни, романтични, хапливо-цинични и тъкмо като за бременна киноманка ;). Облъчвай бебока с хубави филмчето, докато можеш ;)

Като каза Джак Никълсън , гледали ли сте с него "Клетвата" или" The Pledge"?

Пона на мен лично много ми хареса и за мен завърши неочаквано. Аз лично не харесвам много Никълсън, но в този филм беше невероятен,а и сценарият си го бива

Като каза Джак Никълсън , гледали ли сте с него "Клетвата" или" The Pledge"?

Пона на мен лично много ми хареса и за мен завърши неочаквано. Аз лично не харесвам много Никълсън, но в този филм беше невероятен,а и сценарият си го бива

Гледах го преди година и то по случайност:)

Пътувах с автобус за София, в който имаше хубаво плазмено телевизорче и пуснаха филма. Хареса ми - там също не играе злодей, а добър детектив. Макар историята да беше леко изтъркана ми хареса. Пък и в ролята на първия заподозрян играеше един мой много любим актьор - Бенисио дел Торо;)

Всъщност, аз спомням си и още десетина филми, в които Джак Никълсън не играе злодей.

Например:

http://bilder.filmstarts.de/verzeichnis/fi...Chinatown02.jpg

КИТАЙСКИЯТ КВАРТАЛ - реж. Роман Полански (с Фей Дънауей и Джон Хюстън)

http://www.2blowhards.com/archives/jack_nicholson3.jpg

ПРОФЕСИЯ - РЕПОРТЕР - реж. Микеланджело Антониони (с Мария Шнайдер)

http://www.filmreference.com/images/sjff_03_img1249.jpg

ДИВОРАСЛЯК - реж. Хектор Бабенко (с Мерил Стрийп)

http://www.filmreference.com/images/sjff_03_img0925.jpg

ТЕЛЕСНО ПОЗНАНИЕ - реж. Майк Никълс (с Арт Гарфънкъл, Ан-Маргрет и Кандис Берген)

http://www.albany.edu/writers-inst/graphic..._restaurant.jpg

ПЕТ ЛЕКИ ПИЕСИ - реж. Боб Рафелсън (негово великолепно драматично изпълнение!!!)

http://www.festival-entrevues.com/2005/ima...1975__agr10.jpg

ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО - реж. Милош Форман (може би най-легендарният му герой)

http://images.tradera.com/340/41897340_1.jpg

ПО МИСУРИ (ПРОЛОМИТЕ НА МИСУРИ) - реж. Артър Пен (с Марлон Брандо и Фредерик Форест)

http://www.whatdvd.net/WhatDVD-Graphics/main/954.jpg

ЧЕРВЕНИТЕ - реж. Уорън Бийти (с У. Бийти, Даян Кийтън - тук има малка роля, но запомняща се)

ПОСЛЕДНИЯТ МАГНАТ - реж. Елия Казан (с Робърт де Ниро, Жана Моро, Робърт Митчъм и още куп звезди)

http://www.cineclub.de/images/2003/about_schmidt_06.jpg

ОТНОСНО ШМИТ - реж. Александър Пейн

Е, поне тези си помням на първо време! :speak:

Редактирано от Cineast (преглед на промените)

Този на Форман и Полански съм ги гледала (даже преди години "Полет над куку гнездо" го взех вскъщи да го гледаме, след като бях прочела книгата и баща ми ми разказа, че на времето е ходил 4 пъти да го гледа на кино). Останалите не съм ги гледала, макар често да съм засичала филми с Никълсън по TV 1000. И все пак аз най го харесвам в ролята на злодей;) Отива му:) Като споменах Форман (много добър режисьор) се сетих за Man on the moon:) Страхотен филм, направо подскочих като видях, че се разказва за живота на Кауфман (мнго си падам по stand up комедиантите, а Кауфман беше много луд, че и от Бил Хикс по-луд:)). Една от най-добрите роли на Джиом Кери, ако питате мен.

Вчера гледах "Замъкът на паяците" (1957) на Акира Куросава.

Който обича мрачни, класически драми - за него е! Гледам, гледам и се чудя, че нещо ми е познато в сюжета. То се оказа, че е по "Макбет" на Шекспир, май. Филмът отвякъде си е класика, а и шедьовър. А само как е заснет... И не на последно място - Тоширо Мифуне!

Изобщо, обичам много японското кино, а толкова рядко може да се гледа такова!

Публикувано изображение

Горещо препоръчвам от него и "Сънища" (Dreams)! Сигурно го има в мрежата!

Редактирано от Cineast (преглед на промените)

Като спомена Акира Куросава, непосредствено се сетих за един филм, на който той е помощник сценарист З(те там се бяха събрали бая сценаристи).

Иде реч за Runaway train от '85-та на Кончаловски.

Преди година си го гепих от любимите филми на един филмоядец от форума - trapped и си казах, че някой ден трябва да го почерпя:rolleyes:

Филма е много добър - Джон Войт е в главната роля :yanim:

Т.к. се събудих раничко тази сутрин, реших да си доизгледам започнатия вчера Mr. Brooks с Кевин Костнър. И т.к. не мога да кажа на 100% този филм наистина си заслужава, затова и пиша в тази тема. Преди две седмици време гледах Perfect Stranger с чичо Брус и ми хареса доста повече. Този Мистър Брукс не ме впечатли май много. В общи линии ми става ясно, че човек може да стане сериен убиец или въобще убиец, просто защото това го кефи и има необходимост да го прави. Все си мислех, че някаква травма в детството е причината да психяса някой и да убива наред. Ама ей така все едно е като зависимост от алкохол, от наркотици.. :rolleyes: Както и да е. Не ми хареса много филма, но го изгледах с мерак..... Публикувано изображение , да видя какво ще стане.

И не на последно място, не му се кефя на Кевин в такава роля. Предпочитам да спасява давещи се....

Може ли да ми кажете още някои филми като TOM YUM GOONG, Ong Bak & Born to Fight? Много им се накифих на тия с Tony Jaa дето са. TOM YUM GOONG е уникален филм.

Може ли да ми кажете още някои филми като TOM YUM GOONG, Ong Bak & Born to Fight? Много им се накифих на тия с Tony Jaa дето са. TOM YUM GOONG е уникален филм.

Само аз ли не съм чувала никой от изброението? Публикувано изображение

Аз преди малко приключих с трилогията "Кръстникът". До сега бях гледала само първият филм. А днес реших да гледам трите части една след друга. Това беше едно доста продължително гледане - около 10 часа май се събира. Едва ли е нужно да казвам, че това е велика история, велик филм, с велики артисти. П.С. Дали Анди Гарсия има друг добър филм, че тук останах много доволна от него?

П.С. Дали Анди Гарсия има друг добър филм, че тук останах много доволна от него?

Габи, първосигнално при споменаване на името му се сещам за "Когато един мъж обича една жена" /1994/, но в момента бих ти препоръчала един филм който гледах днес и останах много доволна. Прецени сама. Има много малко общо с "В името на отца". Всъщност са като противоположности. Единия е пълен с напрежение, а в този цари тишина и спокойствие. Ще се радвам, ако след това пуснеш коментар с мнението си за него.

...реших да си доизгледам започнатия вчера Mr. Brooks.... не му се кефя на Кевин в такава роля. Предпочитам да спасява давещи се....

Да спасява давещи се или той самия да се дави. Вече в два филма участа му е такава. The Guardian и Message in a Bottle. От Waterworld насам бая вода е нагълтал Публикувано изображение

Относно г-н Брукс: Умно направен, но липсваше тръпката. Бях леко подведена от рекламата, мислех си че ще има игра на котка и мишка с Деми. Не е така. Доста е методичен, действие-последствие. Не ти дава възможност да си задаваш въпроси като "Ами сега?".

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

П.С. Дали Анди Гарсия има друг добър филм, че тук останах много доволна от него?

Има, има:

Internal Affairs (1990), The Untouchables (1987), Night Falls on Manhattan (1997) , Jennifer Eight (1992)

Тези съм ги гледал и са добри.

Току-що приключих с "Умирай трудно 4" Публикувано изображение

Здрав екшън,Брус Уилис го млатят постоянно,а хакери сриват живота във Вашингтон.

Препоръчвам следната сцена:Брус Уилис кара огромен камион по магистрала.Самолет F-35 го обстрелва с ракети,после с картечница и прави камиона "кабрио".Накрая Брус скача върху самолета и му разкатава играта Публикувано изображение

Филмчето е много-много приятно за гледане.Екшънът е налице постоянно както и хакерската "огнена атака" Публикувано изображение

бих ти препоръчала един филм който гледах днес и останах много доволна. Прецени сама. Има много малко общо с "В името на отца". Всъщност са като противоположности. Единия е пълен с напрежение, а в този цари тишина и спокойствие. Ще се радвам, ако след това пуснеш коментар с мнението си за него.

Гледах филма току-що. Когато гледам филми с подобен сюжет, ме обхваща неописуем гняв към някои видове мъже. Трудно ми е да приемам обичаите при някои народи и най-вече това принизяване на жената. "Ти си само ...придатък...жена и нищо повече."

Много добре се представи актрисата, която играе Киран. Аз лично я виждам за първи път, но много ми хареса. Да не говорим, че е страшно хубава.

След като изгледах прехваления Transformers, установих, че е наистина прехвален. Четейки рецензията към филма очаквах някакъв страшен филм, края на света или нещо подобно. Това беше по-скоро комедия за мен.

• 4 седмици по-късно...

Гледах филма, направен по романа "Анна Каренина". Версията от 1997. Т.к. миналото лято прочетох сума ти руска литература, включително този роман на Толстой, реших сега да си дръпна филмчето и да видя какво са направили. Хм... не останах впечатлена честно казано. Филмът успя да ме разчувства едва на края при това твърде малко. Хареса ми визуалният подбор /ако мога да се изразя така/ на артистите - Софи Марсо като Каренина и Шон Бийн като Вронски. Някак по описанието в романа не си ги представях .....красиви. А авторът твърдеше, че са.

Алфред Молина също ми хареса като Левин. Във версията на филма от 1948 г. Анна се играе от Вивиян Лий, а в първия филм от тридесет и някоя - от Грета Гарбо.

Естествено разбирам, че не може един толкова обемен роман като "Анна Каренина" да се пресъздаде обстойно в един филм, но ако не бях чела книгата, от филма нямаше да разбера много за самата история. Освен това /не съм безкрайно паметлива/ имам някакъв спомен, че Анна роди момиченце от Вронски, за което тя не можеше да се грижи, защото не го обичаше. Нали не съм сънувала този момент от романа???? Във филма тя абортира. Моля някой със спомен около този момент да опресни моя. :speak::whist::speak:

Попаднах в Замунда на филма "Братя Карамазови" по романа на Достоевски, който обаче така и не прочетох, но зная, че е по-обемен от Анна Каренина и се чудя дали да са направили добър филм.

Попаднах в Замунда на филма "Братя Карамазови" по романа на Достоевски, който обаче така и не прочетох, но зная, че е по-обемен от Анна Каренина и се чудя дали да са направили добър филм.

И ти ли? Преди около няма и месец му дадох последен шанс - идва ми в повече;).

Макар да съм чела доста неща на Достоевски, "Братя Карамазови" така и не успях да я прочета.

Всъщност като се замисля, не съм гледала нито един филм по романи на Толстой или Достоевски. На времето засякох един по Нова ако не се лъжа - по романа "Престъпление и наказание". Режисьорът беше англичанин, но нямах време да го гледам.

Габс, ако имаш впечатления от хубави адаптации по Достоевски, обаждай се. Навита съм да хвърля едно око.

Колкото до "Анна Каренина" - така и не можах да се зарибя по Толстой. Правих опити с "Война и мир", но тогава бях на друга вълна...

Толстой пише много спокойно и романите му са спокойни и дъъъълги, и мудни понякога и може би затова трудно се възприема за четене. Аз геройски издържах Анна Каренина и съм доволна от това, което прочетох. За разлика от това, което видях във филма. Отново ще дам за пример "Брулени хълмове" - филмът ми въздейства много, както книгата, пресъздава перфектно чувствата на героите си. В "Анна" чак не ми се ще да се сещам как претупват горкия Левин, почти не показаха нищо от характера му. Както и да е. Достоевски е друго нещо в сравнение с Толстой. Достоевски пише накъсано, трескаво, забъркваш се в накъсаните мисли и действия на героите. За "Престъплението" казвам, защото Карамазовите, както споменах, ги прескочих :) Съмнява ме, че направеното досега е качествено, колкото книгата. Но... нека не подценявам възможностите на киното. Ще се поровя за филм по Достоевски и ще коментирам след като съм видяла.

• 1 месец по-късно...

Гледах филма, направен по романа "Анна Каренина". Версията от 1997. Т.к. миналото лято прочетох сума ти руска литература, включително този роман на Толстой, реших сега да си дръпна филмчето и да видя какво са направили. Хм... не останах впечатлена честно казано. Филмът успя да ме разчувства едва на края при това твърде малко. Хареса ми визуалният подбор /ако мога да се изразя така/ на артистите - Софи Марсо като Каренина и Шон Бийн като Вронски. Някак по описанието в романа не си ги представях .....красиви. А авторът твърдеше, че са.

Алфред Молина също ми хареса като Левин. Във версията на филма от 1948 г. Анна се играе от Вивиян Лий, а в първия филм от тридесет и някоя - от Грета Гарбо.

Естествено разбирам, че не може един толкова обемен роман като "Анна Каренина" да се пресъздаде обстойно в един филм, но ако не бях чела книгата, от филма нямаше да разбера много за самата история. Освен това /не съм безкрайно паметлива/ имам някакъв спомен, че Анна роди момиченце от Вронски, за което тя не можеше да се грижи, защото не го обичаше. Нали не съм сънувала този момент от романа???? Във филма тя абортира. Моля някой със спомен около този момент да опресни моя. :ph34r::rolleyes::rolleyes:

А случайно да знаеш къде мога да намеря субтитри за "Анна Каренина" от 48 година, гледах от 97, а този от 48 го изтеглих, но на испански и не мога да го гледам.

И да споделя, романът "Братя Карамазови" е абсолютният връх на всичко, което съм чела. Препрочитам го доста пъти и всеки път откривам нещо ново, което не съм разбирала дотогава.

Аз съм с "Трансформърс".

Нищо необикновено - двама младежи, единият смотан, другата готина, се влюбват докато спасяват Света.

Много хора казват, че филмът е клиширан, та дори тъп и безсмислен. Да видим кой съвременен американски филм показва нещо ново, невиждано досега. Аз не се сещам. Нека и този невиждан филм да съперничи поне малко с успеха на "Трансформърс". Може би "Карибски пирати" - не мисля. Там клишетата са други - свобода, свобода, свобода, малко любов и пак много свобода (впрочем "На края на света" е невероятен Публикувано изображение ). Може би "Умирай трудно 4" - не, там пак обикновен човек спаси нацията, нищо че е бивш полицай, който не знае как да се държи с гаджетата на дъщеря си. "Умирай трудно 4" даже се припокрива идейно с "Умирай трудно 3" - и в двата филма забравеният герой спасява другите с помощта на обикновен човек. Някой друг филм? А, да "300" ;) - да го нарачем филм, не анимиран комикс :wors: , също не представя нищо ново. Саможертва в името на славата. Марш към славата! Бля-бля. Древните гърци не са били такива уроди, нито са ходели с кожени боксерки и червени плащове, не са се биели с извратени мечове срещу обратни водачи на армии. Тук клишетата са други - да дадем на хората много кръв и хвърчащи крайници, както и сексуални сцени, та да спечелим пари. Да спра да изброявам? :wors:

Затова "Трансформърс", макар и до голяма степен клиширан, е един доста лек и приятен филм, който може да се гледа да разтуха. Няма да те наведе на мисли относно нравствени послания и нравствен живот, нито ще те скъса от смях като "Мистър Бийн" Публикувано изображение, нито пък ще те отегчи върховно. Затова препоръчвам "Трансформърс" - а и ефектите са страшни Публикувано изображение

В една от другите теми, shanna спомена за един много качествен филм, на който бих искала да обърна специално внимание тук.

Става въпрос за The Painted Veil - филм, адаптиран по едноименния роман на Съмърсет Моъм. В тази прекрасна екранизаця, на една невероятно красива книга участват двама мои много любими актьори - Едуард Нортън и Наоми Уотс, които придават допълнителен емоционален заряд на филма. Всъщност и двамата взимат присърце проекта, особено Едуард Нортън (което е обяснимо с факта, че е учил китайска история в "Иейл") и може би съчетанието от желание, талант, професионализъм от страна на актьорите и целия екип, примесен с красивата и от друга страна трагична картина на Китай в началото на 20-те години правят този филм толкова добър.

В основата на филма стои една любовна история (колкото и клиширано да звучи). Кити (Наоми Уотс) се впуска в нежелан брак със срамежливия биолог Уолтър Фейн (Едуард Нортън) само и само за да избяга от непрекъснатите укори на майка си, която непрекъснато й търси подходящ мъж. Така двамата заминават за Шанхай, където работи Уолтър.

След изневяра от страна на Кити, Уолтър решава да я накаже като я взима със себе си в отдалечено китайско селце, където има епидемия на холера. Привидната неприязън един към друг се стопява на фона на ужаса от епидемията и смъртта зад всеки ъгъл. Кити променя много неща в своя светоглед и начин на мислене, а Уолтър започва да разбира, че не е бил прав в някой отношения. Любовта между тях пламва отново - този път истинска. За съжаление обаче епидемията става все по-жестока, а освен нея се намесват и националистите.

За мен "Цветният воал" е един от малкото стойностни филми, който Холивуд успя да ни предложи тази година. Филм, прекрасно адаптиран от романа на Моъм - посланията, емоционалността, чувството на любов, омраза и страх бяха изключително добре представен на екрана. Фаталния край за Уолтър доказа старата поговорка, че човек оценява това, което има едва след като го загуби.

А случайно да знаеш къде мога да намеря субтитри за "Анна Каренина" от 48 година, гледах от 97, а този от 48 го изтеглих, но на испански и не мога да го гледам.

И да споделя, романът "Братя Карамазови" е абсолютният връх на всичко, което съм чела. Препрочитам го доста пъти и всеки път откривам нещо ново, което не съм разбирала дотогава.

Нямам идея за субтитри. Съжалявам много.

А Братя Карамазови ще взема да я прочета....някой ден....м/у смяната на памперси. :)Публикувано изображение

Наистина, убедена съм, че книгата е велика и се надявам да успея да я прочета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.