Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на процесор AMD Athlon XP (1600+).

Featured Replies

Здравейте!Бих искала да Ви помоля за съвет.Нормално ли е при пускането

На пц CPU температурата да бъде около 37 C,а след като поработи без значение дали си още

В Биос или под Уиндоус веднага да рестартнеш да видиш че CPU температурата държи твърдо 50-51 C,а в същото време System температурата го дава 32 C,тоест накратко нормално ли е това?

System температура 31 С

CPU температура 51 С

Процесорът е овърклокнат.Когато не е избузен си работи на 1050 MHz.Въпреки това температурата си е пак 51 С като поработи.Когато се избузи там при числата в Биоса 133б133 и честотата му стане 1394 MHZ държи температура пак 51 С.

Процесора е AMD Athlon XP (1600+).Дъното е K7S5A.Вентилаторът на охлаждането и на процесора си въртят.Първият е почти нов,защото захранването е на 4-5 месеца в стая където не се пуши.И вторият на процесора също е чист от прах.

Този процесор е сложен при ъпгрейд,но си ползваше старият вентилатор от друг AMD на 900 Mhz.

Бих искала да Ви помоля,ако може някой да ми даде линк съм програма,която под Уиндоус проверява такъв Athlon процесор и показва нормална ли е тази температура?

Благодаря Ви предварително!

Значи първо има разлика между System temp. и CPU temp, като 31 на System не е проблем. Второ - 50 градуса са му много на тоя процесор - трябва му по-добро охлаждане. Трето - нама програма която да казва дали дадена температура е нормална или не.

Можеш да си качиш Everest - с нея можеш да следиш всичко - температури, волтажи, обороти на вентилатори и всичко останало хардуерно което се сетиш, но нищо не можеш да промениш с нея.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Ви за отговора!

Бих искала само да ви попитам какво разбирате под по-добро охлаждане?

По-големи въздушни ребра и по-голям вентилатор предназначени за такъв

Athlon 1600+ ли ?

Предполагам става дума за охлаждане на процесора,а не още един вентилатор

като на захранването.Ще ви бъда признателна,ако уточните какво имате предвид под по-

добро охлаждане?

Просто сложи по голям вентилатор. Въпреки че не би трябвало да се притесняваш с тия 50 градуса - старите амд-та са си печки и е нормално да работят на тази температура.

Момчета(и момичета) преди да бързате да пишете информирайте се малко. Първо температурата на процесора от около 50С е напълно в нормата за ядро Palomino(0.18um технология - от тук остана прозвището AMD Kотлон :) ), каквото е на 1600+. Второ процесора на 133/133 не е овърклокнат, а това си му е номиналната честота - 1400MHz, та няма нищо тревожно и необичайно в температурите - ако е над 65С вече има за какво да се притесняваш. System е температурата на чипа на дънната платка.

• Автор

Благодаря много на всички за съветите и информацията.Явно проблема с рестартите не е бил в температурата,а в смущения в тока.

Мисля, че не е тук мястото, но имам въпрос... Предварително си признавам, че не разбирам изобщо от процесори и всякакви такива истории sad.gif Имам проблем с компютъра, който с моите скромни познания в тази област си обяснявам като прегряване. През лятото, когато беше най-горещо, се изключваше сам. Отворих го няколко пъти и му изчистих вентилаторите. Сега обаче от време на време отново се изключва. Един познат ми препоръча програмката Everest, да си следя температурата, но тъй като съм пълен индианец, нямам никаква представа каква е нормалната температура. Надявам се някой да ми помогне :lol6: Процесорът ми е AMD Athlon 64 3200+ и температурата му е 41 градуса, температура на диода - 44, на графичния процесор - 64, Seagate ST3160811AS - 37. (Тези неща не ми говорят абсолютно нищо...) Та въпросът ми е температурите в нормите ли са или трябва да се притеснявам? Благодаря предварително... sad.gif

ForgetMeNot, няма от какво да се притесняваш, въпреки че температурата на видеото е малко висока - ако си с вентилатор на видеокартата, погледни дали върти. Ако нямаш вентилатор - ами...май тези градуси са нормални. А това ST3160811AS - 37 ти е хард диска :lol6:

• 2 седмици по-късно...

спокойно това не е болка за умиране аз имах същия AMD AthlonXP 1600+ (palomino) и със дъно gigabyte ga-7vax ми държеше 70-80 градуса така че спокс :shake_puter: (без клок)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.