Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

CloneCD 5.3.0.1 – инсталация, конфигурация и работа


Препоръчан отговор

CloneCD 5.3.0.1 – инсталация, конфигурация и работа

Въведение:

CloneCD е един от най-известните софтуери за CD to CD копиране. Програмата ще ви помогне да създадете идентични с оригинала копия на компакт дискове, без загуба на каквото и да е качество. Буквално ще клонира вашите дискове, тъй като приложението преодолява повечето защити при копиране на CD. Също така може да правите image (image - голям файл с данните, свалени 1:1 от CD-то) файлове на твърдия си диск, които в последствие да запишете на диск или да заредите във виртуално устройство. Записва в RAW режим, което и позволява да има пълен контрол върху записваната информация. CloneCD може да копира както стандартни CD дискове, така и DVD (поддържа използваните в момента формати DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD+R Dual Layer и DVD-RAM), защитени със система против копиране SaveDisk 3. Програмата работи също с ISO и UDF файлове, създадени с помощта на други приложения, например Nero, DVDShrink или CloneDVD. Без проблем CloneCD се справя и със защитени аудиодискове. С приятелски настроеният към потребителя интерфейс, приложението позволява да копирате дисковете с няколко кликания с мишката.

Изтегляне:

Oфициална страница: http://www.slysoft.com/

Лиценз: Shareware (Платена – включва 21 дневен пробен период)

Линк за изтегляне: CloneCD 5.3.0.1

Размер: 2.55 MB

Инсталация:

Самият процес протича както при всяка друга стандартна инсталация.

След като изтеглите програмата, стартирайте инсталационният файл. Ще видите следният прозорец:

1.PNG

Този помощник ще ви помага през цялата инсталация на програмата. Препоръчително е да затворите всички други програми преди да започнете с инсталацията. Това тук е стандартното (License Agreement) Лицензно споразумение на програмата. Прочетете го и ако сте съгласни с него натиснете върху I Agree (Приемам лицензното споразумение). Натиснете върху Cancel (Откажи), ако не приемате условията на лиценза.

Бележка: Ако искате да инсталирате CloneCD 5.3.0.1 трябва задължително да приемете лицензното споразумение.

Натиснете върху Next (Следващ >) за да продължите. Ще видите следният прозорец:

2.PNG

От този прозорец трябва да изберете кои компоненти на CloneCD да бъдат инсталирани:

• Program Files (required) – Това са програмните файлове. Те са задължителни за работа с CloneCD.

• Desktop Icon – Тази опция може да постави икона на CloneCD на работният плот. Тя не е задължителна и ако желаете може да я изключите.

Натиснете върху Next (Напред>) за да продължите.

3.PNG

Тук трябва да изберете къде да се инсталира CloneCD. По подразбиране то ще се инсталира в директорията C:\Program Files\SlySoft\CloneCD. Ако искате да изберете друга папка, натиснете върху Browse… (Преглед…) и посочете място по ваш избор.

Бележка: Където и да инсталирате CloneCD трябва да имате поне 5 MB свободно пространство на твърдия диск.

Бележка 2: Ако ще инсталирате CloneCD на Windows Vista, трябва да го инсталирате от потребителски акаунт, който има администраторски права.

Бележка 3: Ако ще инсталирате CloneCD на Windows Vista, трябва да го инсталирате в дял, различен от този, в който е инсталиран самият windows. Така ще се избегнат нежелани конфликти.

Когато сте готови, натиснете Intall (Инсталация) за да започне инсталационния процес. Ще видите следната картина:

4.PNG

Тук програмата започва да се инсталира. Инсталационният процес отнема не по-повече от двадесет секунди.

След като инсталацията завърши ще видите следният прозорец:

5.PNG

Ако видите този прозорец може да бъдете сигурни, че CloneCD се е инсталирал успешно на компютъра ви. Натиснете върху Close (Затвори прозореца) за да продължите. Ще ви се появи следното:

6.PNG

От тук програмата ви съобщава, че компютърът трябва да се рестартира за безпроблемната работа с нея. Натиснете върху Yes (Да) за да рестартирате веднага, или натиснете върху No(Не сега) за да рестартирате системата по-късно.

След като стартирате програмата за първи път ще видите следният прозорец:

7.PNG

От тук трябва да изберете на какъв език да бъдат диалоговите прозорци в CloneCD. За радост българският език присъства в пакета.

След като изберете интерфейсния език, натиснете върху OK. Ще видите следният прозорец:

8.PNG

Това са правилата за използване на програмата. Прочетете ги, и ако сте съгласни с тях натиснете върху I Agree (Приемам правилата). Натиснете върху I Disagree(Не приемам правилата), ако не приемате условията на лиценза. Може да изберете тази опция:

• – Ако активирате тази опция повече никога няма да видите този прозорец, иначе ще трябва да натискате върху I Agree всеки път, когато стартирате програмата.

Бележка: Ако искате да инсталирате CloneCD 5.3.0.1 трябва задължително да приемете правилата за използване.

Натиснете върху I Agree. Ще видите следният прозорец:

9.PNG

От тук програмата ви казва, че тя не е безплатна, но може да се възползвате от всичките й опции за 21 дена. Ако имате лиценз, натиснете върху Order... и попълнете формуляра, но ако желаете първо да я пробвате, натиснете върху Try It!(Пробвай сега!). Програмата ще се стартира:

Пръв преглед

10.PNG

От пръв поглед забелязваме, че програмата притежава приятен и удобен интерфейс.

Основният работен прозорец е разделен на две части – отгоре са представени всички функции на програма, а останалата част е отделена за извеждане на подробна информация за работата, която върши CloneCD.

Меню

File (Файл):

11.PNG

Read to File… (Бърз клавиш - R) – От тук може да четете image файл, т.е. да копирате CD/DVD в дисков образ, който да запишете в компютъра си.

Write from File… (Бърз клавиш - W) – От тук може да запишете image файл, т.е. да запишете вече създаден дисков образ на CD/DVD носител.

Copy CD… (Бърз клавиш - C) – Копиране на дискове. Тази опция служи за копиране на един CD/DVD диск на друг.

Erase CD… (Бърз клавиш - E) – Изтриване на дискове. Чрез тази опция може да изтривате CD/DVD RW дискове.

Exit (Бърз клавиш – Ctrl+X) – Изход. От тук може да затворите програмата.

Tools (Инструменти):

12.PNG

Log… (Бърз клавиш - L) – Лог прозорец. Чрез тази опция може да показвате/скривате долната част на програмата за извеждане на подробна информация за работата на CloneCD.

Settings… (Бърз клавиш - S) – Отваря прозореца с настройки на CloneCD. Тук може да конфигурирате програмата по ваш избор.

Select Skin… (Бърз клавиш – Ctrl+K) – Избери кожа. От тук може да избирате по какъв начин да изглежда вашият CloneCD.

Rescan Scsi / IDE Bus (Бърз клавиш – Ctrl+S) – Сканиране на Scsi / IDE Bus. Стартирайте тази опция ако добавите ново CD/DVD RW+/- устройство, или ако премахнете такова, за да може програмата да обнови информацията си.

Check for CloneCD Update… (Бърз клавиш – Ctrl+U) – Провери за ъпдейт на CloneCD. Стартира автоматична проверка за нови версии на програмата.

Help (Помощ):

13.PNG

Help… (Бърз клавиш - H) – Отваря помощният файл на програмата.

Info… (Бърз клавиш – Ctrl+A) – Отваря прозорец с информация за програмата и нейните автори.

Visit SlySoft Homepage… (Бърз клавиш – Ctrl+H) – Отваря интернет страницата на производителите на CloneCD.

Лента с инструменти:

14.PNG

Пълен достъп до всички необходими опции на програмата е възможен и чрез лентата с инструменти, като всички функции са отбелязани с интерактивни икони. По този начин лесно може да четете, да записвате дискове, да ги копирате или просто да ги изтриете.

15.PNG- Read to image file - (Бърз клавиш - R) – От тук може да четете image файл, т.е. да копирате CD/DVD в дисков образ, който да запишете в компютъра си.

16.PNG - Write from image file - (Бърз клавиш - W) – От тук може да запишете image файл, т.е. да запишете вече създаден дисков образ на CD/DVD носител.

17.PNG- Copy CD… (Бърз клавиш - C) – Копиране на дискове. Тази опция служи за копиране на един CD/DVD диск на друг.

18.PNG - Erase CD… (Бърз клавиш - E) – Изтриване на дискове. Чрез тази опция може да изтривате CD/DVD RW дискове.

Конфигурация:

Може да влезнете в настройките на програмата от менюто Tools > Settings или чрез бързият клавиш S. Ще видите следният прозорец:

Language (Език):

19.PNG

От тук може да изберете интерфейсен език на програмата. За радост на всички български потребители мога да кажа, че присъства и българският език. Другите езици из между които може да избирате са Английски(English), Немски(Deutsch), Френски(French), Италиански(Italian), Испански(Spanish), Руски(Russian) както и още над двадесет езика.

След като изберете интерфейсен език натиснете върху OK за да се запомнят настройките.

Auto Insert Notification Settings (Настройки за авто-разпознаване на дискове):

20.png

Enable Auto Insert Notification - Разрешаване на авто-разпознаване на дискове. По този начин програмата автоматично ще разпознава дисковете, които зареждате в някое от вашите CD устройства.

След като изберете дали да оставите тази опция включена, натиснете върху OK, за да се запомнят настройките.

Auto Play (Настройки за автоматично стартиране на дискове):

21.png

Play Data Discs automatically – Авто-възпроизвеждане на дискове с файла.

Play Audio Discs automatically – Авто-възпроизвеждане на аудио дискове. Когато заредите диск с аудио файлове на вашето CD-устройство, то той автоматично ще бъде стартиран.

След като изберете дали да оставите Play Data Discs automatically и Play Audio Discs automatically включени натиснете върху OK, за да се запомнят настройките.

CloneCD Update (Актуализация на CloneCD):

22.png

Automatically check for new CloneCD Version – Автоматична проверка за актуализации на CloneCD. По този начин винаги когато стартирате програмата тя ще проверява за по - нови версии.

След като изберете дали да оставите тази опция включена или не, натиснете върху OK за да запомните настройките.

Buffer Settings(Настройки на буфера):

23.png

Buffer Settings (Настройки на буфера):

Buffer size (Размер на буфера): Чрез стрелката може да увеличавате и намалявате размера на буфера. В момента той е 22.71 МБ. Ако сте го променили и желаете да го върнете по подразбиране натиснете върху Default(Върни настройките по подразбиране).

Buffer Underrun Protection Buffer (Защита от разрушение на буфера):

Buffer Size (Размер на буфера): Чрез стрелката може да увеличавате и намалявате размера на буфера, който защитава от разрушаване на дисковете. В момента той е 8.37 МБ. Ако сте го променили и желаете да го върнете по подразбиране натиснете върху Default(Върни настройките по подразбиране).

Drive Control (Управление на CD устройства):

24.png

Eject Media – Чрез тази опция може автоматично да „изваждате/изхвърляте” дискове от вашите CD-устройства.

Lock Drive – Чрез тази опция може да блокирате/заключвате CD-устройства на компютъра.

След като изберете дали да оставите тази опция включена или не, натиснете върху OK за да се запомнят настройките.

Select Sounds (Избери звуци):

25.png

Select Sounds (От тук може да избирате различни звукови съобщения за различни действия на програмата):

Succes Sound – От тук трябва да изберете какъв да бъде звукът при успешно изпълнение на дадена задача. В полето под текста може да видите какъв звук е зададен в момента. От Browse…(Преглед…) може да изберете друг звук по ваше желание, а от Test(Тестване), да чуете песента. Ако пък желаете да изключите съобщаването за дадената команда, просто махнете отметката от Succes Sound.

Error Sound – От тук трябва да изберете какъв да бъде звукът при появата на грешка при изпълнение на дадена задача. В полето под текста може да видите какъв звук е зададен в момента. От Browse…(Преглед…) може да изберете друг звук по ваше желание, а от Test(Тестване) да чуете песента. Ако пък желаете да изключите съобщаването за дадената команда, просто махнете отметката от Error Sound.

Insert Sound - От тук трябва да изберете какъв да бъде звукът когато програмата поиска да заредите празен диск по време на изпълнение на дадена задача. В полето под текста може да видите какъв звук е зададен в момента. От Browse…(Преглед…) може да изберете друг звук по ваше желание, а от Test(Тестване) да чуете песента. Ако пък желаете да изключите съобщаването за дадената команда просто махнете отметката от Insert Sound.

Работа с CloneCD:

Read to image file(четене на image файл)

От тук може да четете в image файл, т.е. да копирате CD/DVD в дисков образ, който да запишете в компютъра си.

За да започнем, стартирайте програмата:

26.png

Натиснете върху първият бутон, както е описано на картината горе. Ще видите следният прозорец:

27.png

Изберете дисковото устройство, CD-Reader - там, където се намира диска който ще е източника на информацията. В този случай аз използвам два, но повечето хора имат само един, което разбира се няма никакво значение в момента.

В дясната страна на прозореца е показана подробна информация за всяко дисково устройство. Тази информация ви е нужна за да знаете дали избраното устройство поддържа например записване на CD/DVD дискове, четене на CD/DVD дискове, четене на аудио дискове и други. В конкретният случай ако искате да направите дисков образ от CD-RW файл, трябва да проверите дали срещу Can read CD-RW Discs пише Yes. Ситуацията е същата и при DVD-дисковете.

Сега е моментът да поставите диска, на който ще правите дисков образ!!! Изберете дисковото устройство и натиснете върху Next >(Напред). Ще видите следният прозорец:

28.png

От тук трябва да изберете каква информация има в диска, на който желаете да направите дисков образ, а именно:

Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът, който ще копирате е музикален (списък с тракове).

Data CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е пълен с всякакви файлове (списък на файловете във вид на дървовидна структура).

Game CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е с игра.

Multimedia Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът е мултимедиен.

Protected PC Game – Маркирайте тази опция ако дискът с игра, който ще копирате е защитен.

След като изберете вида на диска натиснете върху Next >(Напред >). Ще видите следният прозорец:

29.png

Това е последният прозорец преди започването на операцията. Ако желаете да се откажете натиснете върху Cancel.

Тук трябва да изберете къде ще запишете новополученият файл, който ще бъде в .CCD формат. От Browse…(Преглед…) изберете място по ваш избор.

Може да изберете и следната опция:

Create “Cue-Sheet” – Ако изберете тази опция, ще бъде създаден „Cue-Sheet” .(cue) файл. С него може да записвате дисковия образ с друга програма (например Alcohol 120%).

Когато сте готови натиснете върху OK. Четенето на диска ще започне:

30.png

Четенето на диска вече е започнало! Времетраенето на операцията зависи от големината на диска и информацията в него. Ето подробна информация за моментното състояние:

Elapsed Time – Тук е изписано изминалото време от началото на операцията.

Remaining – Тук пише колко време остава до края на операцията. То може да се променя в зависимост от натоварването на системата.

Current Speed – Тук може да видите с каква скорост се копират данните на вашият компютър.

След като четенето завърши е видите следният прозорец:

31.png

Това означава, че четенето е преминало успешно, и файлът, който е създаден може да намерите в директорията, която сте създали преди това.

Read from ImageFile(запис от image файл)

От тук може да запишете image файл, т.е. да запишете вече създаден дисков образ на CD/DVD носител. Това важи за случаите, когато имате записващо CD-RW или DVD-RW устройство.

За да започнем, стартирайте програмата:

32.png

Натиснете върху вторият бутон, както е описано на картината горе. Ще видите следният прозорец:

33.png

От този прозорец трябва да изберете дисковият образ, който искате да запишете на CD/DVD носител. Натиснете върху Browse…(Преглед…) изберете Image файла. В дясната страна на прозореца ще излезне информация за дисковия образ, като големина на диска и други. Имате и още една възможност:

Delete after a successful Write – Изберете тази опция, ако искате програмата да изтриете дисковият образ след успешното записване на диска.

След като изберете дисковият образ, който ще записвате натиснете върху Next >(Следващ >). Ще видите следният прозорец:

34.png

Тук е момента когато трябва да заредите празен диск, на който да запишете дисковият образ. След това, ще видите следният прозорец:

35.png

От този прозорец трябва да изберете каква информация има в диска:

Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът, който ще записвате е музикален (списък с тракове).

Data CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще записвате е пълен с всякакви файлове (списък на файловете във вид на дървовидна структура).

Game CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще записвате е с игра.

Multimedia Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът е мултимедиен.

Protected PC Game – Маркирайте тази опция ако дискът с игра, който ще записвате е защитен.

От Write Speed трябва да изберете скорост, с която да бъде записан диска. Препоръчвам ви да си остане по подразбиране, на Max(Максимално), защото освен, че ще бъде най-бързо, но и най-безопасно.

Това е последният прозорец преди да започне записа на диска. Бъдете сигурни, че сте избрали/задали всичко както трябва. Ако искате да промените нещо, върнете се назад, като натиснете бутона < Back. Ако сте готови, натиснете OK и ще видите следният прозорец:

36.png

Записването на диска вече е започнало! Времетраенето на операцията зависи от големината на диска и информацията в него. Ето подробна информация за моментното състояние:

Elapsed Time – Тук е изписано изминалото време от началото на операцията.

Remaining – Тук пише колко време остава до края на операцията. То може да се променя в зависимост от натоварването на системата.

Current Speed – Тук може да видите с каква скорост се записват данните на диска.

От Main Buffer и Sub Buffer може да видите нивото на главния и второстепенния буфер.

След като записването завърши, ще видите следният прозорец:

37.png

Това означава, че записването е преминало успешно! Поздравления!

Copy CD

Копиране на дискове. Тази опция служи за директно откопиране на CD върху друг диск, за създаване на идентично с оригинала копие. Това важи за случаите, когато имате четящо и записващо CD устройство. Също така е възможно и когато имате само едно устройство(записващо).

За да започнем стартирайте програмата:

38.png

Натиснете върху третият бутон, както е описано на картината горе. Ще видите следният прозорец:

39.png

Изберете дисковото устройство(четящото), CD-Reader - там, където се намира диска който ще е източника на информацията.

В дясната страна на прозореца е показана подробна информация за всяко дисково устройство.

Натиснете върху Next >(Напред). Ще видите следният прозорец:

40.png

Тук е момента когато трябва да заредите диска(източника на информация), който ще копирате.

Ще видите следният прозорец:

41.png

От този прозорец трябва да изберете каква информация има в диска, който ще копирате:

Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът, който ще копирате е музикален (списък с тракове).

Data CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е пълен с всякакви файлове (списък на файловете във вид на дървовидна структура).

Game CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е с игра.

Multimedia Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът е мултимедиен.

Protected PC Game – Маркирайте тази опция ако дискът с игра, който ще копирате е защитен.

След като изберете вида на диска, натиснете върху Next >(Напред >). Ще видите следният прозорец:

42.png

Тук трябва да изберете къде ще запишете image файла, който ще бъде в .CCD формат. Програмата първо ще направи image файл и после ще го записва. От Browse…(Преглед…), може да изберете място по ваш избор.

Може да изберете и някоя от тези опции:

Create “Cue-Sheet” – Ако изберете тази опция, ще бъде създаден „Cue-Sheet” .(cue) файл. С него може да записвате дисковия образ с друга програма.

Delete after a successful Write – Изтрива дисковият образ след успешно записване.

Copy “On the Fly” – Използвайте тази опция ако искате да копирате диска директно върху другия, а не посредством дисков образ(image файл). Записа става по-бързо, защото не чакате да се направи image файла, а след това да се запише.

Забележка: Това се използва тогава, когато скоростта на четене е по-голяма от тази на писане, ако сте сигурни, че диска не е надраскан и че нямате проблеми с четенето на този диск. Ако сте убедени във всичко това, то можете да използвате тази опция, ако не (и това е моя съвет) - направете първо image файл и после го записвайте.

Това е последният прозорец преди да започне четенето и записването след това. Бъдете сигурни дали сте избрали всичко както трябва.След като натиснете върху Next > (Следващ >) ще видите следният прозорец:

43.png

Четенето на диска вече е започнало! Времетраенето на операцията зависи от големината на диска и информацията в него. Ето подробна информация за моментното състояние:

Elapsed Time – Тук е изписано изминалото време от началото на операцията.

Remaining – Тук пише колко време остава до края на операцията. То може да се променя в зависимост от натоварването на системата.

Current Speed – Тук може да видите с каква скорост се копират данните на вашият компютър.

След като четенето завърши ще видите следният прозорец:

44.png

Сега програмата ви приканва да изкарате/изхвърлите диска, който вече е копиран и да вкарате/заредите празният диск, на който да запишете току що създаденият дисков образ. След като заредите празен диск, натиснете върху OK.

Ще видите следният прозорец:

45.png

От този прозорец трябва да изберете каква информация ще има в диска:

Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът, който ще копирате е музикален (списък с тракове).

Data CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е пълен с всякакви файлове (списък на файловете във вид на дървовидна структура).

Game CD – Изберете тази опция ако дискът, който ще копирате е с игра.

Multimedia Audio CD – Маркирайте тази опция ако дискът е мултимедиен.

Protected PC Game – Маркирайте тази опция ако дискът с игра, който ще копирате е защитен.

От Write Speed трябва да изберете скорост, с която да бъде записан диска. Препоръчвам ви да си остане по подразбиране.

Simulate Writing - това представлява симулация на запис на диск без да се записва диска.

Това е последният прозорец преди да започне записа на диска. Бъдете сигурни дали сте избрали всичко както трябва.След като натиснете върху OK ще видите следният прозорец:

46.png

Четенето на диска вече е започнало! Времетраенето на операцията зависи от големината на дисковият образ и информацията в него.

След като записването завърши е видите следният прозорец:

47.png

От тук разбираме, че вече диска е копиран успешно! Поздравления!

Erase CD

Изтриване на дискове. Чрез тази опция може да изтривате CD/DVD RW дискове.

За да започнем, стартирайте програмата:

48.png

Натиснете върху четвъртия бутон, както е описано на картината горе. Ще видите следният прозорец:

49.png

Сега трябва да заредите/вкарате диска, който трябва да се изтрие. Ще видите следната картина:

50.png

Това е последният прозорец преди да започне изтриването на диска. Има една опция в ляво, която може да използвате:

Fast Erase – Активира опцията Fast Erase. Тя служи за много по-бързо изтриване на диска.

Info on inserted Disc(Информация за диска):

Disc can be erased – От тук може да разберете дали диска може да се трие. В случая е Yes, което означава че може.

Disc is empty – От тук може да разберете дали диска, който сте вкарали е празен. В случая отговора е No, което съответно значи, че диска не е празен. Е, значи програмката ще има малко работа :-) .

Натиснете OK. Ще видите следната опция:

51.png

От тук програмата ви съобщава, че цялата информация на диска ще бъде изтрита. Изберете Yes(Да) и ще видите следният прозорец:

52.png

Дискът се изтрива! След като процеса приключи ще видите следното:

53.png

Дискът е изтрит успешно!

Толкова за CloneCD. Нека сега накратко да видим какво представлява защитата на компактдисковете.

Съществуват многобройни механизми за защита и всеки производител ползва някакъв, за да предпази продуктите си от неправомерно размножаване. Най-популярните са LockBlocks, Cactus Data Shield, Copylock, Protect-CD и Safecast. Невъзможно е да ги заобиколите с обичайни средства. Дали едно CD е защитено или не, не може да се определи с просто око, освен ако не е бил ползван Lockblocks, който прави допълнителен кръг на външния край на диска. Стандартна защита, прилагана при Laserlok, Securom и Safedisc, са целенасочени грешки върху носителя. CD-ROM устройството или директно прекратява работа, ако не успее да ги интерпретира правилно, или ги коригира автоматично. Ако тези грешки бъдат коригирани, копието е неизползваемо, тъй като на приложенията е указано да ги търсят и ако не ги намерят, не могат да бъдат изпълнени.

Заключение:

Знам, че са ви известни и други подобни програми, но запомнете името CloneCD. Тя ще ви свърши чудесна работа. Програмата е идеалният инструмент за създаване на архивни копия на вашата музика или cd-та с каквито и да е данни, независимо дали те са защитени или не! Поддържа всички актуални формати. Именно заради лесната и интуитивна работа с CloneCD, се надявам да съм ви убедил, че това е една прекрасна програма. Приятелски настроеният към потребителя интерфейс на CloneCD, копира почти всяко CD само с няколко щраквания на мишката! Програмата буквално "клонира", т.е. прави точно копие на дисковете, независимо от защитата им. Програмата поддържа многоезиков интерфейс, включително и български. Ако следвате всички инструкции, едва ли ще изпитате някакви затруднения при работа с CloneCD.

Програмата е много добра, но за съжаление не е безплатна. Сами си преценете, дали си заслужава да тествате пробната 21-дневна версия на програмата.

Редактирано от kal (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам тази програма от доста време, но по предна версия 4.2.0.2. За нея имам ключ. Не знаех, че може и ДВД дискове да обслужва, понеже има ДВД клон, но тя май само за ДВД филми става.

П.П. Забелязах в статията, че на три пъти е споменато че за радост има и български език, който е вграден в програмата. Защо обаче не беше избран той за нуждите на статията е загадка за всеки здраво мислещ човек. Статията е за българи, програмата си има български език - но защо да е по-лесно след като може и по-трудно? cool.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване