Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с овърклок на E2160

Featured Replies

Ето ми бараката:

процесор E2160

дъно Gigabyte 965G-DS3 rev 3.3

рам PQI 800Mhz DDR2

Не знам защо, но честотата не може да се вдигне на повече от 2Ghz. Аз опитвам с EasyTune, дано не е проблем.

Но иначе, като влизам в БИОС, махам EIST и всякакви там енергоспестяващи и т.н., фиксирам PCI-E, намалявам множителя на паметта на най-малкия

/в моя биос е 2/. И после, като вдигна FSB над 230 - моментално крашва, а пък на 220 е много нестабилно и след известно време пак крашва. Гледах температурите на Thermal Monitoring Tool, но над 53 градуса не се вдигнаха... Какъв може да е проблема, дали не е от вграденото видео?

А и там където с енастройва захранването към процесора, на автоматично ли трябва да е?

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Странно, аз съм със същия процесор -до 2,7 ги вдига с лекота, на 3 се държи малко нестабилно. Виж дали си включил/изключил всичко необходимо и се помоли ;)

Intel® G965 не е чипсет,ориентиран към овърклока!погледни дали пак правиш всичко правилно.би трябвало да може и още да се качи.кажи какво ти е захранването?

• Автор

Захранването е FORTRON 400W...

Да но, все пак, още малко не може ли да се изстиска от процесора?

Странно, аз съм със същия процесор -до 2,7 ги вдига с лекота, на 3 се държи малко нестабилно. Виж дали си включил/изключил всичко необходимо и се помоли ;)

процесорът до 3.2 при мен е абсолютно стабилен.

Захранването е FORTRON 400W...

Да но, все пак, още малко не може ли да се изстиска от процесора?

процесорът е идеален за клок.причината за ниския клок в твоя случай е или в дъното,или в твоите действия-предполагам,че просто дъното те ограничава.

Ако искаш да оверклокваш трябва да изключиш/забраниш вграденото видео и да ползваш видео карта на PCI-E слота.

• Автор

Значи ако си взема ново видео нещата трябва да се подобрят? Тоест част от спъването на процесора идва от вграденото видео?

Да. Виж също за нов BIOS преди това. Гледам има разни fix-ове правени.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...?ProductID=2659

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор

Мерси. А дъното има ли начин да върне БИОСа, че тука доста често спира тока и... ако спре докато ъпдейтвам Биоса жална ми майка...

Не съм сигурен. Ъпдейтването трае по-малко от минута, дано да нямаш чак такъв лош късмет.

Иначе да допълня предния ми пост...

ga965gds3wm6sj2.th.jpg

Както виждаш не можеш да фиксираш шината към вграденото видео...

Пробвай също направо на 266 шина от BIOS. Ако дъното си наглася множителите според шината може и да успееш и с вграденото видео.

• Автор

Аха... тоест просто видеото се претоварва... явно ще се пести за ново

видео, и без това сегашното за нищо не става.

biggrin.gif

И все пак много мерси!

п.п.

Да, но с това дъно, БИОС-а ресетва ли при прекалено висока шина, или просто компютъра не стартира... Защото е в гаранция и не ми се отваря...

Ако не тръгне го гасиш и го пускаш пак. Ще изпише Overclock failed (или нещо от сорта) зареждайки стандартните настройки. Дано имаш успех на 266Mhz. :handshake:

Хех, човека не иска кутията да отваря, а ти му предлагаш да прави BSEL мод на процесора biggrin.gif

И все пак BSEL е по-сигурния вариант за успех.

• Автор

На 266 става! Обаче нагоре е много нестабилен. С EasyTune се вдига много, докъм 310, обаче е нестабилна системата и крашва, дори на 280 пак е така... Сег авърви на 2.4 гигахерца, все пак е по-добре...

Леле, аз тоя BSЕL

не знам какво точно е, но кат овидях че нещо му се пипат по пинчетата на процесора... ако объркам нещо става много зле.

Остава директно на 333 да пробваш, но там вече е прекалено малък шанса тъй като дъното не поддържа тази шина официално ;) Ако пробваш на 333 сигурно ще трябва и малко екстра волтаж.

• Автор

Ми ще пробвам, коко екстра волтаж трябва? Сега е на 1.30 волта...

1.365V мисля ще са му екстра ;) И все пак е малък шанса заради вграденото видео. Дано има още един множител за 333Mhz. Имай предвид, че ще се сблъскаш и с проблема температура :). Успех :go ahead:

• Автор

Ами не става... като стартира системата, когато е на 333 мегахерца, просто рестартира още веднъж и ресва всичко...

Нормално ли е при макс натоварване температурата да досига 65 градуса? Това на 1.30 волта и 266 шина?

Топличък си е, но ако не ти прави проблеми не е толкова страшно. Предполагам си с боксово охлаждане... Ако имаш разни опции като Smart Fan в биоса, можеш да ги изключиш и да пробваш как се държи пак.

• Автор

Аи, аз пробвам за най-висока температура от thermal analysis tool-а на интел, като дам workload 100 процента на двете ядра... И стига 65...

Дали кат осъм на тази честота мога да намаля напрежението? Даже на 1.15 волта съм виждал, че е стабилно... А процесора също се охлажда...

Ами от свалянето на волтажа докато системата е стабилна може само да спечелиш. Сваляш стъпка по стъпка и тестваш. Препоръчвам ти Orthos за теста, изчаквай го към 10-тина минути, ако е стабилно сваляш още.

• Автор

Свалих го до 1.15 и пак е стабилно :go ahead:

Може да не много овърклокнато, но поне да е с по-дълъг живот процесора...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.