Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с харда

Featured Replies

купих нов хитачи-250гб сата.искам на него да инсталирам WIN XP но не става.компютъра го разпознава но като почна да инсталирам с BOOT CD в момента в който стигне да се зададе директориятя ми изписва че не е намерен HDD в компютъра

Дъното е- Asus P4S800D-X (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Чипсет на дънната платка SiS 655FX

Въпросът е дали харда е САТА или САТА2 , защото дъното ти поддържа само САТА и ако (както предполагам) новия ти диск е САТА2 , то той трябва да се превключи в режим САТА, за да проработи на дъното ти. При Хитачи това става с програмка от сайта на фирмата, но все пак диска първо трябва да се закачи на дъно, поддържащо САТА2, за да може да се превключи на САТА. След това вече можеш да го закачиш и на твоето дъно.

Аз все си мисля, че SATA2 дисковете идват като SATA. После се превключват на SATA2 ако дъното го поддържа с цел да се избегнат подобни ситуации с несъвместимост. Инак на човека съм му пратил ЛС, проблема не е от диска, а от RAID контролера. BTW ако не четете пише, че компютъра разпознава диска.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Аз все си мисля, че SATA2 дисковете идват като SATA. После се превключват на SATA2 ако дъното го поддържа с цел да се избегнат подобни ситуации с несъвместимост. Инак на човека съм му пратил ЛС, проблема не е от диска, а от RAID контролера. BTW ако не четете пише, че компютъра разпознава диска.

Цъ, идват превключени на САТА2 ( по подразбиране)- това се отнася в пълна сила за Хитачи cool.gif

Хъх, странно защо моето Hitachi след като го разопаковах и го сложих работеше без проблем на дъно което не поддържаше SATA2. Съвсем скоро го пуснах диска на SATA2 с въпросния софтуер. А иначе четох, че някои дъна управляват настройките на хард диска. Предполагам старото дъно си го е нагласило на SATA. Затова и имам проблем с AAM в момента (при всеки рестарт дъното ресетва настройките). А иначе проблема е в RAID-а. Дъното поддържа SATA само с RAID, не може да се пуснат като IDE дисковете. Трябва драйвер за контролера.

Дъното поддържа SATA само с RAID, не може да се пуснат като IDE дисковете. Трябва драйвер за контролера.

Що не му каза на човека направо да си направи дискетка с драйвери от диск, който върви към дъното ? Да не се чуди к,ви са тия Райд-ове и пр. cool.gif

Казах, че съм пратил ЛС, ама кой да чете... ;) Още вчера когато човека си пусна темата получих и ЛС от него. В случая само излишен спор стана...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички че се отзовахте на проблема ми.ВЕЧЕ Е РЕШЕН!!!!!!!!!!!

Редактирано от stefan_milk (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.