Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посъветвайте ме какво да сменя.

Featured Replies

• Автор

Ще си купя:

KIT 2X1GB DDR2 800 KINGSTON-140 лв

SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3-280 лв

два диска- http://www.voodoo.bg/categories/316/products/2135 и ги вързвам в RAID-0-160 лв

-------------

580лв с ддс

- 2x256 ddr2 Kingston/533 mhz - 40 лв

Galaxy GF7300GT PCI-E 256mb DDR-3 -80 лв

ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)-50 лв

580лв-170лв=410лв

Какво мислите?

Поздрави!:)

Редактирано от steliobg (преглед на промените)

два диска- http://www.voodoo.bg/categories/316/products/2135 и ги вързвам в RAID-0-160 лв

Абсолютно безсмислено, както отбеляза zebo_dino. Вземи си един 320GB хард за 140лв. и 20-то лева които ще спестиш ги дай за по-хубава памет . С нея ще усетиш по-голям прирас в производителността, отколкото с RAID.

Според мен видеото не е толкова лошо, поне за не чак толкова изискващите игри, но RAM паметта определено е под всякаква критика, ще ти е нужна поне 1GB по възможност двуканална 2x512

Абсолютно безсмислено, както отбеляза zebo_dino. Вземи си един 320GB хард за 140лв. и 20-то лева които ще спестиш ги дай за по-хубава памет . С нея ще усетиш по-голям прирас в производителността, отколкото с RAID.

Аз си мисля, че два харда в Raid 0 ще се усетят доста по-добре от по-ниските тайминги на паметта.

Но тези 80Gb излизат доста неизгодно по-добре 2x160 - цък cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

D2 2G, Dual Ch, 2x1G, 677MHz, Corsair XMS-70.30$ без ДДС от ТУК

SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR3-112$ без ДДС от ТУК

70.30$ + 112$ = 182.30$ + 20%ДДС = 218.76 x 1.4(курса на долара) = 306.26 лв с ДДС

Старата рам продаваш и като ти се дават пари пак може вече за хард.Сега ако купиш хард няма да вземеш или рам или видео.

Аз си мисля, че два харда в Raid 0 ще се усетят доста по-добре от по-ниските тайминги на паметта.

Но тези 80Gb излизат доста неизгодно по-добре 2x160 - цък cool.gif

така е муд-споделям мнението ти.аз съм твърдо за Raid 0-осезаемо се усеща прираст в производителността.

D2 2G, Dual Ch, 2x1G, 677MHz, Corsair XMS-70.30$ без ДДС от ТУК

SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR3-112$ без ДДС от ТУК

70.30$ + 112$ = 182.30$ + 20%ДДС = 218.76 x 1.4(курса на долара) = 306.26 лв с ДДС

Старата рам продаваш и като ти се дават пари пак може вече за хард.Сега ако купиш хард няма да вземеш или рам или видео.

Не така ;) Предлагаш рам памет, превъзхождаща тези от средния клас, кингстон и super-t. Тая памет обаче е клокърска cool.gif И тая видео-карта за игри е доста по-зле от дх9 висок клас- 1950 PRO/XT.

---

Това видео става за филми и видео-обработка. Алтелнативата на Gigabyte е 5лв мисля повече, но по-добра/ с по-добри кондензатори, охлаждане, и е безшумна ;) /

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Добре де,за 10$ по-малко може да вземе нормалната 667 на Корсар.

така е муд-споделям мнението ти.аз съм твърдо за Raid 0-осезаемо се усеща прираст в производителността.

Ставаме поне трима с мен с това мнение ;)

Добре де,за 10$ по-малко може да вземе нормалната 667 на Корсар.

Драгозов, и аз много харесвам корсар. Те са доста по-добри от кингстон. И са за геймъри. Ама само при положение, че ще "изтискваш" машинката.. корсар, онези които предложи по-горе в комбинация с клокърски части е екстра cool.gif Човека обаче няма да клоква, защото с АМД-печките хубав клок не става. И в този смисъл KIT 2X1GB DDR2 800 KINGSTON е идеално. Иначе Corsair са идеални за клок, но тази машинка няма да е клокърска cool.gif

Драгозов, и аз много харесвам корсар. Те са доста по-добри от кингстон. И са за геймъри. Ама само при положение, че ще "изтискваш" машинката.. корсар, онези които предложи по-горе в комбинация с клокърски части е екстра cool.gif Човека обаче няма да клоква, защото с АМД-печките хубав клок не става. И в този смисъл KIT 2X1GB DDR2 800 KINGSTON е идеално. Иначе Corsair са идеални за клок, но тази машинка няма да е клокърска cool.gif

В момента в Мост няма нищо на 667 мегахерца пък и тоя Корсар е на цената на SuperT.Дъното доколкото прочетох в интернет не подържа 800 май.

В момента в Мост няма нищо на 667 мегахерца пък и тоя Корсар е на цената на SuperT.Дъното доколкото прочетох в интернет не подържа 800 май.

то в този мост няма нищо почти като оперативна памет на 1гб-искам да си сменя А-датата с някоя СуперТ и няма нищо освен онази скъпарската на Kingston. ;)

Нали говорим за игри? Я кажете с колко кадъра ще скочи производителността в някоя игра при конфигуриране в RAID спрямо единичен диск с голям капацитет и плътност на записа. Не питам за това колко време ще зарежда данено ниво на играта - при 2GB RAM няма да е много. При игрите няма интензивно четене от харда за да се намали производителноста, а ако има, то е от недостиг на RAM и слаба видеокарта. При операции където се ползва много харддиска, RAID е оправдано, но при такива компютри обикновено има и важни данни и се прави 0+1 масив от 4 диска. Да не говорим, че вградените в дъната "RAID контролери" нямат нищо общо с истинските такива. Да вземем и цената: примерно видеокарта 2600XT+2х80GB струват общо 320лв, а Х1950GT+160GB хард струват 310лв. Как мислите, при коя от двете конфигурации ще вървят по-добре игрите?

От RAID при домашна машина, би имало полза ако вече разполагаш с всичко необходимо за перфектни компютър, като 4-ядрен процесор, high-end видeо от последно поколение, много RАМ и единственото което остава е да направиш RAID от 2 500GB харда. Или в случай че вече разполагаш с някакъв хард и така или иначе, поради липса на място, ще добавяш втори диск със същите марка/модел и обем. Ето аз например имам 320GB ST 7200.10 и тъй като вече се напълни обмислям закупуването на втори хард и ако го направя, ще е същият и след като няма никаква ценна информация на този компютър, нищо не ми пречи да конфигурирам двата диска в RAID 0, но ако купя нова система, предпочитам да взема по-голям и евтин диск и разликата в цената да я вложа в нещо друго, като по-бърз процесор, видеокарта или RAM.

искаш да кажеш,че от Raid 0 няма особен смиъл при игрите ли?да,там може наистина да няма-но да кажем като цяло машинката се държи по-бързо,времето за запис и четене и доста по-малко.ако някой има възможност да си позволи 2 харда от една марка и обем-нека пробва с Раид 0.не става въпрос-ако някой е с 512 рам и игрите му засичат и той си мисли,че с раид 0 ще навакса производителнст.просто ако имаш 6550 нагоре и даже Q6600,2 гб рам и някоя 8800 карта-според мен в този случай идеята за раид 0 е добра.

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

..но да кажем като цяло машинката се държи по-бързо,времето за запис и четене и доста по-малко....

E, разбира се, нали това е и целта на занятието. Но при средностатистическа домашна система, колко време се отделя за четене/запис и колко за игра/филми/музика/нет? Поразрових се в AnandTech и ето един тест в игри и някои други реални приложения на различни дискови подситеми:

11974.png

11973.png

11970.png

11976.png

11977.png

11978.png

Единствено сериозно и оправдано предимство се вижда при обработка на видео, иначе резултатите на RAID 0 не са нищо особено.

Едит:

Честито ми 1k мнения. Закръглих ги:

E, разбира се, нали това е и целта на занятието. Но при средностатистическа домашна система, колко време се отделя за четене/запис и колко за игра/филми/музика/нет?

...

Единствено сериозно и оправдано предимство се вижда при обработка на видео, иначе резултатите на RAID 0 не са нищо особено.

Разликата е голяма Людмиле, не те разбирам в случая ? Аз разсъждавам по друг начин. Както е казано, всеки луд с номера си де ohmy.gif Та, ако човечето е решило да има геймъска машина и е дало да кажем 1500 лева за хубава машинка е задължително да даде още 150 лева за РАИД0 за да има пистова бегачка, казано на шофьорски жаргон. Никой не оспорва, че без 1950 Про няма как да се играе комфортно или, че обратно, наличието на раид ще повлияе на броя кадри, но игричките четят и записват постоянно по диска и не само те де, всички приложенийца имат този лош навик :) и наличието на райда в случая е много важно за производителността на системата.

За бюджетните конфигурации, за офиси, в скромни ъпдейти, в случая в тая тема също.., за всички подобни случаи няма смисъл от раид, само за сравнително скъпи конфигурации и разбира се, като за маняци като мен например cool.gif

Напълно те подкрепям! :)

Добре де, човек. Купувача не е казал ОТ МОСТ.. пък и то какво имат там? Аз вече не взимам компютъра си така, защото као сам си сглабям и сам избирам ще си направя една по-добра машинка. Човекът не е казал от една фирма, било то и мост.. а що се отнася до 667 или 800, аз съм виждал корсар клокнат от 667 на 1 гигахерц cool.gif и super-t от 800 на 1000 и малко.. по-добре рама да е по-евтиното super-t, а остатъка в 1950.

Иначе корсар си имат доста по-добро охлаждане от super-t и именно то позволява по-големият клок на корсар. Super-t са горе-долу като корсар, само че са с непретенциозни радиатори и при допир бая греят.. а при patriot, corsair, ocz, mushkin не грее толкова. Затова последните четири са от висок клас cool.gif И са толкова клокърско-способни cool.gif

Разликата е голяма Людмиле, не те разбирам в случая ?

Добре де, къде е голяма разликата? В HL2 например при единичен диск играта зарежда за 33,4 секунди, при RAID за 31,2 секунди. При другите игри разликата също е в рамките на 3 секунди. При архивиране с WinRAR разликата е 15секунди, което на фона на 6 мин. е нищо. Е, хайде при разархивиране и обработка на видео вече има малко над 1 минута разлика. Тази 1 минута струва ли 150лв. повече?! Според мен твърдо нЬе.

• Автор

Ходих в една комп фирма и ми предложиха следното:

2хA-DATA DDR2 1GB/800-110лв

320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB-171лв

SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3-312лв (може да почакам Inno 3d 8600GT щяла да бъде под 300лв)

Ходих в една комп фирма и ми предложиха следното:

2хPQI DDR2 1GB/800-112лв

320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB-171лв

SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3-312лв (може да почакам Inno 3d 8800GT щяла да бъде под 300лв)

Първо-рамта не от хубавите, A-data епо-добра cool.gif а Super-t/Kingston са класа над PQI. PQI са известни с боклуци, поне аз никога не съм попадал на нещо хубаво от тая марка. Същите дръвца като Buffalo..

Второ- харда го замени с WD..

Видео-картата е добра, но не чакай напразно.. виж тук cool.gif

Просто няма начин да е под 300, най-малкото ще е над 500..

• Автор

Грешката е моя,става дума за 8600GT на Inno3D!

Сега се чудя между тези карти:

1.SAPPHIRE 512M HD2600XT GDDR3 PCI-E:

• 512MB GDDR3 onboard memory

• 128-Bit memory interface

• Engine clock: 800MHz

• Memory clock: 1400MHz (700MHz GDDR3)

• PCI Express x16 lane native support

• RAMDACs 2x400MHz

• 120 pixel shader processors

• Outputs: Dual DVI, S-video TV-out

• Dual display support Hydravision 3

• CrossFire Support

• 3D Graphics Resolution of 2560x1600 Max

• Video Acceleration of: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264

• Unified Superscalar Shader Architecture

• Full support for DirectX 10 and OpenGL 2.0 functionality

• Avivo HD video and display technology

• Hardware based H.264|C-1 decoding of Blu-ray and HD DVDs

• Built-in HDMI and 5.1 surround audio

• Dynamic geometry acceleration

2.SAPPHIRE 256M HD2600XT GDDR4 PCI-E:

• 256MB GDDR4 onboard memory

• 128-Bit memory interface

• Engine clock: 800MHz

• Memory clock: 2200MHz (1100MHz GDDR4)

• PCI Express x16 lane native support

• RAMDACs 2x400MHz

• 120 pixel shader processors

• Outputs: Dual DVI, S-video TV-out

• Dual display support Hydravision 3

• CrossFire Support

• 3D Graphics Resolution of 2560x1600 Max

• Video Acceleration of: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264

• Unified Superscalar Shader Architecture

• Full support for DirectX 10 and OpenGL 2.0 functionality

• Avivo HD video and display technology

• Hardware based H.264|C-1 decoding of Blu-ray and HD DVDs

• Built-in HDMI and 5.1 surround audio

• Dynamic geometry acceleration

3.SAPPHIRE 512M X1950GT512 DDR III PCI-E

4.RADEON HD 2600 XT SAPPHIRE 256MB GDDR4 PCI-E Dual DVI / TVO:

Single Slot Fan Cooler, 16M x 32 GDDR4 128-bit, 800MHz / 1100MHz, HDMI support thru an adapter

ПОЗДРАВИ!Мерси на всички за помоща! biggrin.gif

X1950PRO е много по-добре от всяка 8600, така че взимай смело Х1950, ако ти е скъпо PRO-то вземи GT - разликата е само в честотите на ядрото и паметта и лесно се наваксва с овърклок, а и на GT волт регулатора е подобрен и се клоква повече от PRO. В тази фирма като гледам цените не са от най-ниските. Харда - Wester Digital или Hitachi 320GB почти навсякъде струват около 140лв, памети A-DATA, PQI, Kingston Value RAM са около 50-52лв. за 1GB, X1950PRO 512MB на повечето места е около 290лв., а GT около 260-270лв. Ако ти е скъпа 1950, вземи 2600ХТ DDR3 за около 175лв, но не се прекарвай с 8600GT - това е карта с производителност за 150лв, а ти я предлагат за малко под 300 ohmy.gif .

Едит: редактирал си докато съм писал.

Ето как са подредени по бързодействие картите:

Х1950PRO>X1950GT>2600XT DDR4>2600XT DDR3, но имай предвид, че разликата в скоростта между 2600ХТ DDR4 и същата с DDR3 е много малка. Просто картат е ограничена от 128-битовата си шина, а не от мегахерците на паметта. Както обясних и разликата между 1950PRO и GT е малка.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.