Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя озвучителна система да избера?

Featured Replies

sad.gif Здравейте,спрял съм се на тези модели и незнам кой от тях да избера,моля да ми кажете какво мислите за тях,кой си заслужава парите,повече от другите ???

- Creative Inspire T5900 - http://www.amazon.co.uk/Creative-Inspire-S...0902&sr=8-6

- Creative Inspire T6060 - http://www.amazon.co.uk/Creative-51MF-4075...902&sr=8-11

- Creative Inspire T6100 - http://www.amazon.co.uk/Creative-Inspire-T...0902&sr=8-1

- Creative SBS580 - http://www.amazon.co.uk/Creative-Labs-51MF...1320&sr=8-9

- Logitech X-530 - http://www.amazon.co.uk/Logitech-X-530-Mul...1320&sr=8-2

Редактирано от Lucky_Luck (преглед на промените)

Aз бих взел Х-540, ако е в ценовия клас до 150лв, но ако ползваш вградената в дъното звукова карта, каквото и да вземеш ще звучи еднакво.

Aз бих взел Х-540, ако е в ценовия клас до 150лв, но ако ползваш вградената в дъното звукова карта, каквото и да вземеш ще звучи еднакво.

Какво искаш да кажеш с това че ще звучи еднакво. Чел съм характеристиките на последните версии на Хайдефинишън вграден звук и изглеждат много впечатляващи.

Какво искаш да кажеш с това че ще звучи еднакво. Чел съм характеристиките на последните версии на Хайдефинишън вграден звук и изглеждат много впечатляващи.

Ми изглеждат впечатляващо на хартия, реално обаче нямат нищо общо със звученето което ще получиш от един Creativ X-Fi или М-Аudio Revolution например.

Която ти звучи по добре. На теб. И то на музиката която предимно слушаш.

За мен лично е тъпо да купувам озвучаване от компютърен магазин както и компютър от супермаркет.

Обаче парите и изборът са си твои.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Вземи си това, пък и е намалено в момента.

Поздрави

Кажи за какво ще ги ползваш колоните. За музика или за филми?

Човека е прав като ти препоръчва хубава, отделна звукова карта. 99% от вградените не струват и няма да можеш да се възползваш пълноценно от колоните си.

Така е.прост пример-видео картите?можеме ли да сравняваме вградената с една хубава външна,бърза и с голяма видео памет.така е и при звуковите карти-външната е с класи над вградената.ако все пак ще си взимайте хубава 5.1 система сложете като минимум поне ето тази карта,за да се насладите на един наистина качествен звук:

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=35481

Така е.прост пример-видео картите?можеме ли да сравняваме вградената с една хубава външна,бърза и с голяма видео памет.така е и при звуковите карти-външната е с класи над вградената.ако все пак ще си взимайте хубава 5.1 система сложете като минимум поне ето тази карта,за да се насладите на един наистина качествен звук:

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=35481

НЕ може да се прави аналогия с видеокартите. Добрия вграден звук има задоволително качество.А и нали слушаме предимно mp3.Виж ако се занимаваш професионално с музика се замисли сериозно.Ама не се поддавайте на рекламните трикове.И не забравяйте че за да чувате добър звук ви трябват добри учи :) А има голяма разлика между това какво чуват всички.Така че всичко е въпрос на лична преценка. Най-доброто е да се отиде в някой магазин и да се тества.

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

НЕ може да се прави аналогия с видеокартите.

Дадох го за пример.и ти се замисли-една вградена видео карта на 256мб дава една прилична производителност,стига да не опре игри.така е и при звуковата карта-вградената предлага едно добро качество.ако искаш по-качествен звук-външна звукова и нови колонки :) а и най-евтината звукова карта-в мост е 26$ дава няколко пъти по-добър звук от която и да е било вградена cool.gif

Дадох го за пример.и ти се замисли-една вградена видео карта на 256мб дава една прилична производителност,стига да не опре игри.така е и при звуковата карта-вградената предлага едно добро качество.ако искаш по-качествен звук-външна звукова и нови колонки :P а и най-евтината звукова карта-в мост е 26$ дава няколко пъти по-добър звук от която и да е било вградена cool.gif

Как го изчисли няколко пъти по-добър звук.. каква е мерната единица за добър звук?

При видео картите, разликата е много по-значима.

Как го изчисли няколко пъти по-добър звук.. каква е мерната единица за добър звук?

При видео картите, разликата е много по-значима.

Добре,не разбирам за какво спорим сега? :P В крайна сметка не си съгласен с мнението,че външната карта е по-добра от вградената или?Не те разбирам. :P

Добре,не разбирам за какво спорим сега? :lol6: В крайна сметка не си съгласен с мнението,че външната карта е по-добра от вградената или?Не те разбирам. :)

Външната е по-добра естествено... ама всеки да си прецени дали си заслужава.

почнаха да излизат някви DTS компилации. ама не мога да намеря оригинални такива. Едва ли Pink Floyd си кодират песните за 5.1.

Дръпнах няколко от: http://######/browse.php?cat=30 обаче освен че са разделени някакви потоци по странен начин... друго не мога да кажа.

Ако имате информация за оригинални DTS - казвайте.

За филми си е най-добре да се слуша 5.1 или >, само си търсете само такива филми и то наистина качествени.

Creative е марката инъче.

Аз обаче се замислям за някоя и друга качествена коллона от Технополис примерно.Незнам до колко ще успея да свържа правилно не компютърните усилватели.Защото те са много чувствителни към входящата мощност ;)

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Разбира се, че външната карта е по-добра от вградената. Дори и сравнението с видео карта беше правилно.

Благодаря за подкрепата cool.gif

Външната е по-добра естествено... ама всеки да си прецени дали си заслужава.

Повярвай ми-заслужава си. :)

Относно дали вградената е по-добра от външната, външната естествено е по-добра. За каквото и да става въпрос- аудио, видео, лан-интернет, модем..

Сега относно тонколоните- зависи за какво точно ще се ползват. Вградените аудио карти+ добра звукова система ще са перфектни за филми и игри, защото съвременните ALC97 поддържат EAX 1.0,2.0 а в някои случаи и 3.0 , което обяснено по-просто си е достатъчно за да се постигнат всички възможни ефекти при филмите и игрите.Естествено, външните аудио-карти поддържат и EAX 5.0, от който лично аз не виждам смисъл.. Но при музиката не е така. Там вече трябва външна карта, защото вградената или няма да даде задоволително качество с хубавата звукова система, или/ако е някой SiS чипсет/ ще гръмне.. /както стана с мен преди 10 години../ Хората ти препоръчаха коя система да избереш и коя аудио-карта да избереш cool.gif

Oт колони та на карти. Карта - ами зависи за какво. Ако е за игри твърдо Creative X-Fi с всичките му там EAX ефекти, но при слушане/обработка на музика(истинска музика не mp3) вече M-Audio са ми фаворит.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.