Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кирилица за MAC OS Leopard

Featured Replies

Значи в момента съм се засилил да купувам MacBook, но до този момент съм работил с Windows (то не че макинтош е кой знае колко трудна,бих казал странна за обикноения потребител).

Та мисълта ми е има ли вградена кирилица както при нормалното PC (било то фонетична или не),защото доколкото съм запознат Apple вървят главно с френски и английски (а без кирилица комп не ми се ползва).Ако няма вградена както има ли отделна апликация/допълнение (както например Flex_type) с която може да се постигне желаният ефект?

Благодаря предварително cool.gif

Значи в момента съм се засилил да купувам MacBook, но до този момент съм работил с Windows (то не че макинтош е кой знае колко трудна,бих казал странна за обикноения потребител).

Та мисълта ми е има ли вградена кирилица както при нормалното PC (било то фонетична или не),защото доколкото съм запознат Apple вървят главно с френски и английски (а без кирилица комп не ми се ползва).Ако няма вградена както има ли отделна апликация/допълнение (както например Flex_type) с която може да се постигне желаният ефект?

Доколкото ми е известно поддръжката на кирилица е вградена в операционната система и мисля (не съм 100% сигурен) си има и фонетична

Не съм работил, но след като в Линукс има вградена отдвана, няма начин в Мак-а да няма. Магазините им само на това работят. Съмнява ме да не могат да пишат.

Софтуер като Флекс Тайп е небивалица след появата на Уиндоус 95. Преди това не е замисляно да се работи с чужди езици.

Има сайтове и форуми в които се обсъжда главно МакОС. Там могат да ти кажат със сигурност какво е положението.

Така, да има кирилица-БДС и Фонетик.Фонетика малко се разминава на някой клавиши със тази който е на Win XP, но свикнеш ли няма проблеми.

Няма и проблем с програмите на български-например Firefox-a си бачка прекрасно с българско меню.

Ако си купиш машината от България и ползваш БДС, поне ще имаш и клавиши на кирилица.

Редактирано от AnotherBoy (преглед на промените)

...значи на Mac OSX има вградена фонетична и БДС, но на фонетичната има объркани 2 букви на местото на "ъ" има "ьi" а на местото на "ь" има "ъ", което е много досадно ако си свикнал на фонетична. Аз оправих този проблем и можеш да си дръпнеш нормална фонетична от http://phonetic.free.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.