Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 550 лв.

Featured Replies

Здравейте!

Искам да си купя нов компютър който да е що годе добър и ефтин ( около 500-550) лв. Игри не играя и бих искал да ви попитам какво е мнението ви за следнта конфигурация:

CPU: Intel Core duo 1.6 GHZ

Ram: 1 GB DDR2

HDD: Seagate 160GB SATA 7200

MB: Asus support core duo, DDR2,SATA

VGA: GF 7300 GS 256MB

Искам също да попитам каква е разликата между core duo и core duo box,какви са мненията ви за посочения процесор, приемам предложения за дъно понеже още не съм избрал точния модел, какво е мнението ви за избрната от мен видеокарта.

Мерси!

• Автор

Благодаря ти много за отговора.

Само че съм малко скептично настроен откъм вградени видео карти. Не че много разбирам, но така съм чувал.

Игри по принцип не играя, но не бих искал да не ми тръгва дори едно обикновено NFS ;)

• Автор
Е, ще трябва да вдигнеш малко бюджета, в такъв случай... Освен това не видях в твойта конфигурация неща като захранване, кутия, мишка, клавиатура, охлаждане (например, може да искаш да смениш боксовото с безвентилаторно?), DVD, SURGE PROTECTOR или UPS и т.н.

Хм за съжаление за това още не съм мислил :) кутия, захранване и охлаждане мисля да са обикновени, що се отнася до периферията вече съм си я поръчал. Но бих ти бил много благодарен ако ми дадеш съвет за захранване и охлаждане, за кутията нямам претенции понеже не си падам по изчистени и простички такива.

Що се отнася до процесора смяташ ли че Athlona e по-добър от Intela, и изобщо има ли смисъл процесора да е двуядрен?

Чувал съм че двуядрения процесор не е по-добър от едноядрения, ако software-а не е писан специално за двуядрен. От друга страна двуядрените се налагат все повече и повече на пазара и може би в бъдеще software-а ще се пише предимно за двуядрени процесори. Поправи ме ако греша.

Мерси!

Редактирано от karajoff (преглед на промените)

За захранване, можеш да се спреш на някоя от тези марки: Syrtec, Chieftec, или Fortron. Приготви си и около 70-100 лв.

Колкото до захранването то също е много важен компонент. Ако захранването ти не подава стабилно напрежение цялата система ще е нестабилна.

Аз ти препоръчвам Fortron ATX-300PNR/300W-24.4$

Относно останалите компоненти щом няма да играеш игри ти препоръчвам:

MB:ASUS M2N-E SLI-102$

CPU:AMD Athlon64 x2 4000+ BOX-88$

RAM:1GB Kingston DDR2 667MHz-28$

VGA:Magic Prism 7300GT 256MB DDR2 71$

HDD:Seagate 160GB SATA2/7200/8MB-70$

Всичко равно на 383$=517лв.

Ако искаш Intel конфигурация сменяш дъното и процесора съответно с:

MB:Gugabyte ASUS P5B, LGA775-126$

CPU:Core 2 Duo E2160 BOX-101$

Тук всичко ти излиза малко по скъпо но не е нещо кой знае колко по скъпо.

И двете конфигураций са с доста добра производителност и имат възможност за ъпгрейд. Ако по нататак сложиш една 8600GT ще можеш съвсем спокойно и по тежки игри да играеш.

Редактирано от m1_garand (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви много за съветите!

Изводът е, че трябва да попрочета още малко и да посъбера още някой лев :)

Мерси!

Благодаря ви много за съветите!

Изводът е, че трябва да попрочета още малко и да посъбера още някой лев ;)

Мерси!

Изводът е, че наистина трябва да прочетеш малко повече и добре да премислиш нещата - с.775 е по - перспективен от АМ2 на АМД ! Не залагай на дъна с остарели вече чипсети ( имам предвид предложението по-горе за дъно Асус Р5В )!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.