Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на Сайт с Web Page Maker

Featured Replies

Инсталация на програмата

Здравейте! Сега ще ви запозная с тази програмка за правене на сайтове Webpagemaker. Тя се изпозлва за създаването на HTML сайтове. Дори и да си нямате най малка представа какво означава HTML тази програмка може да ви послужи да си направите един добър и спретнат Web сайт.

Искам да Подчертая че с тази програма не може да си направите кой знай какъв сайт защото тя не предлага кой знай какви функций но все пак е нещо Стига празни приказки Да започваме!

Програмата Web Page Maker Може да изтеглите от Тук

След като отворите rar архива ще видите едно webpagemakerv2.03.exe отворете го.. след като го отворите ще ви се появи следния прозорец

Публикувано изображение

След което натискате Next и го правите на I Accept the agreement както на картината :

Публикувано изображение

След което натискате отново на Next и където пише Browse го натискате и избирате къде искате да се

запише програмата в моя случей аз съм дал да се запише в C:\Program Files\Web Page Maker V2

Публикувано изображение

Цъкате Next и ви се появява един друг прозорез По него нищо не барайте а просто Цъкнете Next :

Публикувано изображение

След което натискате Next и виждате един прозорез с две възможности те са

Create a desktop Icon

Create a Quick launch Icon

Слагате тикче на първото ако искате да ви се появи икона на десктопа Трябва да ви изглежда ето така :

Публикувано изображение

След което Натискате на Next и ще ви се появи следния прозорец който ви показва каква информация сме въвели до този момент

Публикувано изображение

Натискате на Install чакате програмата да се инсталира

След успешна инсталация ще ви се появи следния прозорец :

Публикувано изображение

С това завършва инсталацията на програмата

Основни Функций и работа с програмата

Като за начало ще ви обясня за какво служи всяко подменю на програмата

1. Кликнете на File и там ще ви изкочат следните подменюта

Публикувано изображение

1. New Site - Този бутон служи за да започнете нова страница

2. New Site From Template... - Този бутон служи за да започнете нова страница върху темплейт

3. Open - Този бутон ви дава възможност да отворите вече съществуващ сайт от вашият компютър в формат .wss

4. В тази версия на програмата този бутон не работи

5. Save - Този бутон Запазва Вашият сайт

6. Save as.. - Този Бутон е със същото предназначение като горния само че примерно когато сте създали index.html и в него сте си направили сайта и правите нещо ново по него като дадете Save то упгрейдва стария файл индекс и добавя само това което сте сложили , а ако натиснете save as ще ви пита къде да запаметите Индекса като нов файл

7.Същото като 5 и 6

8.Запаметява сайта в темплейти ( тоест когато дадете на New site from template както казахме в точка 2 там ще е този темплейт който сте зъдали

9.Import - Този Бутон служи за отваряне на .wmp Файлове за програмата

10. Export to HTML Този бутон служи за запаметяване на сайта ви в формат Html. След като направите сайта си на тази програма Цъкате на този бутон и примерно му казвате да сейфа index.html на работния плод и заедно със index.html ще се появи и една папка images която е със картинките който сте изпозлвали при създаването на сайта Но това ще говорим по нататък когато ще обясня как да качим вече Направеният от нас сайт с програмата.

11. Този бутон служи за преглеждане на създадената от вас страница чрез програмата Тоест примерно направили сте някаква страничка натискате този бутон и програмата ви показва как ще изглежда тази страница в интернет.

12. Publish - Тази Функция няма да ви трябва затова сега няма да се спирам на нея после може да обясне за какво е

13. Еxit - Това бутонче както всеки знае се изпозлва за изход от програмата

Това беше подменютата на менюто File. Време е да разгледаме следващите подменюта на програмата и това е менюто Edit.

Когато натиснете Варху едит ще се появи следния прозорец

Публикувано изображение

1. Undo- Този бутон служи за връщане действие назад ако сте объркали нещо натиснете го и ще ви върне стъпка назад

2. Redo- Този бутон е същият като първият само че тук е стъпка напред

3. Cut- Изрязване

4. Copy- Копиране

5. Paste- Поставяне

6. Delete- Изтриване

7. Select all- Селектиране на всички обекти

8. Lock- заключване

9. Lock all- заключване на всички

10. Unlock all- Отключване

11. Show Grid- Прави работното ви поле на квадратчета

12. Snap to Grid- Това така и така не разбрах какво прави

13. Show Guide Border- Слага Рамка на обект

14 Settings- отваря нов прозорец с настройки в който може да изберете колко големи да са квадратчетата колко на брой да са те и т.н.

Следващото Меню е page ето как изглеждат неговите подменюта :

Публикувано изображение

1.Add New Page- Добавете нова страница

2.Clone Page- Клонира Страницата

3.Remove Page- Изтрива страницата

4.Site Contents- Това е едно меню в дясната част на Програмата От този бутон избирате дали да е там или не.

5.Тук се появяват различните страници който имате на картината е само index защото съм създал само една страница но ако създам и още под index ще се появят и други и от там избирате коя да се показва и коя не

6.Page properties- Настройки на страницата : От там може да настройте цветовете на страницата , ако искате да има някаква картина за Background ( това е фона ) , Ако искате да свири някаква музика в сайта ви и т.н.

За менюто инсерт предполагам няма да искате Помощ защото там всичко си е ясно но все пак ще ви ги кажа

Публикувано изображение

1.Теxt - Създавате текст

2.Image - За поставяне на картина

3.Shape - За създаване на заоблени Кръгли или не заоблени бутони

4.Navigation Bar - За създаване на менюта Тук съм сигурен че няма да имате проблеми и няма да се впускам в обяснения как се създават менюа защото е много елементарно

4.Horizontal Line - Хоризонтална Линия

5.Table - Таблица

6.Form - Тук може да избирате най различни бутончета Може да ги разгледате в програмата

7.Object - От тук може да сложите музика в вашия сайт или Видео

8.Flash Movie - Флаш Изображения ( .swf )

9.Marquee - Движещ се текст

10.Rollover Image - Слагане на картина.

11.Java Script - от там може да слагате различни ефекти на страницата си.

12.Html Code ot Script Code - Тук може да напишете код ако разбирате от javascript

13.Iframe - от тук може да сложите Ифраме...

14.Bookmark - Създаване на BookMark

Следващото меню е Format

Публикувано изображение

1. -Text Link Style Sheet - Чрез тази опсия може да добавяте свой собствени стилове който се създават от това меню и след това примерно като сте написали някакъв текст и може да добавяте тези ваши стилове който сте направили

2. -Colors and Borders - Цветов и рамки от този бутон може да избирате цвета на даден елемент както и да му сложите рамка

3. -Properties - Настройки - От тук може да настройвате колко широка и колко дълга да бъде вашата страница width и height

4. -Page Properties - От тук може да слагате Картинка за фон , музика , може да правите фона различни цветове също така да определите темата на сайта да сложите описание и т.н. тази функция наподобява функцията в page --> page properties

Следващото меню е arrange

Публикувано изображение

Тук от едно до 4 така и така не разбрах какво правят тези бутони

никаква видима разлика не намерих ;)

5. Left Align - Кара обекта да отиде в ляво

6. Right Align - Кара обекта да отиде в дясно

7. Top Align - Кара обекта да отиде най

8. Bottom Align - Кара обекта да отиде В средата

9.. Align - Кара обекта да отиде там където вие го преместите

10. Group - Групира Обектите

11. UnGroup - Разгрупира Обектите

Менюто Help няма да го описваме защото няма да ви трябва

Ако искате може да го разгледате но само за тези който знаят английски

Е това е статията в следващата статия ще ви покажа как може да качите в Интернет Изработеният от вас вече Web сайт

ако имате някакви забележки или въпроси към статията моля Напишете ги в темата!

До скоро :wors:

Статията е авторска и се забранява преписването и в други сайтове без съгласието на автора!

Редактирано от Deam0nTools (преглед на промените)

• Автор

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=65607

За качване на сайт във hit.bg пак би било тема само загубено време.

Да , аз я видях тази тема , но яма никакви снимки и ако аз съм един начинаещ няма как да разбера какво да направя...

може би ще обединя 2 статии 2 едно подробно описани ;)

мисля че тази статия я разясних добре нз.

Гледай статии, ако ще правиш за в бъдеще, да са за програми, които са актуални и използвани.

Да са добре оформени, като външен вид, включително бб код и стил на писане и скрийн шот материали.

Да пишеш грамотно.

Ако изпълниш тези условия ще ти одоберени, поне това е идеята.

Отделно, че ситуацията, много правилно беше определена, че се знае, кой поръчва музиката хах Публикувано изображение

ще го имам на изпредвид , се пак се надявам да ме удобрят :yanim:

Прекалено много граматични и правописни грешки. Статията е оформена много зле. Пише се одобрят.

PS: Не се заяждам, но първо се научи да пишеш правилно. Много си зле с граматиката. Публикувано изображение , :clap:

ще го имам на изпредвид , се пак се надявам да ме удобрят :clap:

Не мога да разбера защо си усложнявате живота допълнително? Когато се използва предвид, се изписва само предвид, а не в предвид, на предвид, или вече споменатото на изпредвид. Постоянно го срещам грешно написано.

• Автор

Добре :) Ще поработя върху правописа си :) Тази статия може да я сложите в коша!

обещавам че следващата ще е по добре оформена и много по добра

До скоро Публикувано изображение

• 3 месеца по-късно...

Имам едно въпросче и ако успеете да ми помогнете ще ми спестите много главоболия!

След форматиране на харда ми се затри .wss файла който е нужен за цялостното едитване на страничката ми ,има ли някакъв начин да създам нов .wss файл чрез html-овете (или друг такъв).Мерси

• 4 месеца по-късно...

Имам проблем.Както съм си направил едни бутони искам да си направя още правя си,но не излизат в сайта качвам ги и тях но пак не се показват

Редактирано от lembo (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

добре обаче само не разбрах какво позволява тази програма, възможно ли е сайта да е на три езика? възможно ли е да се качват снимки? да се качват файлове с парола която трябва да ми се поиска лично? щото ако не става по добре да не си играя благодаря ви предварително за отговорите

ИСКАМ ДА КАЖА че ползвах програмата , и си направих едно сайтче ,но за да се регистрира сайта в ИНТЕРНЕТ пространството искат заплащане по банков път .... Публикувано изображение:speak::):huh: :huh:

Така.........мисля си дали по тези указания по горе мога да направя сайт на нашето училище?И без това шефа отдавна прави намеци.А как става регестрацията в Интернет?

• 1 година по-късно...

A след като съм направил бутончета ,как да вкарам в тях страницата (същата като дизайн ,но различна по съдържание) ?

• 7 месеца по-късно...

Искам да попитам как мога след като натисна на даден link да се отваря в нов подпрозорец,а не на мястото на сайта.Благодаря предварително

Искам да попитам как мога след като натисна на даден link да се отваря в нов подпрозорец,а не на мястото на сайта.Благодаря предварително!!!

Редактирано от Slayer (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Искам да попитам как мога след като натисна на даден link да се отваря в нов подпрозорец,а не на мястото на сайта.Благодаря предварително

Привет! Понеже не съм съгласен с мненията, че програмата не е добра, Ви предлагам няколко линка на страници изработени с Web Page Maker V2 :

http://kingdommessage.net/

http://glavaci.hostoi.com/

http://klub-dsp.hit.bg/

http://forsale-bg.hit.bg/

http://war-bg-libia.hit.bg/

http://cigara-volkano.hit.bg/

http://nhc-teofil.net/

Върши чудесна работа, нужна е малко фантазия и програма като тази:)

• 8 месеца по-късно...

A след като съм направил бутончета ,как да вкарам в тях страницата (същата като дизайн ,но различна по съдържание) ?

Като натиснеш два пъти ще ти се отвори прозорец, където ще има клетка обозначена с Link. В нея пишеш страницата.

Редактирано от niky_ee (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.