Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след успешно флашване на Sony Ericsson W850

Featured Replies

Здравейте имам малък проблем с телефона W850 той е следния. Опитах се да го флашна със софта на W580 от мен да знаете не става подобно упражнение. Инересно обаче стана после когато се опитах да си сложа стария софтуер за W850 не че не стана всичко си вървеше както си е редно но след като стартирам телефона и започна да го ползвам се рестартира от самосебе си през 1-минута.Колкото пъти да флашвам всичко на ново стария проблем си остава и си нямам никаква идея от какво може да бъде.До сега съм нямал проблеми с флашване то и модинга и сега сам като в необрано лозе. Ако има някой ни най-малка представа какво може да му е станало или някой които се е сблъсквал с подобен проблем ще сам му много благодарен ако сподели как го е отсранил.Не сам виждал друг такъв пост с подобна тема дали аз сам пърия с подобна аномалия или случката си има логично обяснение.Благодаря за помоща.

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Здравейте имам малък проблем с телефона W850 той е следния. Опитах се да го флашна със софта на W580 от мен да знаете не става подобно упражнение. Инересно обаче стана после когато се опитах да си сложа стария софтуер за W850 не че не стана всичко си вървеше както си е редно но след като стартирам телефона и започна да го ползвам се рестартира от самосебе си през 1-минута.Колкото пъти да флашвам всичко на ново стария проблем си остава и си нямам никаква идея от какво може да бъде.До сега съм нямал проблеми с флашване то и модинга и сега сам като в необрано лозе. Ако има някой ни най-малка представа какво може да му е станало или някой които се е сблъсквал с подобен проблем ще сам му много благодарен ако сподели как го е отсранил.Не сам виждал друг такъв пост с подобна тема дали аз сам пърия с подобна аномалия или случката си има логично обяснение.Благодаря за помоща.

Носиш го в някой сервиз и ти зо оправят :P

Препоръчвам сервизите на Jeff ;)

Логичното обяснение е, че телефоните на СЕ (дори тези модели от 2007) са много бъгави. До толкова бъгави, че имам познати, които бяха готови да си закупят к850, но заявиха, че ще изчакат до появата на по-нов фърмуер или направо ще преминат към нокия. За това СЕ пускат доста ъпдейти, докато съумеят да отстранят най-фрапиращите бъгове. Парадоксалното е, че отсранявайки някои от тях, излизат други. А когато пък почнеш да сменяш фърмуера, пък после връщаш старият, работите могат окончателно да се смахнат. По-лошото е, че дори за някои "стари" модели от 2007, СЕ не предвижда да пуска нови версии на софтуера, което е доста подло спрямо обикновенният куповач, който очаква ако не драстични промени, то поне безпроблемно работещ телефон. Това, което не можеш да направиш с обкиноенният ъпдейтър на СЕ, е пълна преинсталация на софтуерът ти. Демек по обикновенният начин, по който ъпдейтваш или даунгрейдваш нищо не правиш. Ето защо е желателно да го занесеш на сервиз, но преди това си запамети всичко, което ти трябва, защото при пълната промяна всичко се трие.

Логичното обяснение е, че телефоните на СЕ (дори тези модели от 2007) са много бъгави. До толкова бъгави, че имам познати, които бяха готови да си закупят к850, но заявиха, че ще изчакат до появата на по-нов фърмуер или направо ще преминат към нокия.

Бъгав може да е телефон закупен от идиотски магазин. Твоите познати явно са фенове на подобни магазини и сигурно след стандартен ъпдейт им се появява меню на китайски ;-)

"Парадоксалното е, че отсранявайки някои от тях, излизат други." - би ли споделил някакъв опит? Или просто това твърдение си го изсмукваш от палеца на левия крак? Но ако споделяш опит, цитирай модел телефон, версия firmware, версия на драйвери, как го ъпдейтваш.

"А когато пък почнеш да сменяш фърмуера, пък после връщаш старият, работите могат окончателно да се смахнат." - а пък това твърдение направо ме порази... Пак ли от опит говориш или от споменатия палец??? От няколко години ползвам SE и постоянно се занимавам с флашването им. Не професионално, а като хоби. И до сега не съм попаднал на нито един модел (мой или на познат пожелал да му го флашна), който да се е "смахнал".

"По-лошото е, че дори за някои "стари" модели от 2007, СЕ не предвижда да пуска нови версии на софтуера, което е доста подло спрямо обикновенният куповач, който очаква ако не драстични промени, то поне безпроблемно работещ телефон." - това от пресцентъра на SE ли го чу? :-)))))

"защото при пълната промяна всичко се трие." - мда, то като е тъпо предаването и вземе че ти промие мозъка... или Гала ти вземе акъла...

Здравейте имам малък проблем с телефона W850 той е следния. Опитах се да го флашна със софта на W580 от мен да знаете не става подобно упражнение. Инересно обаче стана после когато се опитах да си сложа стария софтуер за W850 не че не стана всичко си вървеше както си е редно но след като стартирам телефона и започна да го ползвам се рестартира от самосебе си през 1-минута.

Преди да го флашваш с някакъв firmware, провери дали е съвместим хардуерно с него. Това да не е битпазар??? Относно флашването със стария firmware, може да не си попаднал на чист firmware или пък ти да не правиш нещо както трябва. Последния вариант е телефона ти да е повреден хардуерно. И в сервиз да отидеш и там ще ти го флашнат. Така че потърси друга версия на firmware-a от друго място; прочети внимателно как се флашва и тогава действай.

Хах whiskey изказа се супер неподготвен , не съм видял до сега телефон ,който да е купен от реномиран магазин да се бъгва с оригинален фирмуеър(и да има са единични случаи и веднага биват заменяни) ,че да чакам да излиза нов такъв ... Никой производител няма да пусне телефон ,който постоянно бъгва с вградения фирмуеър и да почне да разработва нов без бъгове и да чака на обикновения човечец да си го ъпдейтне ,за това се правят 1 камара тестове преди пускането... как да е явно нямаш опит мн мн със СЕ (вече 5 година ползвам такива телефони и нямам забележки към софта) . М/у другото пише се купувач ... а колкото до пича по-горе сигурно е хардуерен проблема .При всички случаи го носи в сервиза.

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

• Автор
Преди да го флашваш с някакъв firmware, провери дали е съвместим хардуерно с него. Това да не е битпазар??? Относно флашването със стария firmware, може да не си попаднал на чист firmware или пък ти да не правиш нещо както трябва. Последния вариант е телефона ти да е повреден хардуерно. И в сервиз да отидеш и там ще ти го флашнат. Така че потърси друга версия на firmware-a от друго място; прочети внимателно как се флашва и тогава действай.

nighty от доста време флашвам и никога съм имал проблеми този ми е първия.Ама такъв гаф до сега не бях правил.Много добре знам как се флашва а колко то до фирмуера да читав е преди да стане така много пъти съм го флашвал с един и същ няма проблеми с него.Моя проблем е от рода BWSOD и виждам че в гугъла има доста хора с проблем като и се надявам да намеря някакво решение.Ако някой намери solution из гугъла за моя проблем нека драсне едно постче ако може мерси.Между другото и със SEUS пробвах няколко пъти не се получи.Ами ако пробвам с Master Reset сега се сетих ?

Редактирано от 8Ball (преглед на промените)

nighty: е са, на интересни ли ше се праим? Ти по-добре трябва да знаеш, че с нов фърмуер по някога идват и нови проблеми. Човече, признавам, не съм от най-компетентните по тази тема, но смятам, че от т28 до сега имам достатъчно опит с тия телефони. Не ме разбирай погрешно. СЕ ми е любима марка и си имат страхотни модели. Конкретни фърмуерни версии обаче не мога да ти кажа, защото това не ми е работата. К'во, мислиш, че ше си записвам с коя версия к'ви проблеми съм имал ли? хаха... Що не погледнеш например ъпдейтите на K600, K700i, K750i, W800, W810, W900...

Ето ти по-скоро част от често срещаните бъгове от личен опит от телефони, за които се сещам в момента: k750i - медия плейъра показва бял екран и забива телефона; К800i: пускаш си телефона и безпричинно се показва... о чудо! Бял екран!; k550i, w610i: забива по време на ползване на камерата; k550i: забива в самият музикален плейър... С последната версия на к550 поне това мисля, че се оправя. Също така имам много познати и приятели, които имат проблеми с телефоните си от този род, особено с тоя бял екран. Не казвам, че всички са бъгави, но на фона на читаво работещите СЕ такива - еми не мисля, че се справя блестящо.

Искаш примери за поява на нови бъгове. Ами ето ти един пример с k800i до версия R1ED001:

- Occasional crash when listening to the radio / using Media Player when receiving an incomming call.

- 'White Screen Of Death' problems fixed

- Inability to power phone on fixed via EROM update.

- Alarms occasionally fail to go off

- Phone automatically answers with PHF (Portable Hands Free)

- Email fixes

- Opera Mini does not display the 'connect to the internet' dialog. Performing a Resume of Opera through the activity menu will display the dialog and allow the user to select 'Yes'.

- The RSS icon always appears after rebooting the phone until the user enters the Messaging / RSS Reader menu.

- Plugging in headphones whilst watching a movie causes the screen to go into standby mode. Pausing the movie before plugging them in bypasses the problem.

- Intermittant radio background noise (unrelated to the radio station) can occur.

- Chinese firmware only - Changing the settings to display a large clock (Settings / Display / Clock Size / Large) causes an extremely small clock to be displayed when using a 24 hour clock. The clock displays correctly when using the 12 hour am/pm time format.

- Firmware now recognises DRM protected theme files (with dm extensions)

- Java applications can now switch between Aa, A and a rather than just A and a.

New Bugs:

User Interface

- Thick black line flashes on screen at the start and end of video playback when playing video in Vertical mode through the File Manager

- Some phones experience occasional menu title corruption.

- On some phones, selecting More / Information on the Applications and Games folders returns 0KB used and 0 files.

- On some phones, selecting More / Delete from list on a task reminder in the New Events list fails to delete the event.

- If you have automatic phone lock enabled the phone will display an 'enter phone lock pin' prompt on booting. If you have not changed the SIM this will cancel itself without prompting and the phone will continue to boot

R1GB001

Bug fixes:

- Thick black line flashes on screen at the start and end of video playback when playing video in Vertical mode through the File Manager now fixed.

- Selecting More / Information on the Applications and Games folders no longer returns 0KB used and 0 files.

New Bugs:

User Interface

- Video preview can crash the phone if the video is encoded as high quality MP4. Note that video preview cannot be turned off, although you can view the folder as a list to avoid the issue.

- Video preview can introduce a lag if the video is encoded in excessively high quality.

И т.н. и т.н. Гугъл както мн добре знаеш може да те зарине с подобни резултати. Няма смисъл да ти вадя още цитатчета, просто се разрови и няма как да не забележиш.

Когато писах за смяната и връщането на фърмуера, се бях сетил за един приятел, който извършваше подобно нещо. За това не мога да коментирам дали той не е направил нещо като хората. Но и за едно неправилно връщане на оригиналния софтуер на к550 от фърмуер на w610 се бях сетил, което вече е съвсем друго. За това казах, че нещата могат да се "смахнат".

За ъпдейтите: прочетох го в специализиран сайт. Пък и на к550 например, с който съм аз в момента, да си виждал нов ъпдейт скоро?

За да не вземе някой много на сериозно тея неща с бъговете, мога да вмъкна, че в крайна сметка един от онези приятели, за които писах по-горе, си взема к850i :huh:. И сега е много доволен от него и НЯМА бъгове хехе.

Добряк и неговото "реномиран" - копелеее, не, не ме разсмиввай :). Изказваш се адски неподготвен. За една "реномирана" верига магазини (*ermanos) няма да ти разправям как сменят телефони там. В България няма свестни сервизи. Моят "велик" и "безбъгав" k550i, който 3-та седмица е в сервиз, се надявам в най-скоро време да го сменям. Джеф, зета фон, сперманос - избягвай. А смятай - тия последните са едни от най-големите. Да не кажа във всички, но в почти всички магазини няма да ти го сменят, а в доста дори не ти дават и оборотен. Понеже виждам, че от 5 години си навътре със СЕ, кажи си сега "реномираните" магазини, от които да си купя следващият си телефон?

Сетих се и за още един случай. На скоро на един френд му се развали к750и (колко странно) и на него цял месец му го държаха в сервиз (джеф ениуан?). При положение, че бъгът беше софтуерен? Въобще за сервиз не искам и да повдигам дума, че ще стане мазало :). Там вече марката е без значение :).

Редактирано от Whiskey (преглед на промените)

lol сега ще ме изкараш ,че всичките телефони ,които съм си взимал съм имал късмет ??? Малко не ми се вярва ... Тия добавки от типа на имам 1 френд ,който нз си какво си ги спести ... това че си случил на 1 бъгав телефон не значи ,че всички са такива ,но нали знаеш лисицата не можала да стигне гроздето и казала ,че е кисело ... мн ме кефи тая поговорка описва много точно нещата ... софтуер без бъгове не съм виждал още м/у другото ... не съм си вземал нито 1 телефон от Германос (ти обясни защо) ... взех си 1 панел от Хенди и буквално почна да ми се трие боята в ръцете ... можеби не се изразих правилно като казах реномиран (даже леко тъпо) , а магазин ,в който знаеш ,че проблеми с тела няма да имаш. Аз лично тук в Търново си ги вземам от МериМобил. 1вият ми телефон т100 и до сега кара (5та година) без да е спиран от употреба (колко шутове и падания е изял) ... и нито 1 телефон не съм носил на сервиз (да чукам на дърво) пак късмет ли? Едва ли... и така сега сигурно 6-ти телефон ще си взимам ,първо ще отида на църква да се помоля ,ще запаля 10-20 свещи , ще оставя някой и друг лев ,пък дано имам късмет :pray: biggrin.gif

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

• Автор

Искам само да направя лека забележка щото темата взе да губи насока става въпрос за конкретния W850 тва ми е третия телефон преди това имах V600 - "Водафон" подчертавам вода.Другия беше K800.Причината в случая поради която не работи Уокмена не е заради бъгав софтуер а щото аз собственоръчно без никакви угризения се упитах да му натряскам несъвместим софтуер на W580.С нито един от тия телефони не съм имал никакви проблеми и познавам някой друг 'жив' човек по сервизите и за това не ми се слуша че сонито било бъгъвня.Имате ли някакво решение по моя въпрос щото още го мъча и все тая.

• 2 години по-късно...

Здравейте, имам следния проблем с моя W850.имам го телефона от повече от 3 години вече не съм имал подобен проблем.Значи без никаква причина просто телефона при отваряне на слайдера или при позвъняване спря да светва. Необходимо му е известно време за да осъзнае че е отворен да речем слайдера за да му светне дисплея.Не мога да си обясна от какво е.Преинсталирах му софтуера ефекта си остана същия, отворих го почистих го, но резултат пак няма.Някой да има някаква представа на какво може да се дължи тоя проблем???Ще се радвам ако някой може да помогне и благодаря предварително.

• 3 месеца по-късно...

Надявам се че някой все още следи таяи тема. Имам нужда от помощ.

Тия дни ми попадна в ръцете един SE W850i но при включване апарата ми иска пин код(phone code) който аз незнам.

Препоръчайте ми програма за туширане на проблема. Ще бъда благодрен и ако ми дадете напътствия относно процедурата. Досега не ми се сналагало да се боря с телефони - не са ми страст. Но апарата ми допада и ми се иска да го задържа.

Предварително благодаря

Надявам се че някой все още следи таяи тема. Имам нужда от помощ.

Тия дни ми попадна в ръцете един SE W850i но при включване апарата ми иска пин код(phone code) който аз незнам.

Препоръчайте ми програма за туширане на проблема. Ще бъда благодрен и ако ми дадете напътствия относно процедурата. Досега не ми се сналагало да се боря с телефони - не са ми страст. Но апарата ми допада и ми се иска да го задържа.

Предварително благодаря

Бил е заключен. Из интернет има услуги (срещу заплащане) за отключване на телефони

Абе айде не ми ги разправяйте вие тези,че SE били бъгави.Тая марка я ползвам от много време.Иначе-за ад се флашне трябва еднакъв хардуер,еднаква платформа и еднаква DB-например K310@W200,G502@W910,K800@K810.Колкото и еднакви да са телефоните на външен вид,то не може да се флашва ейтака.Примерно Z530i и W300.Разликата е само във Walkman плейъра и различно лого на капака.Изглеждат еднакви,с еднакъв софтуер са..уж че можеш да флашнеш от Z към W.Ама не....тези еднакви телефони имали различен хардуер вътре(платката и темподобните).Затова....внимавайте какво флашвате.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.