Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възпроизвеждане на BD/HD-DVD

Featured Replies

Момчета, въпросът ми е следният. Имам тази конфигурация:

CPU: P630

MB: Asus P5GDC-V Deluxe

HDD: 80 + 160 GB SATA + 500GB WD MyBookEsсential USB

VGA: GF7300GT256MBDDR3

RAM: 2x1GB DDRII800 A-DATA Viesta

SB: X-fi XtremeMusic

Насича ми на HD DVD/BD, та си мисля.... дали ако взема да сменя видеото с 1950GT ще имам възможност да се възползвам от подобни формати, или трябва да ревизирам основно машината / което в момента грам не ми се прави.... има друго място, където да си вложа парите, да го е... пък и да изкарам за нова конфигурация...../.

Благоеаря предварително.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Ами с х1950 няма да имаш проблем. Взимай я без да се замисляш ... а и ако играеш игри ще стане супер.

На кой производител е картата, има ли в инструкциите и описание, че поддържа хардуерно HD ускорение?

Малко са производителите, които си правят картите като хората! Повечето пишат HD - support (за Nvidia така нареченото - Pure Video), ама на практика почти никоя не го поддържа, или го поддържат частично. Имаше една тема тук из форума, може да се поинтересуваш!

Като гледам обаче, конфигурацията ти е перфектна (с изключение на видеокартата) за да се справи със софтуерно декодиране на видеото.

Та така, слабата ти брънка е видеото! Дори 7600, която е само една стъпка над твоята се справя с тази задача на 90% процесорно време! без насичане...

Не казваш какъв формат е видеото... и коя е версията на Power DVD-то...

Опитай и с Windows Media Player!

• Автор

7.3 Delux е версията. Значи нещата клонят към 1950ГТ май... По - добре все пак, въпреки, че ако не тръгне и на нея си е ABC родителя от женски род....

Пит, с медия плеяра не ще да тръгне въобще. Мъча го яко, ма резултата никъв.

Сега като се замисля, при софтуерното декодиране, картата ти дори няма да играе кой знае каква роля... знам ли ...сложил ли си последните кодеци..Пробвай K-lite, full пакета, като при инсталацията му задай да е Rich of Оptions...за да може да се инсталират кодеците H.264/AVC, DV/HDV, ако естесвено ги нямаш и в момента! Ако пак сече... и имаш ffdshow... настрой HD видеото (н.264) да се декодира от libavcodec-a, това може малко (нищожно) да влоши качеството, но със сигурност няма да ти сече!

• Автор

Утре вечерта ще си поиграя. Изключил съм хардуерното декодиране. Ще инсталирам K-Lite Mega Codec Pak, ще отметна всичко, и ще пробвам на ново.... сега ще взема да си легна, щот май трябва и да спя.

Утре вечерта ще си поиграя. Изключил съм хардуерното декодиране. Ще инсталирам K-Lite Mega Codec Pak, ще отметна всичко, и ще пробвам на ново.... сега ще взема да си легна, щот май трябва и да спя.

Като се наспиш опитай и с KM-Player cool.gif

Сигурен ли си, че става дума за BD/HD-DVD или за филми рипнати от тях в x264?

Нещата са малко различни.

Иначе това хардуерно ускорение на видео картите е много капризно нещо. Някои карти уж го имат, а реално го нямат. Други пък го имат, но не тръгва на всички видове видео. Най-лесно става с хубав, бърз процесор. На това дъно може да сложиш и малко по-бърз процесор, но не знам дали си заслужава.

Но като гледам, с твоята конфигурация единствено 1080р ще ти насича.

Сигурен ли си, че става дума за BD/HD-DVD или за филми рипнати от тях в x264?

Нещата са малко различни.

Иначе това хардуерно ускорение на видео картите е много капризно нещо. Някои карти уж го имат, а реално го нямат. Други пък го имат, но не тръгва на всички видове видео. Най-лесно става с хубав, бърз процесор. На това дъно може да сложиш и малко по-бърз процесор, но не знам дали си заслужава.

Но като гледам, с твоята конфигурация единствено 1080р ще ти насича.

Само за сведение: BD/HD-DVD = H.264/AVC това си е формата... не е нужно да го компресираш /рипваш/ или да правиш каквото и да било...

Самата BD/HD медия, информацията на носителя е в такъв формат :)

Само за сведение: BD/HD-DVD = H.264/AVC това си е формата... не е нужно да го компресираш /рипваш/ или да правиш каквото и да било...

Самата BD/HD медия, информацията на носителя е в такъв формат :)

Не съм се замислял по този въпрос, понеже съм и нямал проблеми, но X1950 поддържа ли тези формати (моята е тази) и дали е възможно да не поддържа заради производителя както споменахте..

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Aми за поддържане би трябвало да поддържа (при АТИ се нарича AVIVO) хардуерно декодиране...

• Accelerated MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 decoding (including DVD/HD-DVD/Blu-ray playback), encoding & transcoding

А дали си го подкарал, можеш само ти да кажеш!

при nVidia бачка ускорениет само под Vista

При мен върви нормално hd 780p само с уин медиа плейъра(9) с (Athlon X2 4800+\2gb\7600gt\320+500gb seagate ), с другите плейъри , с които си гледам divx и avi насича , без значение с какви кодеци съм.

Монитора е на резолюция 1680x1050.

Заема ок.50 мб рам , и процесора е натоварен 40 или под %.

Пробвай с wmp.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Има много голямо значение от това как и какви кодеци ще сложите. Гледал съм 30Mbit(average, peak 44Mbit) филм 1080p HDDVD на P4(старото поколениe) на 3Ghz с 6600GT и 1GB RAM без клокване. Процесора беше зает средно около 85%.

Въпроса е не ти какви кодеци ползваш, а какви ползва плеяра. Ако имаш инсталиран PowerDVD съм сигурен, че се ползват неговите кодеци. С тях не става.

...единствения начин да гледам 1080p беше когато не ползвах кодека на Cyberlink...

Самата BD/HD медия, информацията на носителя е в такъв формат :wors:

Някои HD-DVD филми са в MPEG-2 формат. Много малко са AVC.

Няма как да гледаш такива филми без да са рипнати, освен ако нямаш съответния домашен плеър.

Аз исках да разбера дали се опитва да гледа H.264 mkv филми защото там нещата са малко по-различни.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Младежи, конкретен въпрос. С посочената от мен конфигурация и видео 1950GT ще мога ли да гледам HD DVD/BLU RAY видео формати. Тези, от по 25-50 GB, дето ги има по тракерите. Благодаря предварително.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.