Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да сложа Windows XP на нов лаптоп?

Featured Replies

Взех си нов лаптоп без ОС и сега седя и го гледам умно, не иска да ми бутне СД-то, в BIOS 1-то устройство е CD/DVD, нямам идея какво друго да настройвам sad.gif след рестарт уж тръгва диска, но каквото и да натисна все това ми се показва 86cb704c1a39cc42.jpg

а това е конфигурацията на лаптопа:

MSI MEGABOOK VR600-238

- ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР

- CPU INTEL CORE DUO T2080 1.73 GHz

- DISPLAY 15.4" WXGA TFT GLARE TYPE

- RAM 2 GB DDR II

- HDD 160 GB

- VIDEO INTEL GMA 950

- DVD-RW SUPER MULTI

- FAX/MODEM 56.6 K, LAN GIGABIT

- WLAN 802.11 B/G, HD AUDIO

- CARDREADER

- NUMERIC KEYBOARD

- ТЕГЛО 2.5 КГ

Дано някой ми помогне, че се изнервих 2 дена тук sad.gif

• Автор

Другия ми компютър с тоя диск съм го инсталирала, преди 1 месец съм го правила

Другия ми компютър с тоя диск съм го инсталирала, преди 1 месец съм го правила

А устройството изобщо чете ли който и да е диск ?

• Автор
А устройството изобщо чете ли който и да е диск ?
Това е което правя, слагам диска рестартирам и много бързо ми се показва екран където пише F2- Run to Setup, натискам и задържам, но ми се появя това на снимката по горе, същото е и с диска на драйверите, ще го ударя в земята вече :angry:

Да не би диска да ти е SATA? Ако е така, от там може да ти е проблема с инсталирането. Изключи тази опция от Bios-а и опитай пак.

Само предлагам - сложи си едно Live cd с Windows xp от сорта на iNFRA CD 6. Да видиш дали ще тръгне и разпознае компонентите.

Само предлагам - сложи си едно Live cd с Windows xp от сорта на iNFRA CD 6. Да видиш дали ще тръгне и разпознае компонентите.

... или може да опиташ с Knoppix, Slax, Ubuntu, дори и Hiren's Boot CD. Всеки един от вариантите е boot-ващ.

Това е което правя, слагам диска рестартирам и много бързо ми се показва екран където пише F2- Run to Setup, натискам и задържам, но ми се появя това на снимката по горе, същото е и с диска на драйверите, ще го ударя в земята вече :)

Тц, не би трябвало да е така ! Инсталатора вади съобщение Press any key to boot from CD... . Опитай да подминеш горното и да не натискаш F2. Не пипай нищо докато не излезе това, което ти написах и си готова...

Тц, не би трябвало да е така ! Инсталатора вади съобщение Press any key to boot from CD... . Опитай да подминеш горното и да не натискаш F2. Не пипай нищо докато не излезе това, което ти написах и си готова...

Хаиде не подвеждаи хората , това съобщение илиза като почне да зарежда от CD-то , проблема е е че започва.

Хаиде не подвеждаи хората , това съобщение илиза като почне да зарежда от CD-то , проблема е е че започва.

Това пък как да го разбирам ? Къде е написала, че започва ?? Написала е "уж започва", което е доста неясно между другото и аз разбрах, че не започва... А това - слагам диска рестартирам и много бързо ми се показва екран където пише F2- Run to Setup, натискам и задържам - обяснено по този начин не може да бъде нищо друго освен съпбщение от БИОС. Простно няма какво друго съобщение да излезе много бързо ВЕДНАГА след рестарт.

И друго - нищо няма да и стане на компютъра ако пробва това, което и казах. Най-много да заработи... biggrin.gif

• Автор

Уфф ми аз се омотах вече, може и да не съм обяснила правилно. диска се чува, че тръгва, но до там, не захапва и да натискам F2 и да не натискам все тая пак ми се явява този ш**ан екран

диска се чува, че тръгва, но до там, не захапва и да натискам F2 и да не натискам

Аааа, това вече прилича на нещо. Това значи, че устройството не иска да ти прочете диска, което не е чак толкова ненормално. Вчера имах подобен проблем. Опитай да запишеш уиндоус на друг диск и на по-ниска скорост. Пробвай и с CD-RW поне с тях не съм имал проблеми слагайки ги в различни устройства...

Случайно лаптопа ти да има бутон за Boot меню ,обикновено са F9 ,F10,F11,F12

• Автор
Случайно лаптопа ти да има бутон за Boot меню ,обикновено са F9 ,F10,F11,F12

Не виждам да пише нищо по бутоните F9 ,F10,F11,F12

ето още един екран който ми се появява b3c7165e65f0a739.jpg

Нещо друго ми идва наум

в BIOS 1-то устройство е CD/DVD,

А къде по-точно в BIOS виждаш, че е първо ? Да не гледаш в Main, където са Primary Master, Slave и т.н., защото там няма значение под кой номер е ! Трябва да намериш в BIOS нещо като Boot Device Priority или Boot Sequence и там 1st Boot Device трябва да е CD/DVD-то ! Друг вариант е да натискаш постоянно F8 докато тече теста на паметта или се появеява някаква картинка. Тогава трябва да излезе ето това :

post-123649-1197470692_thumb.jpg

След това си избираш CD-то и трябва да тръгне инсталацията...

Като стигне до този екран

b3c7165e65f0a739.jpg

правиш следното:

Слагаш си диска в CD-Rom-a и пишеш примерно D: или което там ти се явява оптичното устройство

После влизаш в папка : i386 и стартираш winnt32.exe, нататък е ясно ;)

но съдейки по шота, Windows-a ти не е буутващ.

Трябва ти Windows XP bootable ;)

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор
7a2dbaf9781696a5.jpg Ето го и Биос, лудницата е пълна, май ще викам майстор ;) Windows-a е bootable, пробвах диска на другия комп
Като стигне до този екран

b3c7165e65f0a739.jpg

правиш следното:

Слагаш си диска в CD-Rom-a и пишеш примерно D: или което там ти се явява оптичното устройство

После влизаш в папка : i386 и стартираш winnt32.exe, нататък е ясно ;)

winnt32 мисля че не може да се стартира под DOS , май по правилната команда е само winnt.exe

Наистина е пълна лудницата...Ами опитай през този DOS, това което pit ти каза, макар че ако наистина диска не може да бъде прочетен и тук е възможно да "удариш на камък".

• Автор

Обадих се вече на един господин да идва тук да ме оправя :lol6: обясних му и на него кво ми се случва, между другото лаптопа е от промоция на Техномаркет, и вероятно за да е по ниска цената има нещо което липсва, ако тая вечер стане, обезателно ще споделя с вас, Благодаря ви, бяхте много мили да ми помогнете :cheers:

Редактирано от hrisipisi (преглед на промените)

Преди около две седмици се опитвах да инсталирам виста на същия модел лаптоп и видях зор, защото CD доста ме измъчи .Четеше си когато му скимне , няколко пъти ми прекъсна инсталацията , но накрая с повече упорство от моя страна стана . Най- вероятно са им слаба черта оптичните устройства на тези компютри . :cheers:

Провери ли дали има Recovery Partition от който да се инсталира оперативната система и в BIOS-a няма ли опция която да забраня инсталиране на нова оперативна система.

Ако разгледаш по-добре там и махнеш тази опция ще си решиш проблема.

Има много модели лаптопи който имат заключване на Boot сектора и е невъзможно да се направи формат та камо ли да инсталираш нова оперативна система.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.