Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откъде да купя мощни AAA батерии?

Featured Replies

Става въпрос за акумулаторни батерии за един домашен телефон.Оригиналните са 550 милиамперчаса,аз му сложих мои на 950 милиампера.Интересува ме има ли силни батерии от тоя тип?Най-мощното което намерих е 1000 милиамперчаса.

Например отттук

• Автор

2300 милиамперчаса е супер ама става въпрос за акумулаторни,а не за алкални.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

охх, съжалявам, който гледа Съливан на финала по снукер така става sad.gif наистина са до около 1000 ма/ч повечето у нас, навън има за по 1200 ама в България не ги виждам - цък

На Dect-а ми му сложих 2(AAA) Х 1000 mAh Uniross. При заявена издръжливост 5 дни кара по 10, само че го зареждам по 30 часа. Купих ги от Кауфланд, Младост, около 12 лв бяха 4 броя.

• Автор

Аз сложих на моя((Panasonic KX-TGA711FX)) на 950 милиампера и държи към 6 дена.На него с оригиналните(550 милиампера) му дават ~ 180 часа.

Трябва да компенсираш разликата в капацитета с времето за зареждане. Т.е. 950 mAh батерии трябва да ги зареждаш 1,7 пъти по-дълго от оригиналните 550 mAh. Не знам как се отразява това на живота на батериите.

• Автор

Знам,аз и без това като го зареждам го оставям по цяла нощ така че не ме притеснява.Иначе за живота на тоя тип батерии(NiCd) е важно пълното разреждане и зареждане.

Знам,аз и без това като го зареждам го оставям по цяла нощ така че не ме притеснява.Иначе за живота на тоя тип батерии(NiCd) е важно пълното разреждане и зареждане.

Сигурен ли си че са никел-кадмиеви? При тези капацитети би трябвало да са никел-металхидридни.

Иначе до паметника Левски има едно фото, където продават мощни батерии. Мисля че са официалните вносотели SANYO. Батериите наистна са японски и по мое мнение са най-добрите за обикновени цели.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Металхидридни,правилно.Ще ми се нещо към 2500 милиамперчаса ама май няма.

Не и в този размер. Не очаквам да надминат 1000 от този тип.

Принципно навлизат литиево-йонни и полимерни батерии, които имат по-голям капацитет и вече могат да се намерят в магазините за електроника, но те не са съвместими със старите у-ва.

Мисля,че приспособяването на Li-ion или Li-pol няма да е много сложно занятие.При това можеда сложиш няколко елемента и да станат и по мощни.Като има възможност да се свържат няколко от 1.2V или направо 3.7V(в зависимост от това какво напрежение ти е необходимо).А няколко от 3.7V свързани успоредно ще ти осигурят поне 2-3 седмици без зареждане.Всичко зависи от мястото с което разполагаш за вграждане.Ако не можеш сам потърси помощ от някой познат който е по запознат с електрониката.

Редактирано от shrike_avatar (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.