Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на кондензатори на захранване

Featured Replies

Наду ми се кондензатор на захранването, АТХ G-TEC 400 PIV .Да ми предложите каква марка кондензатори да сложа,(тези за 200V ,330 uF-немога да намеря същите никаде).

Сменяш цялото захранване с по-качествено за да не смениш целия компютър. След като е с 330uF на входа вероятно е <200W (истински).

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Наду ми се кондензатор на захранването, АТХ G-TEC 400 PIV .Да ми предложите каква марка кондензатори да сложа,(тези за 200V ,330 uF-немога да намеря същите никаде).

Ако си намериш за малко по-голямо напрежение или капацитет не би трябвало да има проблем (освен евентуално размера), но както споменаха по-горе що не го смениш цялото захранване, не съм сигурен че си заслужава труда

Още един глас за ново захранване Fortron. Иначе ... и да сменяш и да не сменяш твоето си остава боклук ... и както каза Филипов - в един хубав слънчев ден може да ти се наложи да си сминиш компютъра.

• Автор

По принцип съм чувал че трябва да са поне 470uF надявам се да няма проблем ако сложа 470uF вместо 330uF.(А иначе сам мераклия на накой Chieftec или Enermax).Захранването е купено за 400W,пък колко е реално.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Моят 300W Фортрон е със 680uF. Те вече и тях ги развалиха, новите са доста по зле направени от старите.

А двата кондензатора са последователно и след като единия се е надул значи транзисторът на другия е окъсил. А за това има причина.

• Автор
Моят 300W Фортрон е със 680uF. Те вече и тях ги развалиха, новите са доста по зле направени от старите.

А двата кондензатора са последователно и след като единия се е надул значи транзисторът на другия е окъсил. А за това има причина.

С една дума трябва да сменя и двата така ли,каква може да е причината възможно е да е токов удар(или видето да го е назорило незнам).

Май ше се зима ново.Около 376W ми трябват според калкулатора,ще тарсч 400W.

С една дума трябва да сменя и двата така ли,каква може да е причината възможно е да е токов удар(или видето да го е назорило незнам).

Май ше се зима ново.Около 376W ми трябват според калкулатора,ще тарсч 400W.

Не трябва да търсиш кондензатори, а да послушаш всички, които са ти писали, че трябва да смениш ЗАХРАНВАНЕТО! От написаното си личи, че ще те удари тока, камо ли да си го оправиш. Ако никога не си чувал, трябва много добре да знаеш, че захранването е един от най важните компоненти в компютъра. И не само в него, а навсякъде!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Това PSU FORTRON FSP400-60GLN /400W или това да купя Fortron ATX-400PNF или PSU FORTRON SAGA 400 /400W , Thermaltake 400W.

Я и аз да се намеся :clap:

Значи скоро учихме точно за импулсни захранвания и се оказа, че на всеки 100вата мощност трябва да има по 100микрофарада.

В моето Codegen на което пише 350вата са по 220микро, а на тва в лабораторията бяха по 470микро, а го дават 200вата.

Ако се сменят трябва да са и двата, обаче ще се промени коефициента на запълване, така, че не може да сложиш 670микро :clap:

И на мен ми предстои да взимам марково щото codеgena здава багажа на по-яките игри!

Ако сменяш сложи 330микро - не повече!

Редактирано от krasi85_ (преглед на промените)

Kъде ги гледате тия "микрофаради"

Доколкото разбрах чрез тях може да се опреди дали едно захранване е по мощно от друго ,така ли ?

Kъде ги гледате тия "микрофаради"

Доколкото разбрах чрез тях може да се опреди дали едно захранване е по мощно от друго ,така ли ?

"микрофаради" са написани на корпуса на кондензаторите. А като гледаш колко е написано, въобще не значи, че ще определиш мощтността на захранването. В по горните постове Ви е отговорено какво най правилно да направите.Иначе, ако се сменят, сменят се задължително и двата.Такива кондензатори има да се продават в повечето големи градове. Цветовете им са обикновено - черни, сини зелени и още няколко цвята, на които пише така - 200 мF - 200V: 330 мF-200V: 400мF - 200V. Желателно е хората, които не разбират от ремонти да не се опитват да ги сменят защото последните/кондензаторите / имат и поляритет - обърнати наопаки - с вкючването гърмят. Доброто импулсно захранване е гаранция за работата на вашия компютър. А ремонтирането му, препоръчвам да се извърши от опитен техник.

• 2 седмици по-късно...

Преди няколко години си играх да сменям кондензатори на едно старо АТ захранване... Беше си чиста загуба на време

Пак се подуваше единият по вече споменатата причина-прецакан транзистор.

Та с риск да стане досадно вече, купи си някакво хубаво захранване, особено ако си в район с чести токови удари .

:)

Я и аз да се намеся :P

Значи скоро учихме точно за импулсни захранвания и се оказа, че на всеки 100вата мощност трябва да има по 100микрофарада.

В моето Codegen на което пише 350вата са по 220микро, а на тва в лабораторията бяха по 470микро, а го дават 200вата.

Ако се сменят трябва да са и двата, обаче ще се промени коефициента на запълване, така, че не може да сложиш 670микро :yanim:

И на мен ми предстои да взимам марково щото codеgena здава багажа на по-яките игри!

Ако сменяш сложи 330микро - не повече!

Нещо са те излъгали в училище. Кондензаторите изпълняват филтрираща функция и са свързани последователно. Резултатния капацитет при два последователно свързани 220microF e 110microF. Никакъв коефициент на запълване не зависи от тях. Просто трябва да са еднакви като капацитет (за да е равен пада на напрежение в/у всеки от тях) и поне на 200V, защото изправеното напрежението върху двата е над 300V.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.