Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft отвръща на удара

Featured Replies

Microsoft определено много държат да пробутат своята ОС дори на линуксаджии...

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;247804

Посочения линк е раздел "Help & Support" на Microsoft cъс заглавие

"How to Remove Linux and Install Windows on Your Computer".

Следва бла бла бла, дрън дрън , убре дебре, ихо ахо, обаче по никакъв начин не ми заприлича на генерален щаб или отдел продажби.Най-малкото е "Revision:2.0" от May 14, 2003

Къде трябваше да се смея?

Само като идея Neuton Gimic, поста на Windows машина ли писа или Linux?

Aз на нито една от горе предположените.

смешници!!!!

Може да се каже, че поне за втори път говорят открито за Линукс

Аз пък в много сайтове съм виждал информация 'How to remove Windows and install Linux".Ся не е по официалните страници на дистрибуцийте,но все пак в Linux средите определено се говори за пълно заличаване на Windows от домашните потребители,така че според мен всичко е в реда на нещата.

Аз често навестявам Линукс форуми и такова нещо - "How to remove Windows and install Linux" не съм срещнал досега. Има как да инсталираш и Линукс, в добавка към Уиндоус и премахване на Уиндоуския буутлоудър (защото не работи с друго освен Уин) за сметка на Линукски такъв (който работи и с Уиндоус).

Аз често навестявам Линукс форуми и такова нещо - "How to remove Windows and install Linux" не съм срещнал досега. Има как да инсталираш и Линукс, в добавка към Уиндоус и премахване на Уиндоуския буутлоудър (защото не работи с друго освен Уин) за сметка на Линукски такъв (който работи и с Уиндоус).

<{POST_SNAPBACK}>

Знам,че има как да се инсталира Linux заедно с Windows,защото .......моят компютър има точно тези две опер.системи и лично аз съм си ги инсталирал.Става въпрос,че доста хора от linux обществото лобират домашните потребители да слагат на свойте компютри linux и да разкарат windows.Не става въпрос само за форуми.Това имах в предвид.Всеки иска неговият продукт да бъде по-използван било то и с отворен код.

еи сега ако някои "метне" тук и някои линк как да се премахне САМО боотлоадера на линукс без да се прецака нещо от вече инсталираното под ВИН , ще му бъда благодарен, че ме е отменил в търсенето ;)

оффтопик: Никога не бих премахнал slackware от мое ПС - след началните мъки да се отървеш от начина на мислене "цъкни и даваи " истински харесвам и уважавам тази ОС обаче е факт: на офисният ми ПС категорично отказва да работят графичните среди под линукс ( замръзват след 3- 5 мин) ( това се отнася както за slackware - която не прави нищо без да й кажеш ,така и за mandriva - която както и windowsa нищо не пита :) ) Затова с прискърбие ще се наложи да върна 80Гб на windows- съдба....

това донякъде размива темата за което се извинявам, ама все пак е доста близо по тематика ....

еи сега ако някои "метне" тук и някои линк как да се премахне САМО боотлоадера на линукс без да се прецака нещо от вече инсталираното под ВИН , ще му бъда благодарен, че ме е отменил в търсенето ;)

оффтопик: Никога не бих премахнал slackware от мое ПС - след началните мъки да се отървеш от начина на мислене "цъкни и даваи " истински харесвам и уважавам тази ОС обаче е факт: на офисният ми ПС категорично отказва да работят графичните среди под линукс ( замръзват след 3- 5 мин) ( това се отнася както за slackware - която не прави нищо без да й кажеш ,така и за mandriva - която както и windowsa нищо не пита :) ) Затова с прискърбие ще се наложи да върна 80Гб на windows- съдба....

това донякъде размива темата за което се извинявам, ама все пак е доста близо по тематика ....

<{POST_SNAPBACK}>

Ако не ти трябва повече линукса - просто вкарваш инсталационното CD на Windows XP, влизаш в Recovery Console и пишеш fixmbr. Същото правиш ако все още искаш Linux но искаш да сложиш друг boot manager де ;)

Тея да не са откачили бе, ще им слагам тъпия боклук. Не бих си сменил линукс-а като операционна система, не знам кой linux user въобще би го направил...

Тея да не са откачили бе, ще им слагам тъпия боклук. Не бих си сменил линукс-а като операционна система, не знам кой linux user въобще би го направил...

<{POST_SNAPBACK}>

Може да си купиш марков компютър с Linux за да не плащаш за Windows, a после да искаш да сложиш пиратски... Microsoft са длъжни да ти кажат как става :)

Ако не ти трябва повече линукса - просто вкарваш инсталационното CD на Windows XP, влизаш в Recovery Console и пишеш fixmbr. Същото правиш ако все още искаш Linux но искаш да сложиш друг boot manager де wink.gif
както се казва и в Библията: "поискай и ще ти се даде, търси и ще намериш..." 10X,DarkLight ;)

Тея да не са откачили бе, ще им слагам тъпия боклук. Не бих си сменил линукс-а като операционна система, не знам кой linux user въобще би го направил..
Hahaaaaa, като си спомня колко пъти захвърлях книгите на пода и се заклевах че никога няма да пипна повече "тоя тъп slack, дето една видеокарта не може сам да разпознае.."съм сигурен, че има тонове по мързеливи и не толкова упорити магарета , които бързо биха направили " правилния избор " :)

В препратката пише как да премахнем linux единствено поради липса на свободно място на хард диска, а освен това че можем да използваме софтуер за нацепване на нови дялове чрез които дори няма да ни се наложи да трием linux... Oт другата страна в ръководството как да си инсталирам linux се разглеждаше вариант, че вече имаш инсталиран windows. Ако оставим всичко останало настрана, аз мисля че тези ръководства и how to... доста ни улесняват живота :)

Хахахах . Такава смешка не бях чел отдавна . Обаче едва ли някой ще се навие да сменя Линукс с Window$

Hahaaaaa, като си спомня колко пъти захвърлях книгите на пода и се заклевах че никога няма да пипна повече "тоя тъп slack, дето една видеокарта не може сам да разпознае.."съм сигурен, че има тонове по мързеливи и не толкова упорити магарета , които бързо биха направили " правилния избор "  ;)

Оо и при мен беше същата мъка. Slackware не ми разпознаваше видео картата, аз хабер си нямах от това що е то линукс и си инсталирах друга дистрибуция. Сега обаче не съжелявам, че се мъчих толкова много. А тези, които тепърва се залват по линукс, сегашните дистрибуции са къде-къде по-добре. Сузе 9.3 например се инсталира по-лесно от windows xp, както и федора-та и т.н. -)

Слакуер също не е тръдна за инсталиране, въпреки че е в текстов режим. /говоря за 10.1/ Аз се справих. Просто трябва да се чете и няма да има проблеми. След като се инсталира ако има проблеми - в сайта на дистрибуцията има много подробно инфо. /аз например имах с настройката на интернета / Иначе да, новите версии наистина са по-лесни..поддържат повече хардуер cool.gif

Отностно темата - не мисля че има някакъв толкова скрит замисъл от страна на Майкрософт, те просто се грижат за потребителите :stop: Ако има някой линукс и иска да инсталира уиндоус и не знае как - това е за него :jeer:

Редактирано от tao (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.