Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Acer Aspire 5315

Featured Replies

Здравейте драги членове на форума на kaldata.com, дано някой помогне със съвет. От около 20 дена имам лаптоп от този модел и като че ли доста съжалявам. Проблема е следният, както си работи лаптопа изведнъж изгасва и около пет минути няма никакви признаци в него на живот. Тези изгасвания може да се случат по един път на ден може и да не се случат, просто няма някаква закономерност. Нищо, все едно няма ток в него, нищо не свети, не мога да го пусна, след изтичането на тези около пе минути светват индикациите и може да се пусне вече. NOD32 не отчита нищо :)

Най интересното е че този лап топ е втори по ред, първия го смених преди около седмица със същия проблем, дадоха ми нов и хоп пък същия проблем, махнах оптична мишка която е свързано с лап топа и пак гасне, де инсталирах мой програми пак гасне, вече не знам какво да си мисля, забелязах обаче, че адаптера към лаптопа не са го сменили, чудя се дали не е от него Публикувано изображение

Заредих батерията няколко пъти и после я разредих, да не би да е от това, да ама не пак гасне, просто исках да потърся някакъв съвет преди пак да го завлача в сервиза. Междувпрочем аз съм с Windows XP чудя се дали не е някой бъгъв, просто не знам, моля помогнете ;)

Здравейте драги членове на форума на kaldata.com, дано някой помогне със съвет. От около 20 дена имам лаптоп от този модел и като че ли доста съжалявам. Проблема е следният, както си работи лаптопа изведнъж изгасва и около пет минути няма никакви признаци в него на живот. Тези изгасвания може да се случат по един път на ден може и да не се случат, просто няма някаква закономерност. Нищо, все едно няма ток в него, нищо не свети, не мога да го пусна, след изтичането на тези около пе минути светват индикациите и може да се пусне вече. NOD32 не отчита нищо :P

Най интересното е че този лап топ е втори по ред, първия го смених преди около седмица със същия проблем, дадоха ми нов и хоп пък същия проблем, махнах оптична мишка която е свързано с лап топа и пак гасне, де инсталирах мой програми пак гасне, вече не знам какво да си мисля, забелязах обаче, че адаптера към лаптопа не са го сменили, чудя се дали не е от него Публикувано изображение

Заредих батерията няколко пъти и после я разредих, да не би да е от това, да ама не пак гасне, просто исках да потърся някакъв съвет преди пак да го завлача в сервиза. Междувпрочем аз съм с Windows XP чудя се дали не е някой бъгъв, просто не знам, моля помогнете ;)

В момента пиша от точно такъв лаптоп, преди 10 минути ми направи абсолютно същото, с тази разлика че не чаках 5 минути, а му извадих и вкарах обратно захранващия кабел (този, който идва от адаптора и влиза в лаптопа) за да тръгне. Не знам каква е причината, но поне да знаеш, че не си сам с този проблем. Лаптопа е чисто нов, вчера го пуснах за пръв път. При мен изгасна, докато копирах съдържанието от едно cd на хард диска. Факт е, че го бях оставил върху килима, отдолу доста се беше загрял, та си мисля дали не е някаква термична защита...

Загряване, това е проблема след като си изключил захранващият кабел и е поизстинал малко веднага е заработил отново. Вижте на какви градуси работи системата в BIOS или с някоя програма от сорта на Everest .

Загряване, това е проблема след като си изключил захранващият кабел и е поизстинал малко веднага е заработил отново.

Вижте на какви градуси работи системата в BIOS или с някоя програма от сорта на Everest .

Doiwnload EVERST Ultimate Последна версия,само ти трябва рехистрация в Download.bg

Виж отдолу какво показва,дай инфо.

адаптера към лаптопа не са го сменили, чудя се дали не е от него

Ами смени го! :PПубликувано изображение

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Аз имах абсолютно същия проблем, но нямаше как да сменя целия лаптоп, защото заминах в команировка. Оказа се, че чисто и просто лаптопа загрява и се самоизключва, може би заради това нямаш възможност да го включиш веднага след като е угаснал. Лошото е, че те ( Aspire - серията) работят по- добре с Windows Vista, заради empowering technology, която ти позволя да настройваш режимите на работа, но за съжаление поне за моя лаптоп 5720 е предвидено това само под Vista.

Аз имах абсолютно същия проблем, но нямаше как да сменя целия лаптоп, защото заминах в команировка. Оказа се, че чисто и просто лаптопа загрява и се самоизключва, може би заради това нямаш възможност да го включиш веднага след като е угаснал. Лошото е, че те ( Aspire - серията) работят по- добре с Windows Vista, заради empowering technology, която ти позволя да настройваш режимите на работа, но за съжаление поне за моя лаптоп 5720 е предвидено това само под Vista.

АБЕ ЗАЩО КАТО ПИША НЕЩО ВСЕ НЯМОЙ НЕ СХВАЩА!!! Публикувано изображение

НЕ ЦЕЛИЯ ЛАПТОП,АДАПТЕРА!!!

АМА ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ БЕ?

Редактирано от V2007 (преглед на промените)

• Автор

Doiwnload EVERST Ultimate Последна версия,само ти трябва рехистрация в Download.bg

Виж отдолу какво показва,дай инфо.

Ами смени го! :)Публикувано изображение

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Не съм сменил захранването, обаче си качих Everest и сега като че ли се позакрепи положението, представа нямам дали програмата освен анализ се опитва и да поправя някой нередности, но откакто я качих не е гаснал-факт! поне за сега :clap:

Иначе показателите са следните

-Харддиск 33-43 градуса

-Диод на процесора 35-50 градуса

-Процесор 40-50 градуса

Представа нямам добре ли е или не :speak:

Това, че не се показал проблема откакто си инсталирал Everest, можеш да го отдадеш единствено на факта, че си късметлия за сега. Защото тази програма освен да дава информация за системата ,друго не прави. Всички показани температури са нормални, но можеше да дадеш и малко информация и за това какви са стойностите на напреженията. Влез в графата сензор и погледни.

• Автор

Това, че не се показал проблема откакто си инсталирал Everest, можеш да го отдадеш единствено на факта, че си късметлия за сега.

Защото тази програма освен да дава информация за системата ,друго не прави.

Всички показани температури са нормални, но можеше да дадеш и малко информация и за това какви са стойностите на напреженията.

Влез в графата сензор и погледни.

Може да ти се сторя малко бос, но няма да е лошо да ми подскажеш къде да го търся този сензор, просто малко не съм в час.

Освен това съм и с програма за кирилизиране на XP-то и някой неща ми ги кирилизира в Everest-а

Лошо! Значи и аз имам абсолютно същия проблем. температурите на процесора и харда са ми същите

-Харддиск 33-43 градуса

-Процесор 40-50 градуса

(поддържа ги стабилно ). Лаптопа не е у мен в момента но довечера ще видя и напреженията. Въпроси явно ще задаваме после, но в повечето случаи се изключва (няма значение дали е на батерия или на зарядно ) когато не е натоварен изобщо- което ме навява на мисълта, че не е от натоварване - респективно прегряване. ОС е Уиндоус XP. Ще видим

Честита Коледа !!!!

ЕЕЕЕЕЕЕЕ !!! Разбрах от къде започва проблема. Проблема идва след като затворя лаптопа- той заспива ( преминава в хибернация ). Отварям го, влизам чрез акаунта си и ..... майтап! Нещо му става на компа- температурата на процесора стои като закована и не мърда през цялото време- 45 градуса, а диода на процесора хуква да вдига температура. След като достигне някъде към 90-95 градуса лаптопа се изключва по висока температура.

След като изчакам минута две и го стартирам- от отворите на вентилатора излиза горещ въздух, защото сега вече вентилатора работи и компа си рабити перфектно докато не го затворя. Затворя ли го- проблема се повтаря.

Те това е!

Какво ще кажете. Какъв е проблема- софтуер или хардуер. Лаптопа е на две седмици. В гаранция е но ми настръхва косата когато трябва да я ползвам !

Хайде със здраве и весели празници :speak:

Редактирано от kokala68 (преглед на промените)

• Автор

Лошо! Значи и аз имам абсолютно същия проблем. температурите на процесора и харда са ми същите

-Харддиск 33-43 градуса

-Процесор 40-50 градуса

(поддържа ги стабилно ). Лаптопа не е у мен в момента но довечера ще видя и напреженията. Въпроси явно ще задаваме после, но в повечето случаи се изключва (няма значение дали е на батерия или на зарядно ) когато не е натоварен изобщо- което ме навява на мисълта, че не е от натоварване - респективно прегряване. ОС е Уиндоус XP. Ще видим

Честита Коледа !!!!

ЕЕЕЕЕЕЕЕ !!! Разбрах от къде започва проблема. Проблема идва след като затворя лаптопа- той заспива ( преминава в хибернация ). Отварям го, влизам чрез акаунта си и ..... майтап! Нещо му става на компа- температурата на процесора стои като закована и не мърда през цялото време- 45 градуса, а диода на процесора хуква да вдига температура. След като достигне някъде към 90-95 градуса лаптопа се изключва по висока температура.

След като изчакам минута две и го стартирам- от отворите на вентилатора излиза горещ въздух, защото сега вече вентилатора работи и компа си рабити перфектно докато не го затворя. Затворя ли го- проблема се повтаря.

Те това е!

Какво ще кажете. Какъв е проблема- софтуер или хардуер. Лаптопа е на две седмици. В гаранция е но ми настръхва косата когато трябва да я ползвам !

Хайде със здраве и весели празници :)

Весели празници и на теб

При мен се случи абсолютно същото, диода на процесора вдигна до 97 градуса, като през времето на вдигане на температурата, до самоизключването не иска да си включи вентилатора. Не бях забелязъл закономерноста със затварянето на лаптопа, ще го пробвам и това. Звънях и в магазина да питам какво да правя защото това е втори лаптоп със същия проблем, другия ми го смениха с този преди около десет дена/и този и първия са абсолютно нови-сигурно е фабричен дефект на цялата серия, и аз не знам какво да мисля/

Та от магазина ми казаха да пробвам и да го ползвам без интернет няколко дена, пък да видим, могло да е и от нета проблема, ако и така не стане пак ще го сменят, този път обаче ще се замисля много дали да си взема ACER

Така че със сигурност не си сам в проблема, весело изкарване на празниците

Весели празници и на теб

При мен се случи абсолютно същото, диода на процесора вдигна до 97 градуса, като през времето на вдигане на температурата, до самоизключването не иска да си включи вентилатора. Не бях забелязъл закономерноста със затварянето на лаптопа, ще го пробвам и това. Звънях и в магазина да питам какво да правя защото това е втори лаптоп със същия проблем, другия ми го смениха с този преди около десет дена/и този и първия са абсолютно нови-сигурно е фабричен дефект на цялата серия, и аз не знам какво да мисля/

Та от магазина ми казаха да пробвам и да го ползвам без интернет няколко дена, пък да видим, могло да е и от нета проблема, ако и така не стане пак ще го сменят, този път обаче ще се замисля много дали да си взема ACER

Така че със сигурност не си сам в проблема, весело изкарване на празниците

НА ТЕЗИ В МАГАЗИНА ИМ КАЖИ ДА ТИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ЗА ТОЯ ЛАПТОП.

И да не се правят на луди, че диода на процесора преграява от интернет връзка, или наистина ако си го мислят това то шефа им трябва да уволни до един всички тези некадърници.

Ако го заменяш не се нахвърляй на външният изглед на машината , а този път гледай марката и показателите на следните компоненти.

Процесор,чип сет,дънна платка, памет и видео, хард диск.

НА ТЕЗИ В МАГАЗИНА ИМ КАЖИ ДА ТИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ЗА ТОЯ ЛАПТОП.

И да не се правят на луди, че диода на процесора преграява от интернет връзка, или наистина ако си го мислят това то шефа им трябва да уволни до един всички тези некадърници.

Ако го заменяш не се нахвърляй на външният изглед на машината , а този път гледай марката и показателите на следните компоненти.

Процесор,чип сет,дънна платка, памет и видео, хард диск.

Вярно е! Интернета няма нищо общо със прегряването на тъпия СЕЛЕРОН. Ще се подменя, но незнам дали върнатите лаптопи не се раздават обратно на хората, които си мислят че взимат нов ! Явно имат дертове тези машинки :friends1:

Някой пробвали да флашне биоса.Има флаш на http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html но дали ще оправи проблема не се знае.

:hush: Лаптопа е флашнат вече от няколко дена и не е направил проблем! Дано това да е било :whist:

Как вървят нещата след флашването?

Проблемация?

В момента жена ми работи с него и казва че няма проблеми за сега.

А как се флашва самия BIOS?

1. DOS flash: Please kindly unzip the <CL50119A.zip> under windows mode and do system reboot to boot to pure Dos mode. Then, clcik "IF50.bat" batch file to update bios under pure Dos mode.

2. Windows flash: Please kindly unzip <CL50119A-Winflsh.zip> under windows mode and click "ICL50118.exe" to update bios.

аз използвах втория начин със програмата уинфлаш. става бързо.

Попадна ми една такава играчка, със същия проблем.

Флашнах BIOS-а, не помогна за вентилатора, но поне спря да се ебава при затваряне на капака.

Помогна обаче друго - добрата стара програмка SPEEDFAN, която можете да изтеглите от

http://www.almico.com/speedfan433.exe.

Някои лаптопи на HP-Compaq имат същия проблем (аха, за съжаление по-скъпото далеч не винаги е чак толкова по-добро).

За настройките на SPEEDFAN - за да Ви върши работа, трябва да се зарежда със стартирането на OS и е добра идея да се отбележи да стартира минимизиран. Има и меню за клокване на процесора, но специално за ASPIRE май не е много добре да си играете с него :)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте , видях че има и други стигнали до подобен проблем с Аспире серията,а мисля 4е открих проблема за изгасването,аз го държах на леглото (легнал по корем :speak: ) и т.н. и се оказа 4е охлаждането му спира и от това гасне .Ве4е го ползвам само на равни повърхности и нямам проблем .но за всеки слу4ай си ка4их и фла6 на Биоса 1.21 и си4ко е вече ОК не е гаснал от месец та и повече.Това исках да сподела :huh:

Редактирано от godeye (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте драги членове на форума на kaldata.com, дано някой помогне със съвет. От около 20 дена имам лаптоп от този модел и като че ли доста съжалявам. Проблема е следният, както си работи лаптопа изведнъж изгасва и около пет минути няма никакви признаци в него на живот. Тези изгасвания може да се случат по един път на ден може и да не се случат, просто няма някаква закономерност. Нищо, все едно няма ток в него, нищо не свети, не мога да го пусна, след изтичането на тези около пе минути светват индикациите и може да се пусне вече. NOD32 не отчита нищо :P

Дръпни си новия флаш на биоса, който премахва точно този проблем- версия 1.25

http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html

Здр. ето един подарък от мен, предоставям линк от който можеш да си изтеглиш Everest качен лично от мен на български и е безплатен,аз лично го ползвам на моя лаптоп asus f3 от който съм много доволен :Everest.exe BG Free ,забравих да спомена че няма нужда от инсталация,портативна версия.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Флашнах BIOS-а с последната версия 1.25. Проблемът продължава. Забелязах, че това става винаги след като се простави в режим Sleep. Пробвах и програмата FanSpeed v.4.33 но и това не помогна, защото тя не разпознава контролния чип. Моля всички засегнати да алармират производителя или представителя му в България, зашото това си е гавра. Колкото до "техниците" тука вече нямам думи. Един от тях се опита да ми обясни че този лаптоп не работел с Windows Vista Ultimate, а само с Vista Home Basic и затова загрявал. Другият дебил ми каза, че вентилатора на процесора нямал нищо общо с BIOS-а и се контролирал от Windows. Когато го попитах дали това значи, че ако пусна компа изпод DOS, това значи, че вентилатора няма да работи, той отиде да се консултира с негов колега. Тръгнах си. Много моля, ако някой е намерил решение на проблема да пише.

Редактирано от JanValjan (преглед на промените)

Някой пробвали да флашне биоса.Има флаш на http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html но дали ще оправи проблема не се знае.

:angry:

Тия наистина имат проблеми- гледам вече има и версия 1.29

цвъкат ги яко Публикувано изображение

Поне при мен се разбра какво е- компа не трябва да заспива....... т.е. не се допуска "stand by"

.... свиква се и вече даже не ми прави впечатление- машинката "фърка"

ще пробвам и тази версия на флаша...

ако има ефект ще драсна някой ред !

Флашнах BIOS-а с последната версия 1.25. Проблемът продължава. Забелязах, че това става винаги след като се простави в режим Sleep. Пробвах и програмата FanSpeed v.4.33 но и това не помогна, защото тя не разпознава контролния чип. Моля всички засегнати да алармират производителя или представителя му в България, зашото това си е гавра. Колкото до "техниците" тука вече нямам думи. Един от тях се опита да ми обясни че този лаптоп не работел с Windows Vista Ultimate, а само с Vista Home Basic и затова загрявал. Другият дебил ми каза, че вентилатора на процесора нямал нищо общо с BIOS-а и се контролирал от Windows. Когато го попитах дали това значи, че ако пусна компа изпод DOS, това значи, че вентилатора няма да работи, той отиде да се консултира с негов колега. Тръгнах си. Много моля, ако някой е намерил решение на проблема да пише.

ти имаш абсолютно същия дерт като мен. аз му забраних в настройките да заспива и засега няма проблеми.

пробвай да му забраниш тази опция и кажи как е !!

утре ще пробвам новия флаш 1.29 ...... проба- грешка ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.