Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео карта с поддържане на 1080P Full HD

Featured Replies

Моля препоръчайте ми Видео карта с потдържане на 1080P Full HD.Купих си ЛСД Full HD но картата на компа ми е много слаба и много ми насича за това реших да купя нова но не съм много навътре с хардуера.

Предварително благодаря.

Редактирано от Lyudmil
Грешен раздел. (преглед на промените)

ATi HD2xxx серията. А дали ще е АGP или PCI-E ти ще кажеш, според това какъв ти е компютъра.

• Автор

Дъното ми е Asus P5LD2 Deluxe,процесора е Пентиум 4 на 3Гх,памет 2х512

Aми както ти казах - някоя от 2ххх серията на ATi. Всички имат хардуерен декодер за HD и ще можеш спокойно да гледаш филми на 1080р. Но дали ще е 2400, 2600, 2900 или 38хх зависи от това какви други изисквания имаш към картата - най-вече дали играеш игри и колко пари ти се дават.

Ама видео картата не играе толкова голяма роля при HD Video, колкото процесора..

дали? я пак помисли!

Видео картата не се занимава с декомпресирането на видео файла, а именно процесора...

Видео картата не се занимава с декомпресирането на видео файла, а именно процесора...

Впрочем както каза Lyudmil, някои видеокарти имат хардуерна поддръжка и така процесора не се натоварва и не се използва толкова много..

Ама видео картата не играе толкова голяма роля при HD Video, колкото процесора..

При картите на Ати не е така. Прочети за Unified Video Decoder (UVD) и ще разбереш.

• Автор

Препоръчайте ми коя от двете да взема,ако може и аргументи.Може да ми предложите и друга марка.Предварително благодаря.

RADEON HD2900 XT, 512MB, Sapphire, PCI Express, VIVO или RADEON HD3870, 512MB, Sapphire, GDDR4, PCI Express, TV Out

Моля препоръчайте ми Видео карта с потдържане на 1080P Full HD.Купих си ЛСД Full HD но картата на компа ми е много слаба и много ми насича за това реших да купя нова но не съм много навътре с хардуера.

Моля да уточниш за монитор ли става въпрос или за телевизор? Какво насича, игри или филми? ;)

Ако става въпрос за телевизор, трябва да потърсиш карта с HDMI изход.

Редактирано от geoton4 (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,за много години живи и здрави през 2008 година.Взех си RADEON HD3870, 512MB, Sapphire, GDDR4, PCI Express, TV Out но не знам как да настроя видео картата(казаха ми че може да се гледа ХДТВ както софтуерно така и хардуерно) т.е. тази карта потдържала и хардуерно гледане.Не съм качил никакви кодеци и плеари(със Виста съм).Моля някой да ми каже какви насройки да направя за да гледам на ЛСД ТВ ХДТВ филми.Прдварително благодаря.

Пробвал ли си да сложеш някакви кодеци и да пуснеш филм. А за картата теглиш ТОВА с контрол център[Catalyst Software Suite (32 bit)] и в контрол центъра трябва да имаш настройки за картата и по-точно нещата който поддържа.... Инсталирай ги и пусни филм без да бараш настройките, ако не си сигурен.

ПП: трябва да махнеш старите драйвери!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Здравей, aldin! Честита нова година!

Картата не поддържа хардуерно гледане, а хардуерно декодиране на HDTV. Единственото, което трябва да направиш е , както Phonomania ти е казал, да свържеш телевизора с TV Out на картата, да и направиш настройките да разпознае телевизора и да гледаш. От тук можеш да си свалиш кодеци http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=28383

• Автор

Добре де то с картата си има ATI Catalyst™ 7.12 Display Driver for Windows Vista (32 bit)

Трябва ли да ги свалям и тези http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.../common-vista32

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Добре де то с картата си има ATI Catalyst™ 7.12 Display Driver for Windows Vista (32 bit)

Трябва ли да ги свалям и тези http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.../common-vista32

За сега 7.12 е последната версия. Няма нужда да сваляш нищо. До 10 дена се очаква да излезе 8.01 версията, малко търпение и си дръпни нея.

• Автор

А за плеар и кодеци някой ще даде ли препоръки

Плеар CyberLink PowerDVD а кодеци - тези които ти даде sunico.

• Автор

Благодаря,power DVD има ли значение коя версия?

Благодаря,power DVD има ли значение коя версия?

Най-новата. Аз предпочитам тези кодеци.

• Автор

Висчко е перфектно но не мога да пусна ЛСД то на цял екран.Задавам от видео картата ЛСД то да е първи паботен плот(правя и другата комбинация) и ми не ми дава на цял екран а стои само в средата.Как да го разгъна на целия екран?

в настройките на ССС има такава опция

а относно 16:9 с дистанционното на телевизора

свързването с DVI а не с чинчове е наи добро

освен ако нямаш HDMI изход на компа и вход на телевизора

• Автор
в настройките на ССС има такава опция

а относно 16:9 с дистанционното на телевизора

свързването с DVI а не с чинчове е наи добро

освен ако нямаш HDMI изход на компа и вход на телевизора

Здравейте,сварзал съм компа с ЛСД с кабел (DVI/HDMI).На ЛСД ми излиза само картинката на работния плот,пускам на компа с пауар двд филм с разширение 1080р на монитора тръгва филма а на ЛСД си стои само картинката от компа и не тръгва филма има само аудиуто.Как да оправя този проблем ? С Radeon HD 3870 съм.

Здравейте,сварзал съм компа с ЛСД с кабел (DVI/HDMI).На ЛСД ми излиза само картинката на работния плот,пускам на компа с пауар двд филм с разширение 1080р на монитора тръгва филма а на ЛСД си стои само картинката от компа и не тръгва филма има само аудиуто.Как да оправя този проблем ? С Radeon HD 3870 съм.

Като пуснеш плеъра го влачи надясно да иде извън екрана,тогава ще се покаже и на телевизора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.