Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа в Южна Италия

Featured Replies

Който иска да работи нека да отиде в Южна Италия-окрък Фоджа на доматите.Аз бях през 2005г.Мизерията е тотална спи се в мисарии/къщи/ сред нивите без ток и без вода.Спи се на дюшеци направо на пода.Сутринта работата за почва в 5.30 а кога свършва незнаеш/тези който са назаработка/.Работа има за целия китайски народ,работят там българи,румънци,поляци и араби.Елате на мизерията на доматите в село Лесина окрък Фоджа.Надниците там са 25евро за 7 часа.А ако си на заработка колкото искараш-20-35 евро се изкарва.най много съм изкарвал-47 евро.Храната е евтина 1л олио- 90 цента.храниш са с консерви и сладко,хляба е 2.05 евро за 2кг хляб.Всяка неделя в селото има безплатна храна за имигрантите в Каритас/църквата/.Сряда раздават безплатни дрехи.Живота е труден,много българи не могат да издържат там.

25 евро за 7 часа?! и да живееш в пълна мизерия... трябва да си много луд или много отчаян, за да отидеш. Да чукам на дърво. sad.gif

• Автор

Квартирите през лятото в това село-Лесина трудно се намират пък и са много скъпи заради чужденците,селото се намира на 10км от Адреатическо море,затова повечето имигранти живеят извън селото в тези мисарии-къщи без ток и без вода.Вода имаше на 50-100м от къщата от едни хидранти.От там си наливахме вода и там се къпахме.

• 11 месеца по-късно...

Ехх нистина в Италия е много трудно за повечето българи...наистина много хора не издържт дори и мсец ...аз съм на 17 и живея в Италия ... там сме се устроили от близо 5 години аз дойдох малко по късно ...тук уча ... това е снимка на малкото градче където живея :P готинко е на другата смика това е един мой приятел българин ...а на последната съм аз ;)

post-202088-1229294824_thumb.jpg

post-202088-1229295022_thumb.jpg

post-202088-1229295070_thumb.jpg

• 9 месеца по-късно...

Българи работят в ужасяваща мизерия в Италия

112 българи и румънци, дошли в Италия, за да работят в селското стопанство са били принудени да живеят в ужасяващи условия, разкрива в обширен репортаж италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Заетите предимно с бране на домати български и румънски граждани са плащали по 15 евро седмично, за да живеят в бараки и палатки в предградието на градчето Тринитаполи.

Лагерът бил издигнат на селскостопански терен, собственост на местен пенсионер и бил разкрит от местната полиция при операция вчера сутринта. Палатките и бараките били скрити зад три метрова ограда. Лагерът се състоял от общо 68 палатки и бараки с различни размери. В тях имало легла, хладилници, шкафчета. Било прокарано електричество и в много от палатките и постройките имало телевизори и сателитни антени, така че обитателите им можели да гледат български и румънски телевизии.

Хигиенните условия обаче били много лоши. Хората се къпели в обща яма, пълнена с вода от тръби, преминаващи през терена на пенсионера. В импровизирания минибасейн мъже, жени и деца се къпели едновременно. За онези, които се притеснявали да се къпят с представители на противоположния пол, били направени импровизирани дървени душ кабини на входа на лагера.

Обитателите на лагера работели в съседни селскостопански обекти. Най-често били наемани за бране на домати в Тринитаполи, но и в Сан Фердинандо в Пулия.

dnes.dir.bg

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Българи работят в ужасяваща мизерия в Италия

112 българи и румънци, дошли в Италия, за да работят в селското стопанство са били принудени да живеят в ужасяващи условия, разкрива в обширен репортаж италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Заетите предимно с бране на домати български и румънски граждани са плащали по 15 евро седмично, за да живеят в бараки и палатки в предградието на градчето Тринитаполи.

Лагерът бил издигнат на селскостопански терен, собственост на местен пенсионер и бил разкрит от местната полиция при операция вчера сутринта. Палатките и бараките били скрити зад три метрова ограда. Лагерът се състоял от общо 68 палатки и бараки с различни размери. В тях имало легла, хладилници, шкафчета. Било прокарано електричество и в много от палатките и постройките имало телевизори и сателитни антени, така че обитателите им можели да гледат български и румънски телевизии.

Хигиенните условия обаче били много лоши. Хората се къпели в обща яма, пълнена с вода от тръби, преминаващи през терена на пенсионера. В импровизирания минибасейн мъже, жени и деца се къпели едновременно. За онези, които се притеснявали да се къпят с представители на противоположния пол, били направени импровизирани дървени душ кабини на входа на лагера.

Обитателите на лагера работели в съседни селскостопански обекти. Най-често били наемани за бране на домати в Тринитаполи, но и в Сан Фердинандо в Пулия.

dnes.dir.bg

Eх хора на 19 юни 2010г заминавам пак да бачкам в южна Италия в това село-Лесина да работя в земеделието.След 5 г пак ще съм там ,ще разправям след време за моите преживявания в тая италианска провинция-Пулия.Айде сега гледам мача АНГЛИЯ-САЩ за сега резултата през второто полувреме резултата е 1-1.

Редактирано от plamen7777 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.