Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да видя MHz на RAM

Featured Replies

Имах 256 MB - 266 MHz

Сложих 256 MB - 333 MHz

Как мога да видя сега на колко MHz работят - трябва да е на 266 нали

Ето резултати от

Everest:

post-134518-1199046095_thumb.jpg

CPU-Z

post-134518-1199046101_thumb.jpg

Това което си показал на първата снимка няма нищо общо. Виж където пише Памет и SPD, там ще пише на колко работят и какви са им възможностите. Ако всичко в БИОС е по подразбиране, паметите са тръгнали по на 266 всяка. Можеш да зададеш ръчно да работят на 333, но може и да не ти се отвори парашута. Един вид не се занимавай, прираста няма да е толкова голям а и предполагам че компа ти е слабичък. Не могат да работят на различни честоти ако се каниш да питаш...

Малко по-надолу от първата картинка. Пише "Свойства на шината на паметта" и по-надолу това което те интересува е "Ефективна честота". На "Памет" и "SPD" не го пише!

• Автор

go6o_kara не става въпрос за различни честоти, а да не работят на по-малко от 266 MHz (ако е възможно)

на "Памет" и "SPD" определено не го пише

zebo_dino колко по-надолу - при мен го няма

post-134518-1199047161_thumb.jpg

При рестарт компа извежда малко иформация, там пише и честотата. Ако не сварваш да прочетеш написаното натисни "Pause Break" бутона на клавиатурата и екрана ще "замръзне". И в БИОС също пише такава информация.

Щом в еверест го няма и CPU-Z не показва нищо, надали ще го видиш с някоя програма. По-малко от 266Mhz надали е. Щом работи няма за какво да се притесняваш.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Показаното от теб е честотата на паметта на графичната карта. Това, което аз имам предвид е точно под CPU FSB, но при теб липсва. В биоса в какъв режим е паметта?

• Автор

Незнам в какъв може и в какъв трябва да е

Къде да го търся

Какво означава при RAM-a CL 2.5 , CL 3 ...

Според мен има едно много силно изявено несработване. Просто една от най-големите грешки е да се слагат различни памети.

Ще се цитирам:

CL2.5 (CAS-Latency или още по-разширено Column Address Strobe - Latency) e най-важната латентност при рамта, която посочва колко такта на процесора са необходими на рамта за обработване на информацията.

До толкова с теорията. На практика нещата стоят така: трябва рамта ти задължително да бъде DDR (иначе изобщо няма да можеш да я монтираш). За да избегнеш несъвместимост със старата ти рам, новата е желателно да бъде със същата честота и същия CL. Правилото е, че различните модули работят със скоростта на най-бавния, тоест най-ниската честота и най-високите тайминги. Дори и да си купиш памет DDR400 с CL2, тя ще работи на 333 MHz при CL2.5. Другото на което трябва да се обърне внимание е разположението на чиповете - дали са от двете страни на платката или само от едната (дали рамта е двустранна или едностранна) и новата памет да е със същото разположение. В по-голямата част от случаите (не винаги обаче), ако разположението не е еднакво, се води до несъвместимост. Това в случай, че искаш да използваш новите памети заедно със старата. Ако не е така става по-лесно като тогава съвсем спокойно можеш да се спреш на DDR400. Колкото до таймингите - колкото по-ниски, толкова по-добре!

• Автор

При мен старата ми е двустранна, а новата едностранна

Какво да правя може ли да си останат има ли проблем

Според мен е по-добре с двете

При мен старата ми е двустранна, а новата едностранна

Какво да правя може ли да си останат има ли проблем

Според мен е по-добре с двете

След като усещаш подобрение, компютърът не забива или не се рестартира, остави ги така. Ако обаче се появи проблем, знаеш къде първо да го търсиш :sobbing:

• Автор

Значи днес следобяд започна супер много да забива (досега си работеше) и аз махнах новата RAM

Сега го пуснам компа и изведнъж уж тръгна да се рестартира сам ама на монитора нищо не изилаше

Къде може да е проблема

Edit: Сега само с една RAM пак не мога да й видя честотата

Редактирано от rewe (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.