Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за конфигурация

Featured Replies

един приятел иска да си купува компютър, но иска "ракета". има финанси и са му предложили следната конфигурация:

MAIN BOARD: ASUS CROSSHAIR /NF 590-SLI/AM2

VIDEO CARD: ASUS EN8800GTS/HTDP/512M PCI-E

CPU: PHENOM QUAD CORE 9500 AM2+

RAM: 2 X KIT 2X2GB DDR2 800 SUPER T

PSU: FORTRON EPSILON 700/ 700W

HDD: 320GB HITACHI SATA2/7200/16MB

MAIN BOARD: ASUS CROSSHAIR /NF 590-SLI/AM2

VIDEO CARD: ASUS EN8800GTS/HTDP/512M PCI-E

CPU: ATHLON64 5600 X2/AM2 /BOX

RAM: 2 X KIT 2X2GB DDR2 800 SUPER T

PSU: FORTRON EPSILON 700/ 700W

HDD: 320GB HITACHI SATA2/7200/16MB

моля кажете струва ли си и какво е вашето мнение. благодаря предварително ohmy.gif

Дъно и процесор да ги смени с тези

Asus P5K-E/WIFI-AP - 275лв

Intel Core 2 Quad Q6600 - 489лв

Няма особен смисъл от този Феном поне за момента, по-добре да търси нещо двуядрено на Интел. Пък и при РАМ-а спокойно може да мине с 2 ГБ, а не с 4 :P

:ph34r:

Весело прекарване довечера cool.gif

Бих сменил картата с XFX GeForce 8800GT "Alpha Dog Edition" 512mb , процесора с Core2Extreme QX6850, дъното с Asus Maximus Extreme, паметта с 4x1GB Corsair DDR3 1800mhz, харда с 2x150GB WesternDigital Raptor и захранването с Enermax Galaxy 1000W - ако има достатъчно финанси де biggrin.gif

Разбира се, че си струва, специално в игрите отнася интелите както куцо пиле домат cool.gif

Избираме първата конфигурация, но, нека дъното да е това - ASUS M3A /AMD770/AM2+, паметта да е тази - KIT 2X1GB DDR2 1066 KINGSTON.

Или може и втората, по-евтината, но пак с това дъно и памет. Икономисват се доста парички, които могат да се дадат след 1 година например за ъпдейт.

Разбира се, че си струва, специално в игрите отнася интелите както куцо пиле домат cool.gif

........

...но иска "ракета". има финанси и ....

При това условие да му предлагаш АМД ATHLON64 5600 X2/AM2 /BOX , или пък PHENOM QUAD CORE 9500 AM2+ степинг В2 (подчертавам степинга ! :) ) ...... не го разбирам :speak:

Степинга е нещо като версията на процесора, това е означение на производителя. според развитието на модела и фамилията на процесора е нормално да се появяват и нови версии, като се предполага, че по-новите са с по-добро качество. Например често спряганите 6750 в момента са до версия Г0 по означението на Интел - цък

По-добрият степинг освен всичко друго означава по-добри възможности за клок при по-ниско напрежение. степинга не означава нито повече инструкци изпълнявани за секунда от процесора, това се определя само и единствено от IPC рейтинга или Frequency and Instructions per Cycle. Макар, че имаме изключения, конкретно за Интелския 6750, имаше версии с по-лоши степинги през времето. Лично не съм ги тествал но нали за това са западните форуми...

Фенома е нов на пазара и е нормално да има по-нисък индекс на този "степинг".

Ето едно пристрастно сравнение - цък. Реално интелските процесори от фамилията C2D насам са малко по-бързи а тези на АМД - малко по-евтини при близка цена на едно процесорче. Лично мое скромно мнение е, че АМД ги превъзхожда в мултимедията и игрите. Въпрос на вкус и миризма казало кучето и ... :wors:

Конкретно в случая един Феном няма да донесе кой знае колко по-голяма производителност, както и един Интелски К4, това е просто прахосване на пари. Поне според моя скромен и плитък джоб. Но когато става дума за харчене на чужди парички... съм много силен :)

Весело посрещане на Новата година :)

ASUS CROSSHAIR

biggrin.gif То само това като го видиш в "офертата" и трябва да бегаш далече от тази фирма. Вземи Intel-ска система с Core2Quad и не се занимавай с глупости, щом разполагаш с дълбок джоб. Едно хубаво дъно като например GA-P35-DQ6, 4-те гигабайта памет, ама не 4х1, а 2х2, 8800GT(S) макар че според мен не си струва да е GTS и една SATA DVDRW LG или ASUS. Харда можеш да вземеш 400 или 500GB - на мен поне 320 не ми стигат

Степинга е нещо като версията на процесора, това е означение на производителя. според развитието на модела и фамилията на процесора е нормално да се появяват и нови версии, като се предполага, че по-новите са с по-добро качество. Например често спряганите 6750 в момента са до версия Г0 по означението на Интел - цък

По-добрият степинг освен всичко друго означава по-добри възможности за клок при по-ниско напрежение. степинга не означава нито повече инструкци изпълнявани за секунда от процесора, това се определя само и единствено от IPC рейтинга или Frequency and Instructions per Cycle. Макар, че имаме изключения, конкретно за Интелския 6750, имаше версии с по-лоши степинги през времето. Лично не съм ги тествал но нали за това са западните форуми...

Фенома е нов на пазара и е нормално да има по-нисък индекс на този "степинг".

Ето едно пристрастно сравнение - цък. Реално интелските процесори от фамилията C2D насам са малко по-бързи а тези на АМД - малко по-евтини при близка цена на едно процесорче. Лично мое скромно мнение е, че АМД ги превъзхожда в мултимедията и игрите. Въпрос на вкус и миризма казало кучето и ... :)

Конкретно в случая един Феном няма да донесе кой знае колко по-голяма производителност, както и един Интелски К4, това е просто прахосване на пари. Поне според моя скромен и плитък джоб. Но когато става дума за харчене на чужди парички... съм много силен :)

Весело посрещане на Новата година :)

Хм, като подчертавам степинга на Phenom-a, имам предвид този проблем на въпросния степинг В2 cool.gif

Честита Нова година !

biggrin.gif То само това като го видиш в "офертата" и трябва да бегаш далече от тази фирма. Вземи Intel-ска система с Core2Quad и не се занимавай с глупости, щом разполагаш с дълбок джоб. Едно хубаво дъно като например GA-P35-DQ6, 4-те гигабайта памет, ама не 4х1, а 2х2, 8800GT(S) макар че според мен не си струва да е GTS и една SATA DVDRW LG или ASUS. Харда можеш да вземеш 400 или 500GB - на мен поне 320 не ми стигат

Защо? ако ще е със АМД компа, това си е много добре... Аз съм със него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.