Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на P4

Featured Replies

Честита Нова Година на всички :).

Значи решил съм да си клокна P4 (1.8GHz,Northwood).

Дънното ми е :

GA-8IG1000 (i865G)

Така,я ми кажете само на каква шина,волтаж да дам работата.Също дали трябва паметти и други неща да се бутат по компютъра да стане пълноценнен клок-а cool.gif .Моля точна информация и помощ от ваша страна ;).

Другите компоненти:

INNO3D 7600GT AGP DDR3 256MB

1GB RAM (2X512MB DDR400)

Thermaltake 400W

(Ако може до 2.4-2.5-2.6-2.7 да се докара,ще съм много доволен)

Вие сте !!!!

Редактирано от dimitar1992 (преглед на промените)

По-точна и пълна информация от тази трудно ще намериш.

Колега четох темата уникална е ;)

Еми на моя комп от подписа при изключен клок на дъното и процесора е 1.8Ghz 100Mhz , а на рама си е 266, което определено не е 1:1

А на 2.4Ghz 133Mhz вече е 1:1.

Да разбирам ли, че на 2.4 процесора ще бъде по-стабилен от 1.8 ;)

И още едно въпросче ohmy.gif

512mb ddr400 ми е PQI, купена е нова, да я махам ли, че май не е от добрите или да купя още две по 45лв същите и да карам така.

В смисъл за игрите трябва ли и рама да "пържа", става ли тая памет?

Редактирано от krasi85_ (преглед на промените)

Да разбирам ли, че на 2.4 процесора ще бъде по-стабилен от 1.8 :speak:

И още едно въпросче ohmy.gif

512mb ddr400 ми е PQI, купена е нова, да я махам ли, че май не е от добрите или да купя още две по 45лв същите и да карам така.

В смисъл за игрите трябва ли и рама да "пържа", става ли тая памет?

На първия въпрос - не! Не може да се определи кога е по-стабилен. Би тлябвало да е най-сабилен на нормалната си честота.

На втоя въпрос - разкарвай старата 266мхц-ова памет и слагай още една като номата. За тая конфигурация друго ти не треа.

На първия въпрос - не! Не може да се определи кога е по-стабилен. Би тлябвало да е най-сабилен на нормалната си честота.

На втоя въпрос - разкарвай старата 266мхц-ова памет и слагай още една като номата. За тая конфигурация друго ти не треа.

Kaто гледам и ти си с машина подобна на моята.

А сега дори и само 512ката да оставя би трябвало да ми бачка на 333 заради дъното, но ба4ка на 266 :speak: и като я пусна насила на 333 компа гаси монитора и дотам

Добра ли е за промяна на таймингите?

Kaто гледам и ти си с машина подобна на моята.

А сега дори и само 512ката да оставя би трябвало да ми бачка на 333 заради дъното, но ба4ка на 266 :speak: и като я пусна насила на 333 компа гаси монитора и дотам

Добра ли е за промяна на таймингите?

Моя и твой комп нямат нищо общо. Ама нищо. Само дето и двамата имаме Пентиуми и Фортрон захранвания. Не знам какво точно правиш, но имаш две бавни и една бърза памет. Имаш един бърз и един бавен диск. PQI паметта ти трябва да може да работи на 400Мхц, дори и след клок, ако наистина е 400Мхц. Общо взето ти си набутал всякакви части в тая кутия и си омазал работата. След малко някой ще каже, че говоря глупости, но на мен не ми харесва безразборното набиване на чакроляци.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

За рама си абсолютно прав,но само с 512ката е по-бавен компа. Дъното ми потдържа рам до 333Mhz, но незнам защо ми тръгва на 266 дори, когато е сложена само 512.

Ясно ми е, че другите две я бавят и затова съм в процес на продажба и ще взема друго дъно с DDR400-Dual Channel, понеже това не се харесва с видеото от подписа(прави ми артефакти).

А харда не мисля да го хвърлям, понеже като взема тва дънце с SATA и направо ще взема един такъв хард и чак тогава тоя ще го махна cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.