Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за хард Barracuda 7200.7 80GB Seagate

Featured Replies

Добър вечер.

Имам следния проблем с Харда:

Така Харда е "Barracuda 7200.7 80GB Seagate" Имах проблеми преди една година с адски голема кочина и една от частите , която смених беше дъното.Купих ново Асус и напаснах всички части без проблем.При слагането на диска и тръгването да инсталира Windows някъв драйвер иска... 2-3 дена ровене в нета с приятели намерихме драйвер и подкарахме S-ata- та обаче как с много забивания и проблеми при форматиране... Тръгне да инсталира и по време на инсталацията на Windows-a забие.. 1-ден играчка се подкара и вървеше доста добре на новото си дъо. Доста пъти сменян Windows без същия проблем. Така преди 2 седмици заби нещо и даде синия екран.Бих му рестарт и биоса вече не го засичаше. А диска чегърташе малко странно все едно не може да завърти а само на едно место цъка като секундарник.Не миришеше- с две думи не е изгорял или поне не чак да замерише нито пък чак да не трака.С две думи има нещо ма аз не знам какво е..

Та мислех за варянтите преди да скоча до сервиза и да ми кажат смолетната цена sad.gif или да извадят някой неща и да кажат sorry dude...

Мислил съм и варянта един нов същия и да сменя плочите но знае ли човек дали ще мога аз да го направя това и бляя ако сте имали тайъв проблем казвайте и давайте съвети с удоволствие слушам :speak: утре ще го пробвам при друг приятел да не би дъното да се е разлигавило... Че и на друг диск прави номера като при него проблема беше че чегърташе странно и имаше друг гаден шум писклив и по едно време и той се едно изгоре ту се засече от биоса и като тругна да го форматирам и забива - явно си е за кофата обаче първия ми трябват 5 минутки да извадя някой файлчета и така :)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Здравей Айнщайн, и Добре дошъл във форума !

Правилно си се ориентирал , че диска е за кофата :speak: Преди да замине натам обаче можеш да опиташ с някоя Live дистрибуция да си измъкнеш необходимите файлове ( това при положение, че все пак в Биос имаш харддиск). Добра е и идеята да го пробваш при някой приятел.

Мислил съм и варянта един нов същия и да сменя плочите но знае ли човек дали ще мога аз да го направя това и бляя ако сте имали тайъв проблем казвайте и давайте съвети с удоволствие слушам

Ха-ха, това ако го опиташ ,ще си имаш лъскави търкалета, които можеш да използваш като гердан например или пък да си провесиш някое на огледалото за обратно виждане на колата ( ако имаш кола) . Ако пък нямаш такава, поради несъответствие на ЕГН-то и изскванията за притежаване на свидетелство за управление на МПС, или друга причина , можеш да подариш на съседа да си направи подобно украшение ( мноо фешън - също като камионджиите, дето си правят колекции от дискове , наредени на предното стъкло). Е, твоята висулка ще бъде от лъскавите метални плочи на харддисковете cool.gif

• Автор

Жалко, биоса не го засича харда чегърта и инфото си остава в него а трябва да се сбогувам, ако при приятел със с-ата не тръгне или не реша да го занеса ги кожодерите :speak: мерси за инфото все пак :)

За този трик с харда не бях се сетил както и да е ,по ми е интересно трика с "варянта" пък аз си мислех че е "вариант" май нещо съм назад с материала............... ohmy.gif

• Автор
За този трик с харда не бях се сетил както и да е ,по ми е интересно трика с "варянта" пък аз си мислех че е "вариант" май нещо съм назад с материала............... ohmy.gif

Ами на терория ми звучи напълно възможно, колко му е да внимаваш да не надраскаш,счупиш или каквото може да му стане да не го направиш biggrin.gif - на практика не съм запознат с вътрешноста и не знам какво ще стане като го отворя затова го написах :speak:

Нищо лошо мой човек надявам се да решиш проблема....

Това ще е интересен инжинерен опит. Съветвам те преди да изхвърлиш харда да го отвориш, да извадиш плочите и да ги сложиш пак. След това кажи дали ако харда е работел преди дали ще тръгне след подобна процедура. Ако все още си го мислиш го опитай с работещ хард, така ще имаш повече плочи за украса :) . В общи линии дори ако не счупиш главите и не надраскаш плочите със сигурност ще се напълни с прах. А и има едни гадни магнити които се налага малко или много да мръднеш за да извадиш/сложиш плочите и там драскането ти е 99% гарантирано. Имаше там едни схеми че ако харда се замрази и после се пусне ще работи за кратко време, колкото да си извлечеш инфото(това го пиша с цел да провокирам някой хардуерен ентусиаст да опита, само съм чел такова инфо и не знам до колко е достоверно както и точната процедура).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.