Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да клокна Intel Core2Duo E6550 със дъно ASUS P5K-E

Featured Replies

Може ли да ми кажете как да си клокна процесора и да ми кажете до колко ще мога защото захранването ми е Frotron 400W Active PFC.

• Автор

Видео картата е MSI GeForce NX8800GT 512mb GDDR3,2x1 GB Corsair DDR2 675MHz+CL4 XMS,HDD Seagate 500GB Barracuda SATA2 32mb

Пак не си написал с к,во охлаждаш процесора, ама .... ще приема , че е с Бокса cool.gif

Инсталираш си програмката от диска с дъното AI Suite , стартираш я , минаваш в ръчен режим на промяна на настройките , PCI-E го слагаш на 101 МХц , FSB Frequency - Manual - в момента ти е на 333 МХц , буташ го на 350 , рестартираш и ... компютъра ти е клокнат cool.gif

След като тръгне така , продължаваш да качваш FSB шината - на 372 напр. - рестартираш . Като тръгне пак компютъра , тестваш за стабилност. Ако е стабилен и ти харесва да го клокваш още , постваш тук резултатите и продължаваме нататък , този път с промени направо от Биос.

Успех !

• Автор

с коя програма да го тествам за стабилност клокването го разбрах и волтажа кога треа да го променям при колко MHz на FSB?А това CPU-Z което се го ползват за какво точно служи.Несам се занимавал с овърклок затова питам толкова.

с коя програма да го тествам за стабилност клокването го разбрах и волтажа кога треа да го променям при колко MHz на FSB?А това CPU-Z което се го ползват за какво точно служи.Несам се занимавал с овърклок затова питам толкова.

CPU-Z служи да информира какво е напрежението на процесора, шините на колко МХц са , на каква честота работи паметта и с какви тайминги е !

При тези стойности, които ти написах , няма нужда да пипаш нищо друго. Ако след това продължиш да клокваш, но вече през Биос , тогава ще стане въпрос и за промяна на напрежението. Btw, в момента напрежението на процесора ти е на Ауто, което ще рече , че дъното автоматично го покачва cool.gif

Програмките за тест можеш да намериш, като прочетеш оная , голямата тема, дето ти я посочи xactoR по-горе ! И изобщо, истински клок се прави през Биос, но .... след като изчетеш всичко написано поне в посочената тема !

• Автор

ми аз сега ги правих като рестартирах компа след тва натискам delete и ми влиза в едни настроики които мисля че са на биос и от тях праих всичко.

• Автор

Клокнах го до 435 мхз на шината обаче как да увелича множителя защото е 7 и мога ли повече от 7?

Клокнах го до 435 мхз на шината обаче как да увелича множителя защото е 7 и мога ли повече от 7?

Не можеш. Множитела на този процесор е 7х.

Не можеш. Множитела на този процесор е 7х.

Това беше причината да си взема малко по скъпия с 30 лв Е6750 при него множителят е 8х и възможността клок е по-голям.

• Автор

А как да си клокна видео картата(споменал сам каква е по горе)?А мерси ся си обясних защо неуспявам да клокна шината до 450мхз и нагоре.Щот тогас вече на рамта и идва много.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.