Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преносим хард

Featured Replies

Здравейте! Значи имам следния проблем. Имам лаптоп compaq nx9010 и искам към него да прикача външен хард диск toshiba 2181. Включва се чрез USB2, изписва ми че имам UBS Mass Storige Device, но не ми го окрива в my computer.Търсих драйвер за този диск, но за съжаление на открих в интернет. Ако може малко помощ.Мерси!

Здравейте! Значи имам следния проблем. Имам лаптоп compaq nx9010 и искам към него да прикача външен хард диск toshiba 2181. Включва се чрез USB2, изписва ми че имам UBS Mass Storige Device, но не ми го окрива в my computer.Търсих драйвер за този диск, но за съжаление на открих в интернет. Ако може малко помощ.Мерси!

Провери на каква система е форматиран харда в кутийката, дай повече инрормация за външния хард, тип/с монтиран хард вътре ли е взе. Какъв тип тие USB 1.1 или 2 на лаптопа.

• Автор
Провери на каква система е форматиран харда в кутийката, дай повече инрормация за външния хард, тип/с монтиран хард вътре ли е взе. Какъв тип тие USB 1.1 или 2 на лаптопа.
н

Значи външният хард е 2.5 инча. моделът му е toshiba 2181. Хардът е външен, които се поставя в кутиика. Повече информация за него ( не знам въобще кое какво е ) Toshiba/2181/D ZE01 T/MK3021GAS/GA129D. Що се отнася до фаиловата система, може и да е работено на unix based system и дялът да не е NTFS, но не знам как да проверя след като нямам достъп до него. Предполагам, че ще трябва да пиптам под дос ( моля за съвет ). UBS или UBS2? Доколото знам това няма значение понеже двата формата са съвместими.Мерси!

Редактирано от karajoff (преглед на промените)

• Автор
Десен бутон на My Computer -> Manage -> Disk Management - провери дали дам присъства съответния диск и ако присъства го форматирай!

Здравей! Значи понеже съм на ХП предполагам, че говориш за Control Panel/Administrative Tools/Computer Management/Disk Managment. За съжаление обаче, когато си включвам Computer Management и изписва:

Microsoft Managment Console

Snap-In failed to initialize

Name:Removable Storage Extensoin

ClSID:{някакъв сериен номер}

И съответно не ми открива дяла в Disk Managment :P

Хм свалих си програмата еверест. На нея ми открива устройството, но не ми дава никаква информация за него :angry: . Според мен има 2 въможности. Или да е счупен, понеже не е нов. Но от друга страна харът върти. Или да е на друг файлов формат. Възможно ли е ако е линукски файлов формат да не открива информация за него? :angry:

Здравей! Значи понеже съм на ХП предполагам, че говориш за Control Panel/Administrative Tools/Computer Management/Disk Managment. За съжаление обаче, когато си включвам Computer Management и изписва:

Microsoft Managment Console

Snap-In failed to initialize

Name:Removable Storage Extensoin

ClSID:{някакъв сериен номер}

И съответно не ми открива дяла в Disk Managment :P

Хм свалих си програмата еверест. На нея ми открива устройството, но не ми дава никаква информация за него :angry: . Според мен има 2 въможности. Или да е счупен, понеже не е нов. Но от друга страна харът върти. Или да е на друг файлов формат. Възможно ли е ако е линукски файлов формат да не открива информация за него? :angry:

Малко вероятно да е счупен, всички чужди файлови системи се изписват като неизвестни. Най-вероятно е някакъв софтуерен бъг. Опитай да го форматираш с linux live cd или го занеси на компютър с Виста.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор
Малко вероятно да е шчупен, всички чужди файлови системи се изписват като неизвестни. Най-вероятно е някакъв софтуерен бъг. Опитай да го форматираш с linux live cd или го занеси на компютър с Виста.

Там тъкмо такава идея ми хрумна. Мисля, че някъде тук имах Knoopix. Що се отнася за Вистата да разбирам ли, че чете и swat дялове?Мерси за съвета.

Едно пояснение проблема не е в Windiws проблема е в кутията и харда. Windiws разпознава всички USB носители, а щом не ти го разпознава значи няма сдружаване на кутията и харда. Кутийката за харда каква е, дай ми модела. Отделно ли се захранва кутийката. Програмите с който търсиш устройството намират чипа на кутийката но не и информация за харда защото по някава причина той не работи.

Редактирано от infobg (преглед на промените)

Там тъкмо такава идея ми хрумна. Мисля, че някъде тук имах Knoopix. Що се отнася за Вистата да разбирам ли, че чете и swat дялове?Мерси за съвета.

Не. Предполагам че проблемът е софтуерен и следователно има доста голяма възможност да се разреши с по-модерена/различена конфигурация софтуер-хардуер. А дори и да не тръгне, тогава ще знаеш че причината не е в твоя компютър.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.