Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете ми в избора на лаптоп ! спешно е!

Featured Replies

Мислех да купувам Dell Inspiron 1501 /WXTL582G16WNY11T3, но след като отидох до няколко по-големи магазина в София като на лаптоп.бг, jarcomputers и още 1 мисля... го нямаха в наличност и ми казаха, че сам щял да чакам 3-4седмици ако го поръчам. Модела ми беше харесал страшно много и не беше мн скъп за това което предлагаше! Вие ще се убедите сами като го разгледате. Сега видях един друг лаптоп, говоря за ето този Asus, само, че се продава с 2год гаранция, но за 1050лв от магазина (www.jumena.bg). И сега се двоумя какво да правя! От една страна ASUS-а има подарък чанта и мишка, а като съм гледал чантите за лаптопи вървят около 100-на лв, и това ме навежда да мисълта, че по-добрия вариант е този, но нз объркан съм, защото не разбирам много от лаптопи. Делл-а пък е по-скъп и то доста... Моля ви кажете кой модел според вас е по-добрия вариант, кажете също така и защо и кое е по-доброто(като включим и монитора) за да преценя! Като се има в надпредвид, че ще бъде ползван предимно за:интернет, леки игри(cs1.6,и др. още по леки),филми и работа предимно с офис пакета на windows...

Редактирано от StRikInG (преглед на промените)

Бих ти препоръчал този http://plesio.bg/product.php?product_id=23...section_id=1285 . Има печатна грешка рам паметта е 2 ГБ. Можеш да изтеглиш каталога и там ще го видиш. Асус е с 1 ГБ памет, 120 ГБ хард срещу 160 ГБ и по- слаба видеокарта ati xpress 1100 срещу Ge Force 8400GS, а процесора му е от по- слабата серия Т2ххх срещу Т5ххх. Щом искаш да играеш и някои игри, мисля, че това е добър избор. А чанта можеш да намериш и доста под 100лв. http://bglaptop.com/detailed-description2019

Успех!

Редактирано от sunico (преглед на промените)

• Автор

Мерси не е лош сайта.

sunico благодаря и на тебе.

Ще разгледам моделите, но ако може някой да каже нещо и по въпроса който съм задал!

Dell е по- добрият вариант поради същите причини 2 ГБ рам срещу 1ГБ, 120 ГБ хард срещу 160 ГБ и по- слаба видеокарта ati xpress 1100 срещу ATI Radeon® Xpress 1150 256MB Hyper Memory . Заради една чанта не бива да пестиш от хардуеъра, че един ъпгрейд ще ти дойде после нанагорно. Лаптопа който съм ти показал превъзхожда и Dell. Това отговори ли на въпросите ти?

Редактирано от sunico (преглед на промените)

• Автор
Dell е по- добрият вариант поради същите причини 2 ГБ рам срещу 1ГБ, 120 ГБ хард срещу 160 ГБ и по- слаба видеокарта ati xpress 1100 срещу ATI Radeon® Xpress 1150 256MB Hyper Memory . Заради една чанта не бива да пестиш от хардуеъра, че един ъпгрейд ще ти дойде после нанагорно. Лаптопа който съм ти показал превъзхожда и Dell. Това отговори ли на въпросите ти?

Аз не пестя от хардуер, просто се чудя кой от двата компютъра е по-добър за цената си и съответно кой е по изгоден за "нещата" които съм описал, че ще се извършват на него!

Искам да уточня няколко неща:

Тази чанта и мишка при Ейсус е в комплект с машинката от производителя, негова пазарна политика а не подаяние от нашите търговци.

Моделът 1501 на Дел е свален от производство - справка. Замества се от 1520 но и тя в скоро време ще бъде сменена от 1525. Фактът, че модел еди-кой си е добавен съвсем наскоро на нечий сайт не означава, че това е нова машинка а изпразване на складовете на запад и намиране на пазар у нас cool.gif

При близки цени - разбирам под това до 20% разлика в цените за еднакви параметри, мнението и съвета ми е да се избере марковата машина като IBM, Dell, Asus. В случая предложението на сунико е отлично, но с оглед на ниските изисквания може да е всеки един лаптоп, сам трябва да си избере кое и какво предпочита.

Един чип 1 ГБ РАМ в момента струва около 40 лева (667 МХц) и както не е проблем да се увеличи паметта (ако изобщо е необходимо за филми и офис приложения...) а от друга, масово се слага от Технополис в лаптопите например за предлагане под формата на промоция на сравнително стари модели, визирам първия Ейсус cool.gif

• Автор
Искам да уточня няколко неща:

Тази чанта и мишка при Ейсус е в комплект с машинката от производителя, негова пазарна политика а не подаяние от нашите търговци.

Моделът 1501 на Дел е свален от производство - справка. Замества се от 1520 но и тя в скоро време ще бъде сменена от 1525. Фактът, че модел еди-кой си е добавен съвсем наскоро на нечий сайт не означава, че това е нова машинка а изпразване на складовете на запад и намиране на пазар у нас cool.gif

При близки цени - разбирам под това до 20% разлика в цените за еднакви параметри, мнението и съвета ми е да се избере марковата машина като IBM, Dell, Asus. В случая предложението на сунико е отлично, но с оглед на ниските изисквания може да е всеки един лаптоп, сам трябва да си избере кое и какво предпочита.

Един чип 1 ГБ РАМ в момента струва около 40 лева (667 МХц) и както не е проблем да се увеличи паметта (ако изобщо е необходимо за филми и офис приложения...) а от друга, масово се слага от Технополис в лаптопите например за предлагане под формата на промоция на сравнително стари модели, визирам първия Ейсус cool.gif

той може да е спрян от производство, но най-вероятно може все още да се намери... предполагам, че не са изчерпани всичките количества, щом в магазините ми казват, че мога да го поръчам, ако искам...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.