Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свършва ни токът

Featured Replies

Токът ни свършва и България е на крачка от режим. Централите работят на max и най-малката авария може да ни остави на тъмно. Заради кучешкия студ, сковал страната от началото на годината, харчим повече електричество, отколкото на Hова година. В неделя сме натоварили рекордните 7050 мвт мощности, съобщиха енергетици. Потреблението е скочило с 20% спрямо 2006 г. За да не угасне страната точно по време на визитата на Владимир Путин, от понеделник е забранен износът на ток. Заповедта на енергийния министър Петър Димитров важи до края на седмицата, но може да продължи и до 31 март. Спреният износ пък може да остави Балканите на тъмно. Кризата е заради спирането на безопасните III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй", с което Брюксел удари не само България, но и Балканите.

Източник: Стандарт

Аз викам да почваме да събираме парички да може да си плащаме след не много време хубавия качествен скъп европейски ток. АЕЦ АЕЦ накрая лай*о на конец(свещ). Мъка,мъкаа.

Ще внасяме след като дълги години сме изнасяли.

Откъде ще внасяме? От АЕЦ на 1000 километра?

НЕ ще отворят пак 3 ти и 4 ти блок на АЕЦ Козлодуй НО ще го подхвърлят на концесия. Други ще ползват българските съоражения а ние ще му даваме кинтите - интересно какво оправдание ще измислят тоя път. А и все пак Европа не е издавала заповед за затварянето на блоковете. ЧЕСТИТО

Дават на лизинг 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ

16 януари 2008 / News.dir.bg

Водят се разговори с международни компании, които да вземат на лизинг 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй. Срещу това те ще подкрепят страната ни пред Европейската комисия да се отворят блоковете.

Това обясни премиерът Сергей Станишев по време на пресконференцията за посещението на руския президент Владимир Путин (вижте линка долу). Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров уточни, че става въпрос за компании от Канада и Великобритания.

Премиерът похвали активната работа на правителството за удължаване работата на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй. В договора на България за присъединяване към ЕС ясно било записано условието, че ако страната настоява за отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, трябва да води разговори поотделно с всяка една от 26-те държави членки на oбщността, припомни премиерът, цитиран от БГНЕС. "Съпротивата и нежеланието на много страни е сериозна и трябва да отчитаме колко трудности трябва да преодолеем. Но да загърбим политиканството и да работим активно", призова той. Станишев сравни работата на правителството с героя на Милош Форман от филма "Полет над кукувиче гнездо", като подчерта: "И ние като него не се отказваме, правим всичко възможно и отчитаме всички трудности".

Димитров припомни, че в ЕК всички са единодушни, че затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй е била единствено политическата цена за българското членство в oбщността. Tой посочи, че освен за вдигане на забраната над двата блока, България работи и увеличаване на паричната компенсация заради затварянето. "Защото извънредна ситуация заради спирането на 3 и 4 блок вече съществува на Балканите, макар България да не е застрашена. Не съм изгубил надежда, че усилията ни може да се увенчаят с успех", каза Димитров.

По време на посещението на Владимир Путин ще бъде подписан договорът за строеж на АЕЦ Белене с руската kомпания „Атомстройекспорт”. Строителството на новата централа ще стартира през втората половина на тази година, за да бъде завършена в най-кратки срокове, обясни Станишев.

Източник DIR.BG СТАТИЯТА ТУК

Свещите свършиха-изкупиха ги,няма свещи

:)

НЕ ще отворят пак 3 ти и 4 ти блок на АЕЦ Козлодуй НО ще го подхвърлят на концесия. Други ще ползват българските съоражения а ние ще му даваме кинтите - интересно какво оправдание ще измислят тоя път. А и все пак Европа не е издавала заповед за затварянето на блоковете. ЧЕСТИТО

Източник DIR.BG СТАТИЯТА ТУК

Сега вече стана ясно каква е била целта още от началото. Да ги спрат, да затънем и сега като има нужда да ги пуснат пак, но не под контрола на "безотговорните и първобитни" българи, ами на някой наш "надежден" човек. Интересна тенденция. България ще стане едно бунище, където всички си развиват индустрията, ползват евтината работна ръка, замърсяват природата и място от където идват слуги и Gastarbeiter-и. Това е унизително, но какво можем да направим? Ще станем европейската Африка. Welcome to the Jungle.

Това е унизително, но какво можем да направим? Ще станем европейската Африка. Welcome to the Jungle.

Явно ще търсим реализация в други държави :P

Токът ни свършва и България е на крачка от режим. Централите работят на max и най-малката авария може да ни остави на тъмно. Заради кучешкия студ, сковал страната от началото на годината, харчим повече електричество, отколкото на Hова година. В неделя сме натоварили рекордните 7050 мвт мощности, съобщиха енергетици. Потреблението е скочило с 20% спрямо 2006 г. За да не угасне страната точно по време на визитата на Владимир Путин, от понеделник е забранен износът на ток. Заповедта на енергийния министър Петър Димитров важи до края на седмицата, но може да продължи и до 31 март. Спреният износ пък може да остави Балканите на тъмно. Кризата е заради спирането на безопасните III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй", с което Брюксел удари не само България, но и Балканите.

Източник: Стандарт

Хубава статийка, мерси!

Та пак се връщаме с хубавото старо време на режими, купони и какво ли още не...Всеки го обичка това време, така, че лошо няма :yanim:

Пък и какво ли зависи от нас :rolleyes:

А от кого зависи...от Путин ли?

Вземете се стегнете и на

протесния митинг се явете...

този леден скорпион върнете

в царството му на ледовете

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/to...sg7532.html#new

Та пак се връщаме с хубавото старо време на режими, купони и какво ли още не...Всеки го обичка това време, така, че лошо няма :rolleyes:

Аз пък не го обичам!

И може за някои да е много романтично да си стоят на свещи или в тъмница-да се гушкат и забавляват

На мен и на компчето ни трябва ток-за да работим

biggrin.gif

Явно ще търсим реализация в други държави :angry:

Точно това е целта на занятието УСПЕХ :rolleyes:

Аз пък не го обичам!

И може за някои да е много романтично да си стоят на свещи или в тъмница-да се гушкат и забавляват

biggrin.gif

Кой ли обича без компче?!Може би аз предпочитам друго, не компче biggrin.gif

А без ток надали може някой?!След като сме си свикнали с ток...и аз не си падам по свещи, вече ми действат като на умряло...

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Ще внасяме след като дълги години сме изнасяли.

Цена няма да имаш, ако кажеш и откъде... ;)

Албанците са по-близо до Западна Европа, но нямат избор и си правят дискотека.

На ви сега ЕС - някой да е видял хубаво от него?

ЕС не е идеален, въпреки това хубавите страни за България са много.

Проблемът с тока е, че за трети и четвърти блок имаше натиск отвън, но некадърните и самодоволни управници не можаха да устоят на него, а и точно определени кретени проявиха самоубийствена инициатива, по-скоро убийствена самоинициатива. Един ръси ла**ата, но всички газят в тях. Колкото си по-ниско в обществото, толкова до по-високо ти стигат. Някои вече се давят.

Ако човек се разрови из пресата от последните десет-двадесет години, ще може да напише докторати по политология на тема "Участниците в разрушаването на българската енергетика" и по икономика - "Как да източим ресурсите на една държава, без народът й да се възпротиви".

Свещите свършиха-изкупиха ги,няма свещи

:rolleyes:

Надявам се, че няма да ме заподозреш в нечисти помисли, ако ти предложа свещ от моите запаси. ;)

Може да е малко, но е по-добре от нищо. laugh.gif

Явно ще търсим реализация в други държави :angry:

Основната част от цвета на нацията вече го направи. :)

Хубава статийка, мерси!

Та пак се връщаме с хубавото старо време на режими, купони и какво ли още не...Всеки го обичка това време, така, че лошо няма ;)

Пък и какво ли зависи от нас :P

От "хубавото" старо време помним само приятните неща, така е програмиран човешкият мозък. Ако помнехме всичко лошо, щяхме да полудяваме преди да станем десетгодишни. Дори малкото неприятности, които си спомняме "ясно", все пак са доста замъглени.

От нас не зависи нищо, само докато бездействаме...

Аз пък не го обичам!

biggrin.gif

На пръв поглед покупката на мощно юпиесче изглежда подходящо решение на проблема и би било така, ако доставчиците на интернет закупят достатъчно генератори за ток.

-------------------

Ха, току-що ми хрумна да сложа генератор в мазето и да захранвам с ток апартаментите във входа. Премълчавам стойността на продаден ватчас. :)

E като спре-спре-макар че много се съмнявам мола долу под блока да угасне

Пък ще си гледаме небето и звездите,релакс с писанката

Просто мразя да ми е некомфортно и мразя да си лягам без да съм свършила най-важното

laugh.gif

Няма да спре токът, вервайте на ЕС. Не е толкова страшно, според мен. Но винаги има заигравка с народа...

Европейският съюз ще ни "помогне", разбира се. Какво са някакви 1000-2000 километра за пренос на електроенергия за Балканите. :speak:

Предполагам, че Matthias RUETE, генерален директор по енергиите (и транспорта) в ЕС ще тури едно рамо. Ето го този чичо:

ruete-2008.jpg

Няма да спре токът, вервайте на ЕС. Не е толкова страшно, според мен. Но винаги има заигравка с народа...

Европейският съюз ще ни "помогне", разбира се. Какво са някакви 1000-2000 километра за пренос на електроенергия за Балканите. :)

Предполагам, че Matthias RUETE, генерален директор по енергиите (и транспорта) в ЕС ще тури едно рамо...

Ще поживеем, ще видим...

Все пак много по-спокойно и изгодно би било да пуснат трети и четвърти блок за поне още десетина години. :)

• 4 седмици по-късно...

ще стоим на тъмно и това место ПС-та само през деня вестници ще четем

бати смеха малееееее

Ама никой не отваря дума за модернизация. На Франция някой някога казал ли й е нещо със толкова централи? Някое друго милиардче, Белене тръгва и готово. Само че никой не го интересува.

Тая вода сега през пролетта в язовирите ще я правите ли на ток

Или ще залеете пак къщите на хората,опазил Господ

Тая вода сега през пролетта в язовирите ще я правите ли на ток

Или ще залеете пак къщите на хората,опазил Господ

Зимата взе доста жертви, пролетта едва ли ще е различна. Дано се лъжа...

Де да можеше една вълна от язовир Искър да мине през Народното събрание и сградите на правителството и президента. Голямо почистване щеше да настане... laugh.gif

Де да можеше една вълна от язовир Искър да мине през Народното събрание и сградите на правителството и президента. Голямо почистване щеше да настане... laugh.gif

Почнах да си припявам "Дано,дано,дано..."

Как от къде бре... От румънската Черна вода... Те заради нея ни накараха да дръпнем шалтера...

;)

Спряха ни тока...

Не искаме вода!

Как от къде бре... От румънската Черна вода... Те заради нея ни накараха да дръпнем шалтера...

...

Чудесно, ти плащаш тока на румънците и така осигуряваш светлина и топлина на целия си народ... ;)

ПП. Ще останеш в историята, ако го направиш... :offtopic_s:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.