Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за тази Конфигурация

Featured Replies

Мнение за това PC

Здр решил съм да си вземам ново PC на края на месеца .А то е

ASUS P5KR

Core 2 Duo E8400

2x1GB SuperT 800Mhz

Seagate 250GB 7200Rpm SATA2 16MB

XFX 8800 GT 512 Alpha Dog

Thermaltake 470 W W0090RE - захранване

Thermaltake Soprano VB1000BWS - Кутия

LanCard 10/100mbs ,PCI, Realtek

Та въпроса ми е съвместими ли са компонентите , щесе държили добре машината ,смисал дали ще има проблеми нещо такова .

Предимно ще се ползва за игри и филми .

Няма да се клоква.

Монитора ще е следния LG Flatron L1970HR

иматели някакви впечатления от него ако някои от вас е с такъв и заслужавалиси

Цялата конфигурация с монитора е в Рамките на 2000 лв .

Идеална конфигурация. Ако може смени HDD-то с WD или Hitachi, а захранването с 550W Chieftec. Всичко останало е пушка!

• Автор
Идеална конфигурация. Ако може смени HDD-то с WD или Hitachi, а захранването с 550W Chieftec. Всичко останало е пушка!

За монитора някои нямали да каже нещо.

• Автор
За тези пари спокойно си взимаш монитор с P-MVA матрица. http://jmt.bg/?go=100&jgroup=51&js...component=20380 .

С какво е по добра тази матрица от NT матрицата или както беше там

Ако можеш да обясниш че тях мн неги разбирам

Ти за http://www.google.bg/ не си ли чувал. Най общо казано- по-слаби зрителни ъгли и не особено добро цветово представяне.

Щом ще се набляга на филми и игри това :

http://www.consumer.philips.com/consumer/b...MER/220WS8FS-00

също не е лошо решение.

За хард ще ти препоръчам това :

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?loca...p;reqPage=Model

бърз е и студен .

8800gt има консумация под 110вт, няма да имаш никакви проблеми със захранването , което си избрал

Успех

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Само не разбрах, защо трябва да си сменя харда. Аз имам същия харддиск, и е пушка. cool.gif

Бих искал да си кажете мнението за следната конфигурация:

Motherboard: ASUS M2N-E

CPU: AMD Athlon64 X2 5200+ AM2

RAM Memory: 2 x 1GB SuperT DDR2 800MHz CL4

HDD: Maxtor 250GB SATA (ще си ползвам стария)

Video card: Sapphire RADEON HD2600XT 512MB GDDR3 PCI-E

Sound card: Creative X-Fi Xtreme Music

DVD-RWR: LG GSA-4167B (също ще ползвам старата си записвачка)

PSU: Fortron Bluestorm II 500W

Компютърът ще се ползва за всичко, филми, игри, Интернет, обработка на растерни и векторни изображения, CAD...

Предварително благодаря!

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Бих искал да си кажете мнението за следната конфигурация:

Video card: Sapphire RADEON HD2600XT 512MB GDDR3 PCI-E

PSU: Fortron Bluestorm II 500W

Компютърът ще се ползва за всичко, филми, игри, Интернет, обработка на растерни и векторни изображения, CAD...

Предварително благодаря!

1.Няма смисъл от 512МБ при тая видеокарта - спокойно може да си вземеш версията с 256МВ.

2.Хубаво захранване, ама Chieftec GPS-500AB-A e още по-хубаво.

3. Помисли за алтернативна Intel система.

1.Няма смисъл от 512МБ при тая видеокарта - спокойно може да си вземеш версията с 256МВ.

2.Хубаво захранване, ама Chieftec GPS-500AB-A e още по-хубаво.

3. Помисли за алтернативна Intel система.

Да, за захранването и аз се замислих. Точно между тези два модела се двоумя. За видеото защо няма смисъл да е 512MB?

За Intel система в момента не мога да отделя достатъчно средства. sad.gif Пък и ще ми трябва малко време да се запозная повече с отделните компоненти за такава система. Аз съм малко привърженик на AMD и не съм в крак със събитията около Intel системите.

Видеото - 128-bit шина на 2600 е тясното място на картат и тя няма как да се възползва от голям обем памет. Данните ще си стоят заредени в паметта, ама ще чакат да преминат по тясната шина и ядрото да ги обработи, а така или иначе картата е слаба за високи резолюции като 1680х1050 където има нужда от голям обем памет. За 1280х1024 256МВ видеорам са повече от достатъчни.

За Intel. Направих груба сметка на твоя избор - 5200+ е 224лв+165лв. дъното са 389лв. За тия пари взимаш:

Jetway I35P-SG - 150лв. C2D E4500 BOX - 215лв. и ти остават 25лв. да се почерпиш или да си вземеш GA-P35-DS3. Да не говорим, че Е4500 с лекота ще стигне 3GHz и повече с BOX охлаждането и каквато и да е памет, докато за 5200+ 3GНz са силно съмнителни, а ако процесора може, то за това ще са нужни много сериозно и скъпо охлаждане, сериозна памет и добри познания на овърклокера.

Един въпрос не по темата. Каква е тая измислена резолюция 1280х1024. Това не е нито 16:9, нито 4:3. Кръгът става елипса! Не е ли нормално да се играе на 1024х768 или 1280х960 на 4:3 монитор?!

Благодаря за информацията, ще помисля по въпроса.

Един въпрос не по темата. Каква е тая измислена резолюция 1280х1024. Това не е нито 16:9, нито 4:3. Кръгът става елипса! Не е ли нормално да се играе на 1024х768 или 1280х960 на 4:3 монитор?!

Никак не е измислена, със 19" LCD монитор съм и това му е основната резолюция. Формата и 5:4. При мен става обратното, 1024х768 се разтегля (кръга става елипса). Всичко си зависи от монитора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.