Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с Windows XP

Featured Replies

Не мога да стартирам Windows XP в нормален режим.Дава възможност за влизане в Save mode.При опит за Възтановяване на системата не може да се върне към предишна дата ,освен към дата на инсталиране на Windovs тоест без какъвто и да е софтуер.След няколко поредни опита изгубих точките на възтановяване........!!!Не разбрах как се получи това!Преди няколко дни нещо подобно се случи с компютъра ми в къщи.Понеже и преди това имах проблеми със твърдия диск, пуснах Scandisk от BOOT дискета под DOS.Теста показа грешки на файловата структура-лог файла е:- Directory entry C:\DOCUME~1\PC\APPLIC~1\SKYPE\VAMPIR~2\INDEX2.DAT had an incorrect size.Теста поправи тази грешка и WINDOWS се стартира.В същото време паролата в SKYPE на дъщеря ми бе разбита и някои говореше от нейно име.Сега не зная как да си включа другия компютър.Мислех,че проблема е аналогичен, но явно не е.Не знам какво друго мога да направя от Save mode.Не искам да се преинсталира и форматира диска.Моля помогнете!!!!!!!!!!!!!!!!

Не мога да стартирам Windows XP в нормален режим.Дава възможност за влизане в Save mode.При опит за Възтановяване на системата не може да се върне към предишна дата ,освен към дата на инсталиране на Windovs тоест без какъвто и да е софтуер.След няколко поредни опита изгубих точките на възтановяване........!!!Не разбрах как се получи това!Преди няколко дни нещо подобно се случи с компютъра ми в къщи.Понеже и преди това имах проблеми със твърдия диск, пуснах Scandisk от BOOT дискета под DOS.Теста показа грешки на файловата структура-лог файла е:- Directory entry C:\DOCUME~1\PC\APPLIC~1\SKYPE\VAMPIR~2\INDEX2.DAT had an incorrect size.Теста поправи тази грешка и WINDOWS се стартира.В същото време паролата в SKYPE на дъщеря ми бе разбита и някои говореше от нейно име.Сега не зная как да си включа другия компютър.Мислех,че проблема е аналогичен, но явно не е.Не знам какво друго мога да направя от Save mode.Не искам да се преинсталира и форматира диска.Моля помогнете!!!!!!!!!!!!!!!!

То туй скайпчето е кофти пограмка, ама като ти трябва...

Не искаш да преинсталираш ама то така е най-добре.

И после си правиш един image на цялата операционна система и записваш получените файлове на втория дял. Како ти се прецака след време компютъра пак заради скайпа, си възстановяваш всичко барабар със софтуерите от image-а за около 15 минути.

Ние предвидливите така правим.

През ноември по този начин си върнах компютъра както е бил през март 2007, без да го питам Уиндоуза иска ли или не иска.

Щом влизаш под Save Mod положението може да се овладее , но това да го разрешим тук в форума няма да стане. Извикай някой с нужната квалификация и познания да оправи нещата за 10 минутки или се обърни към най близкият сервиз.

А ако искаш сам да си поблъскаш главата с проблема и нас да изтормозиш то тогава дай повечко информация за проблема.

1. Как е започнал , кога е бил последният рестарт на системата преди да се получи това?

2. Какво има инсталирано между времето на този рестарт и краха на системата ?

3. Каква е грешката която ти дава, ако си забранил Error Report сервиза , върни го в нормално положение за да получим информация за грешката.

Ако можеш да направиш едно скрин шотче ще е най-добре.

Ако не те мързи опитай се да рипернеш системата със системният диск, това ще ти отнеме 10-20 минутки.

Преди това влез на Save Mod и разкарай конфликтните драйвери за да протече рипера на системата без проблемно.

Надявам се , че използваш сервизен пакет който е аналогичен с инсталационният диск.

• Автор
Щом влизаш под Save Mod положението може да се овладее , но това да го разрешим тук в форума няма да стане. Извикай някой с нужната квалификация и познания да оправи нещата за 10 минутки или се обърни към най близкият сервиз.

А ако искаш сам да си поблъскаш главата с проблема и нас да изтормозиш то тогава дай повечко информация за проблема.

1. Как е започнал , кога е бил последният рестарт на системата преди да се получи това?

2. Какво има инсталирано между времето на този рестарт и краха на системата ?

3. Каква е грешката която ти дава, ако си забранил Error Report сервиза , върни го в нормално положение за да получим информация за грешката.

Ако можеш да направиш едно скрин шотче ще е най-добре.

Ако не те мързи опитай се да рипернеш системата със системният диск, това ще ти отнеме 10-20 минутки.

Преди това влез на Save Mod и разкарай конфликтните драйвери за да протече рипера на системата без проблемно.

Надявам се , че използваш сервизен пакет който е аналогичен с инсталационният диск.

Компютъра е изключен нормално на 24.01.08.При следващо включване не може да зареди ОС.Стига до черен екран- възможността е единствено Safe mode.При опит неколкократен опит за връщане на системата/имаше достатъчно точки/не се получи.Единствено стана връщане към системна точка след качване на ОС/т.е. без др.софтуер.При връщането към по следващ момент излезе съобщение че не може дасе завърши възтановяването , защото трябва да има повече от 200МВ място.След което ми изчезнаха съществуващите точки.В един момент дял С: показа, че няма свободно място, но след това се появи , то е 30GВ.Настройките на SYSTEM RESTORE са 12% дисково простронство., но при стартиране няма точки нито възмажността за създаването им. Компютъра е закупен асемблиран с ОС без диск,нито директория i386.Моля помогнете ми .Трябва ми спешно!!!!!!!!!!!

Редактирано от kapka1 (преглед на промените)

Компютъра е закупен асемблиран с ОС без диск,нито директория i386.Моля помогнете ми .Трябва ми спешно!!!!!!!!!!!

Ами тъй де, без диск казваш, да да така е.

Сваляш си без пари един Уиндоуз и си го инсталираш наново да ти е мирна главата. И после си направи една дискета с Norton Ghost и си я ползвай.

Другият вариант е цял живот да се молиш на тоя и на оня, па и пари да харчиш заради една скапана операционна система лошо инсталирана.

П.П. тука на тоя форум не може да ти давам акъл за кракване и активиране, щото ще ме бият през пръстите. На други български форуми всичко може, даже и линк ще ти дадат и сериен номер и лекарство и т.н.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.