Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на слушалки

Featured Replies

От 3-4 месеца почнах да слушам доста електронна музика, особено транс и дръм. Но за да и се насладя напълно осъзнах, че ми трябват качествени слушалки. Нямам никакви познания за марки и за технологии и се нуждая от помощта ви. Мисля да слушам от плеъра си и от компютъра. Търся слушалки пасващи добре на главата, за да мога да се движа активно и свободно, докато слушам, да изолират достатъчно и да имат плътно звучене. Ценовият лимит е 70 лева. Какво мислите за тези? Каква звукова карта би трябвало да си взема за да слушам както трябва със слушалки?

Edit: Потенциометър не би бил лоша екстра.

Редактирано от estario (преглед на промените)

За препоръчване са полуотворените отзад служалки за да можеш да си чуеш звънеца или телефона при случай на опастност като пожар например.

Най-вероятно е за 70 лв да имат пискливо звучене.

Това можеш да го намалиш като ги отвориш и налепиш около и върху външния кръг на слушалките ( от 40 мм диаметър например) лепило за гума на няколко слоя , а па ако срежеш една вътрешна гума от колело ще стане супер като я наслоиш 3 пъти. Ниските честоти ще почнат да ти изглеждат по-плътни, или по-тежки, или по-мощни ако предпочиташ.

Зад мембраната трябва да си остане празно нищо да не пречи на въздуха да се движи. На задния капак пак можеш да намажеш с лепило. Можеш да им смениш кабела с друг с по-голямо сечение, за да имат повече мощ ниските честоти. Но не трябва кабела да е много дебел иначе ще звучат мудно, все едно че им е намаляла динамиката. А ти това не го искаш.

Аз моите слушалки ги включвам към усилвател специално правен само за слушалки марка Rega ( 350 евро), и звучат по-така.

За звукова карта на компютъра не знам, и май никога няма и да знам щото не ми се вярва една PCI карта да свирне както искам. Най-много да ти изкара някой тънък олекотен и пълен с детайли звук от който да ти писнат ушите още на първия ден.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

• Автор
За препоръчване са полуотворените отзад служалки за да можеш да си чуеш звънеца или телефона при случай на опастност като пожар например.

Най-вероятно е за 70 лв да имат пискливо звучене.

Това можеш да го намалиш като ги отвориш и налепиш около и върху външния кръг на слушалките ( от 40 мм диаметър например) лепило за гума на няколко слоя , а па ако срежеш една вътрешна гума от колело ще стане супер като я наслоиш 3 пъти. Ниските честоти ще почнат да ти изглеждат по-плътни, или по-тежки, или по-мощни ако предпочиташ.

Зад мембраната трябва да си остане празно нищо да не пречи на въздуха да се движи. На задния капак пак можеш да намажеш с лепило. Можеш да им смениш кабела с друг с по-голямо сечение, за да имат повече мощ ниските честоти. Но не трябва кабела да е много дебел иначе ще звучат мудно, все едно че им е намаляла динамиката. А ти това не го искаш.

Аз моите слушалки ги включвам към усилвател специално правен само за слушалки марка Rega ( 350 евро), и звучат по-така.

За звукова карта на компютъра не знам, и май никога няма и да знам щото не ми се вярва една PCI карта да свирне както искам. Най-много да ти изкара някой тънък олекотен и пълен с детайли звук от който да ти писнат ушите още на първия ден.

За жалост няма да ги ползвам на тих бекграунд, така че полуотворени едва ли са вариант. Тези как ти се струват? Чета доста положителни неща за тях и имам роднини, които могат да ми ги вземат от Австрия. Ако имаш някое предложение за по-скъп модел сподели го. Ще видя дали някъде из дебрите на Интернет няма някое изгодно предложение.

Тези как ти се струват? Чета доста положителни неща за тях и имам роднини, които могат да ми ги вземат от Австрия.

Не знам как звучат.

В Германия в големите магазини като Сатурн са ги накачили и свързали към музика да ги слушаш по-скъпите ако искаш. Аз един път купих от там едни Сони с 30 мм мембрата щото ги бяха намалили двойно и след няколко седмици жена ми си ги сви да си слушаша телевизара с тях щото са по-малко агресивни от нейните. Но от един модел до друг има голяма разлика.

За в шумна среда не знам какво е по-добре щото не съм пробвал такъв вариант.

Ако намериш тестове с графика за нивото на различните честоти предавани от слушалките можеш да сравняваш различните модели по това. Колкато по-малко подскача кривата нагоре и на долу, толкова по-добре ще е.

Питай роднините ти от Австрия да видят дали няма сайтове на немските списания които публикуват такиви тестове. Няма значение и даже и да не знаеш немски, тя кривата линия сама си говори. Немците са големи техничари и като си купуват нещо гледат дали е тествано и каква оценка му е дадена. Та при тях тази "култура" на пазаруване е доста развита. В Австрия със сигурност продават всички немски списания.

• Автор
Не знам как звучат.

В Германия в големите магазини като Сатурн са ги накачили и свързали към музика да ги слушаш по-скъпите ако искаш. Аз един път купих от там едни Сони с 30 мм мембрата щото ги бяха намалили двойно и след няколко седмици жена ми си ги сви да си слушаша телевизара с тях щото са по-малко агресивни от нейните. Но от един модел до друг има голяма разлика.

За в шумна среда не знам какво е по-добре щото не съм пробвал такъв вариант.

Ако намериш тестове с графика за нивото на различните честоти предавани от слушалките можеш да сравняваш различните модели по това. Колкато по-малко подскача кривата нагоре и на долу, толкова по-добре ще е.

Питай роднините ти от Австрия да видят дали няма сайтове на немските списания които публикуват такиви тестове. Няма значение и даже и да не знаеш немски, тя кривата линия сама си говори. Немците са големи техничари и като си купуват нещо гледат дали е тествано и каква оценка му е дадена. Та при тях тази "култура" на пазаруване е доста развита. В Австрия със сигурност продават всички немски списания.

Немски говоря и ще потърся такива сайтове. Четох ревюта в Cnet и тези Сонита им дават много добра оценка, но ще видя и по немските какво има. Мерси много за информацията и отделеното време.

Edit: Прочетох доста по немските сайтове и си харесах този модел. Мнението на хората за Sennheiser HD-280PRO е доста добро. Сега само трябва да намеря кой да ми ги вземи и да ми ги донесе. Ако някой иска да си купи нещо от Америка може да ми пише на ЛС евентуално да се изпратят нещата от Америка с куриер и да покрием заедно разходите.

Philips или Techniks те са най-добри

Много предубедено мнение!Да си чувал за Sennheiser, AKG, GRADO, Beyerdynamic?По темата,моите предпочитания са за Sennheiser.

Дано не се обидиш, но си забравил да сложиш едни от най-добрите. "KOSS" При тях цените на много добрите модели започват от...1000$ нагоре.

Редактирано от lz4jw (преглед на промените)

Sennheiser-те се намират, аз съм от Несебър и тука могат да се купят от един кар аудио магазин, така че в по-големите градове трябва да се намират по лесно потърси малко и ще ги намериш

• Автор

Знам къде има, но конкретният модел е 240лв, от Америка излизат 110 лв.

Знам къде има, но конкретният модел е 240лв, от Америка излизат 110 лв.

Бъди нащрек с слушалките. Те увреждат слуха. Ако музиката се чува на метър от теб с сигурност излагаш слуха си на риск. Суперлативите по слушалките са реклама. Човек освен с ушите чува и с костите, а слушалките няма как да създадат нужното налягане за това.

Човек освен с ушите чува и с костите, а слушалките няма как да създадат нужното налягане за това.

Аз чувам с мозъка си.

А па ти си слушай с костите (може и с тазобедрените ако предпочиташ).

• Автор
Аз чувам с мозъка си.

А па ти си слушай с костите (може и с тазобедрените ако предпочиташ).

Напротив, човек чува и с костите си. Апаратчетата за глухи използват точно способността на костите да пренасят звуковите вълни до ушния охлюв. По принцип това се прави от тъпанчето и тъпанчевите кости, но при увреждане се използват костите.

Напротив, човек чува и с костите си. Апаратчетата за глухи използват точно способността на костите да пренасят звуковите вълни до ушния охлюв. По принцип това се прави от тъпанчето и тъпанчевите кости, но при увреждане се използват костите.

Знам бе, ама я си запуши ушите и ми кажи колко силно чуваш радиото.

Опастноста при слушането със слушалки идва от близоста на мембраната (на слушалката) до тъпанчето. Еластичноста на въздуха не е същата като когато слушаш на 250 см от колоните. И при рязко и кратко повишаване на децибелите мускулите които са около костиците нямат време да се стегнат достатъчно бързо да да намалят предаването по-навътре на прекалено силните вибрации водеци да увреждане на рецепторите на охлюва.

(е тука съм зле с българския щото имам дебела книга на френски за слуха)

Друг проблем при слушалките е факта че си свикнал да чуваш музиката в стая която резонира и се получава по-богат звук. При слушалките е като да слушаш само звученето на струните на цигулка без кутията й. И от там неусетното желание да увеличиш малко по малко звука на слушалките с цел да усетиш същите тръпки както при слушане в стая.

Това с "богатия" или "бедния" звук и цитираното от теб за разните му кокаляци от книжките не ме впечатлява особено.

По принцип опасните моменти със звуковото налягане, драги ми Гизмо (или драга, де да знам), могат да се ограничат сериозно, ако се използват внимателно подбрани по чувствителност слушалки, свързани към усилвател с прецизно калибрирана мощност. Това според мен иска estario в тази тема за избор на слушалки.

Може да се поосветлиш повече за стандарта IEC. За аудиото има едни номерца на IEC...;)

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

1. Това с "богатия" или "бедния" звук и цитираното от теб за разните му кокаляци от книжките не ме впечатлява особено.

2. По принцип опасните моменти със звуковото налягане, драги ми Гизмо (или драга, де да знам), могат да се ограничат сериозно, ако се използват внимателно подбрани по чувствителност слушалки, свързани към усилвател с прецизно калибрирана мощност. Това според мен иска estario в тази тема за избор на слушалки.

3. Може да се поосветлиш повече за стандарта IEC. За аудиото има едни номерца на IEC...:)

1. Ми как ще те впечатлява като не си аудиофил а просто техничар.

2. В профила ми пише че съм мъж.

Къде ги видя тия усилватели бе, къде се продават? Аз ползвам усилвател само за слушалки (предишния модел на това):

http://www.rega.co.uk/html/ear_2001.htm

и нищо не е ограничено.

3. Нещо ме мързи да чета техничарски стандарти, светни ни ти по въпроса но по-кратичко.

1. Ми как ще те впечатлява като не си аудиофил а просто техничар.

2. В профила ми пише че съм мъж.

Къде ги видя тия усилватели бе, къде се продават? Аз ползвам усилвател само за слушалки (предишния модел на това):

http://www.rega.co.uk/html/ear_2001.htm

и нищо не е ограничено.

3. Нещо ме мързи да чета техничарски стандарти, светни ни ти по въпроса но по-кратичко.

1. Дали съм аудиофил или техничар, не мисля твоето мнение за достатъчно точно и не желая да споря.

2. Някъде по форумите тук се спомена преди няколко дни едно име, свързано с твоя Гизмо ник: Магда, по политиките беше и го запомних, понеже си доста краен (а) и понякога дота подвеждащ (а), но все пак това е форум. Май ти си (ако искаш се обиждай, ако искаш недей) с две лица. Та усилвателят е условно понятие в смисъла на моя предишен коментар, нямам какво да кажа в добавка.

3. Нямам намерение да те святкам повече. Нито за дълго - нито за кратко. Просто намери термина IEC и се просветли, ако можеш.

От мен приятна и ползотворна вечер!

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Май ти си (ако искаш се обиждай, ако искаш недей) с две лица.

Ей Другарю, ама пак имаш грешка, не са две ами са три:

1.Магда

2.Hotbird13°

3.Gizmo на български

първите два ника са спряни не по моя молба.

Тука преди беше друго, имаше система за репутация, па ти пишеха разни недоволни минусчета и по едно време даже бях спрял да пиша от сегашния ми ник щото не ми харесваше обстановката.

Та забрави за Другарката Магда, няма я вече, нейното време е отминало.

Иначе чети ми постовете, те са много поучителни и се помнят лесно.

Нали ти пожелах приятна и ползотворна вечер, жив (а) и здрав (а). Дали са поучителни коментарите ти, не знам. Участниците в този форум ще преценят, а не ти..

1. Нали ти пожелах приятна и ползотворна вечер, жив (а) и здрав (а).

2. Дали са поучителни коментарите ти, не знам. Участниците в този форум ще преценят, а не ти..

1. Ама ти явно недочиташ къде какво меркаш, ето ти специално на тебе линк пак да се успокоиш относно Другарката Магда, да не бленуваш за нея:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=103664

и забележи че темата там се казва "IP SIP телефони и Gizmo" и хората питат за компететното ми мнение и като не съм им отговорил се чудят кво става. Освен мен друг вещ по въпроса не е пожелал да помага през 2005.

2. Когато някой почне да вика че не знае нещо това издава я че го е яд, я че завижда но не иска да признае очевидната истина. А истината в случая с моите постове тука е такава:

ambrejh0.jpg

имам един куп въпроси на ЛП от хора питащи ме за съвети и когато знам им отговарям Другарю.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.