Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 2.1 колонки

Featured Replies

Здравейте.Решил съм да си взимам 2.1 колонки(2.1 а не 5.1 защото стаята ми е малка,а и не искам да я окабелявам цялата).За сега съм се насочил към тези,но приемам всякакви други предложения.Бюджета както виждате е около 100лв.(може и малко повече)Не съм прекалено претенциозен само искам буфера да се усеща,а не да е някои от 10W например.

ПП.Предполагам че звуковата ми карта е достатъчно добра за да вади качествен звук.Тя е Realtek ALC889A Audio Codec, 8-channel.

Здравейте.Решил съм да си взимам 2.1 колонки(2.1 а не 5.1 защото стаята ми е малка,а и не искам да я окабелявам цялата).За сега съм се насочил към тези,но приемам всякакви други предложения.Бюджета както виждате е около 100лв.(може и малко повече)Не съм прекалено претенциозен само искам буфера да се усеща,а не да е някои от 10W например.

ПП.Предполагам че звуковата ми карта е достатъчно добра за да вади качествен звук.Тя е Realtek ALC889A Audio Codec, 8-channel.

За парите си - добре свирят. Ще ти вършат работа.

Аз съм купил едно подобно на това но с по един високоговорител за ляво и дясно и съм извадил всичките високоговорители и съм ги сложил в собстваноръчно направена кутия от MDF (пресована дървесина де). Само усилвателя е останал в оригиналната кутия на woofer-а. Значи свирят на моно на практика понеже всичко е на едно място.

И това го ползвам когато си говоря по Gizmo вместо слушалки.

За музика не става, освен за контрол при обработка на мр3-ки.

Ето ТОВА е, което ти трябва! Отвяват тези (които си си избрал) като звук - гаранция! Logitech са красиви като дизайн, но нищо повече. При този модел на Luxeon всичко е от дървени плоскости, а фронталните на Logitech са си от пластмаса. Както се казва - чуй и сам си прецени.

П.П. Аз сега лично бих си взел ТЕЗИ, но те превишават лимита ти.

• Автор
Ето ТОВА е, което ти трябва! Отвяват тези (които си си избрал) като звук - гаранция! Logitech са красиви като дизайн, но нищо повече. При този модел на Luxeon всичко е от дървени плоскости, а фронталните на Logitech са си от пластмаса. Както се казва - чуй и сам си прецени.

П.П. Аз сега лично бих си взел ТЕЗИ, но те превишават лимита ти.

Благодаря ти много."Зарибих" се по тези на Luxeon.А другите и без това са ми много големи.Все пак очаквам и други предложения.

Препоръчвам ти Microlab M820 , струват около 55лв. , свирят невероятно -40w rms, 5,25" бас , за сумата , която си определил можеш да вземеш 2 комплекта :) .

Малко инфо тук :

http://www.virtualnazona.com/products.php?catid=3&p=0

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Благодаря ти много."Зарибих" се по тези на Luxeon.А другите и без това са ми много големи.Все пак очаквам и други предложения.

20W при 4 ома не е същото като 20 W при 8 ома.

Усилвателя на тези всъщност не е 20W щото го дават това при 4 ома и второ не е 2 пъти по 20W като при стерео усилвател. Можеш да го броиш точно за 2 по 10 W и то при 4 ома. Няма да има никаква мощ в ниските честоти.

Опитах се лекичко да ти подскажа в предишния пост че за музика няма да стават такъв вид играчки.

Ако искаш да има бум бум, ще трябва да си купиш един стерео усилвател от 2 по 60 вата с голям трансформатор вътре и яки кондензатори за да има резервна мощ при искащо много енергия бързо и динамично бум бум на тупани. После си купуваш отделно две колони с високоговорител от 17 до 20 см диаметър, басрефлеск.

Вариантите с Subwoofer са мижи да те лъжем особено на ниски цени.

Рано или късно ще отидеш на гости при някой приятел който си е купил каквото трябва и после сън няма да те хваща че си си похарчил кинтите за 2.1 играчка.

Веднъж един продавач на Hi-Fi ми каза иронично че, само богатите могат да си позволят да купуват най-евтиното щото могат спокойно да го хвърлят на боклука след месец два и да си купят по-скъпо.

Тогава не му повярвах веднага. Ама той беше прав.

Мисля, че изборът ти е добър, но може би трябва да се прицелиш към по-голяма мощност (според мен), а иначе LOGITECH са гарантирано качествени.

Усилвателя на тези всъщност не е 20W щото го дават това при 4 ома и второ не е 2 пъти по 20W като при стерео усилвател. Можеш да го броиш точно за 2 по 10 W и то при 4 ома. Няма да има никаква мощ в ниските честоти.

Опитах се лекичко да ти подскажа в предишния пост че за музика няма да стават такъв вид играчки.

Ако искаш да има бум бум, ще трябва да си купиш един стерео усилвател от 2 по 60 вата с голям трансформатор вътре и яки кондензатори за да има резервна мощ при искащо много енергия бързо и динамично бум бум на тупани. После си купуваш отделно две колони с високоговорител от 17 до 20 см диаметър, басрефлеск.

Рано или късно ще отидеш на гости при някой приятел който си е купил каквото трябва и после сън няма да те хваща че си си похарчил кинтите за 2.1 играчка.

Веднъж един продавач на Hi-Fi ми каза иронично че, само богатите могат да си позволят да купуват най-евтиното щото могат спокойно да го хвърлят на боклука след месец два и да си купят по-скъпо.

Не сме се събрали в тази тема да обсъждаме Hi-Fi PC модинга! Човека ти говори, че няма много място и търси нещо малко, но което да дава качествен (нека все пак не се спекулира с понятието качествен звук при PC колонки) звук. Подписвам се под предложението си, че за тези пари на нашия пазар няма да намери по-добро решение! cool.gif

Не сме се събрали в тази тема да обсъждаме Hi-Fi PC модинга! Човека ти говори, че няма много място и търси нещо малко, но което да дава качествен (нека все пак не се спекулира с понятието качествен звук при PC колонки) звук. Подписвам се под предложението си, че за тези пари на нашия пазар няма да намери по-добро решение! cool.gif

Изчетох всичките ви постове. И накрая какво се оказва? Вие не четете най важното; КАКВО ПИТА ЧОВЕКЪТ. Той посочва модел за който иска информация дали ще му върши работа. Естествено е agentpat да напише в заключение това, което съм му отговорил и аз. Тук също ще спомена. На някой, ако не му е ясна темата за звук и възпроизвеждането му - нека да не пише. Постване напразно не Ви трябва, защото няма да раздаваме награди. А и един човек на 15 години, който даже не е виждал ВИСОКОГОВОРИТЕЛ да дава полезни съвети - е несъвместимо.В този раздел въобще не се говори за HI-FI техника.

1.Той посочва модел за който иска информация дали ще му върши работа. 2. Естествено е agentpat да напише в заключение това, което съм му отговорил и аз.

3. На някой, ако не му е ясна темата за звук и възпроизвеждането му - нека да не пише.

4. Постване напразно не Ви трябва, защото няма да раздаваме награди.

5. А и един човек на 15 години, който даже не е виждал ВИСОКОГОВОРИТЕЛ да дава полезни съвети - е несъвместимо.

6. В този раздел въобще не се говори за HI-FI техника.

1. И аз му казвам първо лекичко, после по-подчертано че няма да му върши работа за бум бум, той на това държи.

2. Въпрос на гледна точка. Моето заключение е че е по-добре да намери още пари за да не си прахоса 120 лв сега прибързано.

3. Що?

4. Не е напразно, питащият потребител ми е посетил профила, значи съм му направил впечатление с това което съм писал.

5. От къде знаеш че е на 15 години? Па даже и да е той на 15, другите които минават от тука и четат са на повече.

6. Това за което пита човека се продава и в голямите софийски магазини за HI-FI техника.

И сега какво, забранено ли е от правилника да му отвориш очите на някой незапознат човек?

На подобен въпрос вече отговорих на един друг човек и той ми каза че е знаел къде имало магазини в Бургас за каквото съм му препоръчал.

Ама на тебе Стефане, какво все така още от миналата година все ти пречи аз какво съм писал? Нали ви се разкарах от темата за Скайпа ви, какво повече искаш? И от форума ли да се изнасям?

Аз не съм модератор и не съм длъжен да угаждам на клиентите потребители, да ги галя с перце и да хваля тяхния избор.

Вчера отговорих на един редовен потребител за избор на слушалки и той остана доволен въпреки че не съм похвалил първоначалния му избор.

1. И аз му казвам първо лекичко, после по-подчертано че няма да му върши работа за бум бум, той на това държи.

2. Въпрос на гледна точка. Моето заключение е че е по-добре да намери още пари за да не си прахоса 120 лв сега прибързано.

3. Що?

4. Не е напразно, питащият потребител ми е посетил профила, значи съм му направил впечатление с това което съм писал.

5. От къде знаеш че е на 15 години? Па даже и да е той на 15, другите които минават от тука и четат са на повече.

6. Това за което пита човека се продава и в голямите софийски магазини за HI-FI техника.

И сега какво, забранено ли е от правилника да му отвориш очите на някой незапознат човек?

На подобен въпрос вече отговорих на един друг човек и той ми каза че е знаел къде имало магазини в Бургас за каквото съм му препоръчал.

Ама на тебе Стефане, какво все така още от миналата година все ти пречи аз какво съм писал? Нали ви се разкарах от темата за Скайпа ви, какво повече искаш? И от форума ли да се изнасям?

Аз не съм модератор и не съм длъжен да угаждам на клиентите потребители, да ги галя с перце и да хваля тяхния избор.

Вчера отговорих на един редовен потребител за избор на слушалки и той остана доволен въпреки че не съм похвалил първоначалния му избор.

Ако си чел правилно, трябва да си забелязал, че не визирам въобще ТЕБ!Попрочети колко глупости са изписани.За теб много добре зная, че се занимаваш с такава техника отдавна.От тук нататък, ще ти пращам всички бисери на лично съобщение, за да разбереш за какво иде реч!Никой не те е спрял да пишеш и коментарите са ти добре дошли именно ТУК! А откъде зная кой на колко е години - че защо да не разбера или да се досетя, по начина на задаване на въпроса, по правописа и не на последно място по профила на постващия тук!Сигурно няма да се съгласиш със пост в който се споменават някакви картонени кутийки за 48 лева, че свирели"жестоко"И за капак, като му погледнеш ника - той е още в 7 клас.Нека да отговарят, но да бъде обосновано а не защото 'той си ги е купил. Ти си чувал и навярно влизал в акустична зала в големите магазини из Западна Европа. Защо ли са направени?? А в България да знаеш дали има поне наченки на такава към някой магазин до сега?При наличните "свирки"за какво ни е и акустична зала!!! Мисля, че ме разбра. Все едное, аз да започна да пиша в "Хардуер" макар, че много добре зная почти всичко. Допитвам се и не ме е срам, когато ми отговарят Кокомил, Людмил, Хактор/който е на 16 години/ и много други. Е, по ги чуват нещата от мен. Във пъти. Тяхното мнение ще е много по добро от моето. Западняците много добре се справят ето точно тук, за разлика от нас, защото не са "специалисти" във всяка една област, като нас. Затова са и - УСПЕЛИ!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Определено не е за това темата , но пишеш глупости .20w са си 20w , дали върху 8 или 4 ома товар , разликата е в съотношението u\a ,напрежение към ток.Спести си ги тези некомпетентни мнения за хора , които нищо не разбират от електроника.

Успех , и по малко флод.

"Не сме се събрали в тази тема да обсъждаме Hi-Fi PC модинга! Човека ти говори, че няма много място и търси нещо малко, но което да дава качествен (нека все пак не се спекулира с понятието качествен звук при PC колонки) звук. Подписвам се под предложението си, че за тези пари на нашия пазар няма да намери по-добро решение! "

Като гледам , човека не разбира нищо от аудиотехника , камо ли от стандартите за нея.

Така че , абстрахирайте се от това , меко казано некомпетентно мнение.

• Автор

Спрете се вече.Аз ви питам нещо а вие обърнахте темата на караница кой е на 15 и кой не и тн.Аз не идвам от трета глуха и разбирам що-годе,но не се и съмнявам че вие разбирате повече и точно затова ви питам.

@Gizmo на български Не съм казал че искам да има бум бум,а само буфера да се усеща(има разлика),а и ми е пределно ясно че с колонки за 100лв. не мога да получа бум бум.Ако исках такъв ефект щях да събера повече пари и да си взема нещо по-сериозно.

А относно годините така и не разбрах за кого става въпрос.За мен ли?Ако е за мен-да аз наистина съм на 16,но не виждам какво лошо има да питам.Нали за това е форумът.И все пак ако някои има още някакви предложения да казва.

Определено не е за това темата , но пишеш глупости .20w са си 20w , дали върху 8 или 4 ома товар , разликата е в съотношението u\a ,напрежение към ток.Спести си ги тези некомпетентни мнения за хора , които нищо не разбират от електроника.

Хе хе хе, ти тука баш като продавач говориш.

Аз имам един усилвател (транзисторен) на който в упътването пише:

80 вата при 6 ома и

75 вата при 8 ома

Ха сега де?

Ко шъ ми кажеж тука.

Освен това всеки викокоговорител има различен импеданс на различните честоти които ще възпроизвежда. Като погледнеш кривата и се чудиш къде са 4-те ома дето ги пише на него.

@Gizmo на български Не съм казал че искам да има бум бум,а само буфера да се усеща(има разлика),а и ми е пределно ясно че с колонки за 100лв. не мога да получа бум бум.Ако исках такъв ефект щях да събера повече пари и да си взема нещо по-сериозно.

Ами така кажи де.

Щом като не искаш буб бум, тогава още повече трябва да избягваш subwoofer + два миниатюрни сателити (колончици).

Трябват ти две нормални колони високи около 30 см. Ако искаш да са по-евтини може да избереш такиви в които има вграден и усилвател (в едната от тях ще е той).

Какво печелиш при този вариант?

Ми когато един и същи високоговорител възпроизвежда честотите от 80 херца до към 3500 херца човешкия глас звучи много по естествено отколкото при система от subwoofer който се грижи за честотите до 180 херца. Ако искаш да го сложиш subwoofer-а плътно до стената или още по-лошо в ъгъла на стаята ще трябва да му намалиш нивото спрямо малките колончици щото вместо ясен и отчетлив динамичен звук ще чуваш едно постоянно бучене заради резонантната честота на стаята ти. Обаче намалявайки неговото ниво ти намаляваш и честотите от 120 до 180 херца и мъжките гласове почват да звучат като чели са малко женски и по-леки недъгави. При продължително слушане в такиви условия музиката вместо удоволствие ще предизвиква неудовлетворение че нещо не е естествено и по-рядко ще ти се слуша. А и subwoofer-а ако не си го сложил точно меджу двете колони на същата височина като тях ще ти избяга стерео ефекта при честотите чак до към 220 херца. Да защото subwoofer-а не спира да работи рязко на 180 херца ами му намалява плавно нивото от тази честота нагоре. И ушите и мозъка ти ще се чудят как да комбинират основните честоти на нотите от до 200 херца с техните втори обертонове от по 400 херца идващи от колончиците, след като не идват от мястото от където е предвидено при стерео сигнала.

Повярвай ми и няма да сбъркаш.

Има ужасно много други причини поради които не би трябвало да си купуваш subwoofer, особено ако говорим за до 100-тина лева.

Е знам че продавачите ще ти пеят друга песен, но на тях работата им е да си продават стоката.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Като абсолютен маниак на тема озвучаване /макар,че говорим само за 2.1, а не за 3-те киловата на Cerwin vega в къщата ми laugh.gif / ти препоръчвам тези,които си си избрал! cool.gif Аз съм съм сложил на лаптопа още по-малкия клас на тази серия Logitech /с по 1 говорителче на сателит/,но мога да ти кажа че свирят доста качествено и мощно за размерите и парите си.

Хе хе хе, ти тука баш като продавач говориш.

Аз имам един усилвател (транзисторен) на който в упътването пише:

80 вата при 6 ома и

75 вата при 8 ома

Ха сега де?

Ко шъ ми кажеж тука.

Освен това всеки викокоговорител има различен импеданс на различните честоти които ще възпроизвежда. Като погледнеш кривата и се чудиш къде са 4-те ома дето ги пише на него.

Ами така кажи де.

Щом като не искаш буб бум, тогава още повече трябва да избягваш subwoofer + два миниатюрни сателити (колончици).

Трябват ти две нормални колони високи около 30 см. Ако искаш да са по-евтини може да избереш такиви в които има вграден и усилвател (в едната от тях ще е той).

Какво печелиш при този вариант?

Ми когато един и същи високоговорител възпроизвежда честотите от 80 херца до към 3500 херца човешкия глас звучи много по естествено отколкото при система от subwoofer който се грижи за честотите до 180 херца. Ако искаш да го сложиш subwoofer-а плътно до стената или още по-лошо в ъгъла на стаята ще трябва да му намалиш нивото спрямо малките колончици щото вместо ясен и отчетлив динамичен звук ще чуваш едно постоянно бучене заради резонантната честота на стаята ти. Обаче намалявайки неговото ниво ти намаляваш и честотите от 120 до 180 херца и мъжките гласове почват да звучат като чели са малко женски и по-леки недъгави. При продължително слушане в такиви условия музиката вместо удоволствие ще предизвиква неудовлетворение че нещо не е естествено и по-рядко ще ти се слуша. А и subwoofer-а ако не си го сложил точно меджу двете колони на същата височина като тях ще ти избяга стерео ефекта при честотите чак до към 220 херца. Да защото subwoofer-а не спира да работи рязко на 180 херца ами му намалява плавно нивото от тази честота нагоре. И ушите и мозъка ти ще се чудят как да комбинират основните честоти на нотите от до 200 херца с техните втори обертонове от по 400 херца идващи от колончиците, след като не идват от мястото от където е предвидено при стерео сигнала.

Повярвай ми и няма да сбъркаш.

Има ужасно много други причини поради които не би трябвало да си купуваш subwoofer, особено ако говорим за до 100-тина лева.

Е знам че продавачите ще ти пеят друга песен, но на тях работата им е да си продават стоката.

Значи , усилвател , който изкарва 20w върху 8ом товар , ще изкара около 80% повече върху 4ом-а , но само ако е пригоден за работа с това съпротивление , иначе ще се повреди.Колонките са си сметнати , отдават тази мощност с говоритела , който им е сложен , без значение колко ома е . Ако се смени с по-нискоомен , може да се получи ефекта , за който писах по-горе.

Човека иска да му препоръчаме колони в определена сума , това е идеята , и мойте 2.1 са 2x145+180w , но не ги препоръчвам , все пак гоним цена !?

Значи , усилвател , който изкарва 20w върху 8ом товар , ще изкара около 80% повече върху 4ом-а , но само ако е пригоден за работа с това съпротивление , иначе ще се повреди.Колонките са си сметнати , отдават тази мощност с говоритела , който им е сложен , без значение колко ома е . Ако се смени с по-нискоомен , може да се получи ефекта , за който писах по-горе.

Човека иска да му препоръчаме колони в определена сума , това е идеята , и мойте 2.1 са 2x145+180w , но не ги препоръчвам , все пак гоним цена !?

Аааааааа, ама ти ще си признаеш най-накрая че производителите нарочно хитруват като ги пишат ватовете при 4 ома за да изглеждат повечко.

За играчките от рода на 2.1 не знам, но за стерео усилвателите ги правят да издържат временно натоварване чак до само 2 ома (почти късо).

Аз предлагам вместо цена да гоним истината, па той пари ще си намери, нищо че е на 16 год. А и не е само той който ще чете писаното тук, трябва да мислим и за другите младежи които се информират анонимно без да пишат въпроси.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.