Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард Диск до 100-150 Лв

Featured Replies

Та решил съм да ъпгрейдна малко ПС-то и се чудя какъв хард да търся и изобщо възможно ли е да си намеря сносен за тези пари :question: Знам че в магазина вероятно няма да ми дадат най-хубавото затова поне да знам какво да търся - така е по-лесно.Също ще се наложи ли и да вземам някакво допълнително охлаждане ?Може да е някъде около 100 гб.Ето и малко инфо за сегашната конфигурация :

Computer:

Computer Type ACPI Uniprocessor PC

Operating System Microsoft Windows XP Professional

OS Service Pack Service Pack 2

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Motherboard:

CPU Type Intel Celeron D 310, 2133 MHz (16 x 133)

Motherboard Name ASRock P4VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Motherboard Chipset VIA P4M800 Pro

System Memory 768 MB

BIOS Type AMI (01/10/06)

Communication Port Communications Port (COM1)

Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display:

Video Adapter RADEON 9550 Secondary (256 MB)

Video Adapter RADEON 9550 (256 MB)

3D Accelerator ATI Radeon 9550 (RV350)

Monitor Fujitsu e178 [17" CRT] (H9490992)

Multimedia:

Audio Adapter C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Storage:

IDE Controller VIA Bus Master IDE Controller

SCSI/RAID Controller D347PRT SCSI Controller

SCSI/RAID Controller VIA SATA RAID Controller

Floppy Drive Floppy disk drive

Disk Drive Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Optical Drive Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device

Optical Drive PIONEER DVD-RW DVR-110D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW)

SMART Hard Disks Status OK

Partitions:

C: (NTFS) 10001 MB (3717 MB free)

D: (NTFS) 29204 MB (3978 MB free)

Total Size 39205 MB (7695 MB free)

• Автор

Първия е направо идеален :P Мерси много ! Трябва ли да гледам захранване,охлаждане и евентуално някаква съвместимост ако реша да оставя и сегашният ми хард включен ? В момента температурата варира от 35 до 55 грауса,много хора направо се шашкат като чуят че харда стига 50 градуса ама за 2 години даже и лоши сектори няма :P Та ще има ли място в кутията и какво бихте ме посъветвали да гледам когато отида в магазина ?

Температура от 50 гр. е убийствена за харддиск !

Вероятно в кутията ти ще има място и за новия хард ( вероятно, защото не казваш каква е) ! Новия ти диск ще тръгне заедно със стария -нямаш проблеми ! Можеш да добавиш на кутията ти два вента : отпред долу, да вкарва въздух и отзад -да вади въздух.

Ако захранването ти е NoName е повече от добре да го смениш с някой Фортрон -дали 300 или 350 Вт. -колкото пари имаш ;)

Първия е направо идеален ;) Мерси много ! Трябва ли да гледам захранване,охлаждане и евентуално някаква съвместимост ако реша да оставя и сегашният ми хард включен ? В момента температурата варира от 35 до 55 грауса,много хора направо се шашкат като чуят че харда стига 50 градуса ама за 2 години даже и лоши сектори няма :speak: Та ще има ли място в кутията и какво бихте ме посъветвали да гледам когато отида в магазина ?

Не забравяй да му превключиш джъмпера на новия диск на 1.5 ГБ/с, защото дъното ти не поддържа 3.0 - справка

Не забравяй да му превключиш джъмпера на новия диск на 1.5 ГБ/с, защото дъното ти не поддържа 3.0 - справка

Нарочно не съм му казал за джъмпера, защото Seagate пристигат с джъмпер, поставен точно на 1.5 ГБ/с ;) Затова му и препоръчах Seagate, да не се занимава с джъмпери и евентуално с програмки, превключващи режима.

• Автор

И отново благодаря :) Ъпгрейдвал съм 2-3 пъти щото купих компа за 700 лева с 256 Рам и вградено видео дето дърпа 64 мб от рама biggrin.gif За етя пари направо ми се плаче като зная какво можех да си взема ако хващах тогава поне малко от компютри ... Та понеже е в гаранция компа още (купуван е от ПроСофт,модела е Терминатор) и си го нося там да монтират работите.Ще им изпляскам харда и ако им занеса още един вентилатор за охлаждане на хардовете,щото без туи ми е висока температурата дали ще има къде да го поместят ? Малко "ламерски" въпроси ама ...

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.