Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2 компютъра в мрежа ?

Featured Replies

Занчи искам да си свържа 2-те PC-та в мрежа.Искам и двете да имат достъм до интернет какви са вариантите?(IP-то ми е реално и го получавам чрез DHCP)

Едното ми PC e win XP, другото е laptop със Vista Home Premium

Какви консумативи са нужни?И горе долу какви праи ще излезне някой от вариантите?

Нека някой който ги разбира да ми обесни подробно кое как става ???!?!?!!?

Благодаря предварително!

Редактирано от v0ida_bg (преглед на промените)

ама толкова много е изписано по тая тема във форума, че ако някой се наеме да ти разяснява, направо ще се учудя!

Най-лесния и готин вариант е да си купиш един евтин рутер и ще се родиш, рахат работа си е и работи независимо от настроението на уиндоузите ти. Компютрите работят независимо един от друг. Пускаш който ти трябва, а не и двата както е при варианта с кроснат кабел.

• Автор

Еми значи купувам рутер така!

След това какви кабели и с какво да разклоня от рутера кабелите към PC-тата.Заощото рутер на живо не съм виждал :P)

И настроиките на рутера как се правят?

И ако може да ме ориентираш към рутер до 60-70 лева да ме ориентираш като марка?

След това какви кабели и с какво да разклоня от рутера кабелите към PC-тата.

И ако може да ме ориентираш към рутер до 60-70 лева да ме ориентираш като марка?

Ами няма нужда да са кроснати, но ако имаш един кроснат кабел по принцип и той ще работи защото рутера си обръща вътрешно вариантите на свързване.

Пишеш в баузъра адреса на рутера от вида 192.168.1.1 и влизаш в страницата с менюто. Там търсиш къде се пише паролата и юзърнейма дадени ти от доставчика към интернет и това е. Освен ако си на ЛАН-ка която ограничава по МАК адрес, тогава ги питаш преди да купиш рутера какво ще стане щото някои са големи серсеми.

Не мога да те ориентирам защото не сме на един и същ пазар, аз съм доста далече от теб.

Еми значи купувам рутер така!

След това какви кабели и с какво да разклоня от рутера кабелите към PC-тата.Заощото рутер на живо не съм виждал :offtopic_s:)

Взимаш си рутер като този модел - http://www.netgearshop.net/-Firewall-VPN-R...latinum-Series/. На WAN порта, който е за връзка с доставчика включваш неговия кабел, а лаптоп-а и ПЦ-то ги свързваш на ЛАН портовете (рутера има 4 портов вграден комутатор).

Ако пък искаш да си направиш безжична връзка към ПЦ-то и лаптоп-а си взимаш този рутер - http://www.netgearshop.net/-Wireless/-5410...irewall-Router/, но ще трябва да си вземеш и безжична карта за ПЦ-то. Лаптоп-а предполагам че има вградена безжична карта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.