Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся качествен mp3 плеър

Featured Replies

Търся си качествен mp3 плеър, който свири с перфектно качество. Не се интересувам от големина на дисплея, цветове, видео и т.н. Интересува ме само и единствено качеството на звука.

Омръзна ми от шибани mp3 плеъри, GSM-и и др. некачествени стоки, на които им слагат скапани аудио чипове.

Естествено, нямам намерение да купувам скъпотии като I-pod, Bang & Olufsen и т.н. не ми трябва нито голям обем, както споменах и видео

Ако може някой с повече опит от мен да ме посъветва нещо, че вече се отказах да купувам нещо което не мога да тествам предварително (10-20 мин. тестване в магазина не го броя). Ако може да препоръчате и магазин в който качеството е гарантирано. Чувал съм добри неща за Сони (до 200 лв.), ама в къщи имам една скапана система Сони и вече не им вярвам.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Търся си качествен mp3 плеър, който свири с перфектно качество.

Перфектният звук струва повече от 200 лв., това е първото нещо, което трябва да знаеш, а това важи особенно много за качествен звук, макар, че mp3 и качествен звук нямат нищо общо.

Забрави за Sony, като събереш към 400 кинта, пак можеш да пишеш в темата, тогава може да ти предложа компромисен вариант.

• Автор
Перфектният звук струва повече от 200 лв., това е първото нещо, което трябва да знаеш, а това важи особенно много за качествен звук, макар, че mp3 и качествен звук нямат нищо общо.

Забрави за Sony, като събереш към 400 кинта, пак можеш да пишеш в темата, тогава може да ти предложа компромисен вариант.

ОК, не е проблема в парите, а дали ще мога да го върна нещо. просто ми писна от некачествени неща и вече нищо не купувам без проба.

Не е задължително да е mp3, даже аз предпочитам wav - ако има памет където да се събере. Но задължително да е малко и преносимо.

Препоръчвам ти Creative, има ги в мултирама. Аз линчно сам с Creative Zen Stone повече от полвин година и съм много доволен(Creative Zen Stone 2GB - 105 лв с ДДС). Успех

Марката е COWON - D2 и така нататък. Търси в нета за мнения. Купуване - кредитна карта и зад локвата.

Препоръчвам ти Creative, има ги в мултирама. Аз линчно сам с Creative Zen Stone повече от полвин година и съм много доволен(Creative Zen Stone 2GB - 105 лв с ДДС). Успех

Ами човека ти отговори, само че аз бих ти препоръчал моделите им с повече памет, които са около 400 кинта. Иначе 2 GB са нищо, аз толкова на телефона си имам.

Моето мнение е че всички плеери маркови и не маркови са един дол дренки - еднакво некачествени. Качеството на звука се определя от качеството на слушалките, които в повечето случаи се подменят веднага. Според мен по-добрият избор е евтин плеер и избор на добри слушалки. При мен комбинацията от Нипон 65 + слушалки Панасоник /43 лв./ вади невероятен звук.

Успех.

Качеството на звука е нещо наистина относително зависи от доста неща не само от плеара. Не съм съгласен че измислените модели са един дол дренки като по-марковите.Имал съм и от тези еднодневки който не стига че не могат да извадят добър звук ами и се скапват много бързо!За качествен звук са наистина от значение качествените слушалки. С тези които се продават плеарите не може да се очаква кой знае какво качество понеже всички са такива който се пъхат в ушите а по този начин обема на звука по никакъв начин не може да се усети .В момента съм с http://www.trekstor.de/de/products/detail_mp3.php?pid=45 и съм много доволен ..имам едни стари слушалки Panasonic XBS Extra bass и звука с тях е нещо много по -различно от тези който ми дадоха с пларчето ..

аз мисля че SAMSUNG YP-P2JCB (8GB) е плеъра събирам пари има и блутут и е с 8 гб в техномаркет струва 359.59.лв cool.gif

аз мисля че SAMSUNG YP-P2JCB (8GB) е плеъра събирам пари има и блутут и е с 8 гб в техномаркет струва 359.59.лв cool.gif

Ами добре! няма смисъл да се повтаряш щом имаш пари купи си го :) аз не бих дал толкова пари ... ;) Кво като е с блутут и кво като има 8 гб ...

• Автор

Аз лично не съм очарован от качеството на Самсунг. Наистина продуктите им са над средното ниво е, но то е главно за сметка на многото екстри на сравнително ниска цена. Иначе качеството на всеки от компонентите не е кой знае какво. Имат по 1-2 хита от всяка група продукти (например аз имам Самсунг S850 който за 350 лв (вече и по-малко) прави много добри снимки). Въпросът е че трябва дълго да се ровиш из Интернет докато откриеш такова изключение, а не е кой знае от каква висока класа, просто съотношението цена-качество е много добро.

Та затова питам някой ако е намерил такова изключение при преносимите аудио плеъри (почти професионално качество на цена достъпна за л'бители) да сподели ако има желание.

За Cowon D2 - има добри отзиви, макар че повечето му екстри не са ми нужни. Ако не намеря нещо по-добро, може и да се навия.

Аз лично не съм очарован от качеството на Самсунг. Наистина продуктите им са над средното ниво е, но то е главно за сметка на многото екстри на сравнително ниска цена. Иначе качеството на всеки от компонентите не е кой знае какво. Имат по 1-2 хита от всяка група продукти (например аз имам Самсунг S850 който за 350 лв (вече и по-малко) прави много добри снимки). Въпросът е че трябва дълго да се ровиш из Интернет докато откриеш такова изключение, а не е кой знае от каква висока класа, просто съотношението цена-качество е много добро.

Та затова питам някой ако е намерил такова изключение при преносимите аудио плеъри (почти професионално качество на цена достъпна за л'бители) да сподели ако има желание.

За Cowon D2 - има добри отзиви, макар че повечето му екстри не са ми нужни. Ако не намеря нещо по-добро, може и да се навия.

samsung не ме кефи ако е gsm но за мп3 е готино cool.gif

iriver според мен също е име, ползвам T30 1GB с Philips SBC HS900 и едва ли не не си представям по-чист и качествен звук.

а колкото до въпроса с качеството на .mp3, според мен ако е 320kbps CBR по нищо не отстъпва на останалите формати

c 320kbps CBR , колко mp3-ки ще запишеш на 1GB? :angry:

Много зависи с каква програма е правен енкодинга, примерно с ЕАС 320 VBR или 192 CBR вадят качество, което трудно може да се постигне с друга програма, пък било и на 320 CBR

c 320kbps CBR , колко mp3-ки ще запишеш на 1GB? :speak:

Много зависи с каква програма е правен енкодинга, примерно с ЕАС 320 VBR или 192 CBR вадят качество, което трудно може да се постигне с друга програма, пък било и на 320 CBR

Странно. Мислех си че качеството зависи основно от енкодера и почти не зависи от "грабера". За първи път срещам точно обратното мнение. Освен това самата идея на работа на ЕАС ми се струва повече от съмнителна. Ако при четене на данни от СД или ДВД на компютър ставаха чести грешки и компютъра не забелязваше това и не реагираше адекватно, то за какъв компютър и за какви данни става изобщо въпрос.

Освен това при VBR се задават 2 битрейта - долен и горен, така че примера с 320 VBR /която е и максимално възможната/ е повече от "странен".

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Защо да е странен?

Само да поясня, при 320CBR от 3 минутна песен ще се получи огромна mp3-ка.

Представи си, че имаш сложен инструментал със затихващи части (от 320 > 32 и надолу), рязко изразени високи (от 0 > 160 >320) , всичко това при CBR е все тая, "грабера" (както се изрази) тъпче всичко на 320 и след това при възпроизвеждане трябва да се филтрират излишните части.

Да не говорим за затихванията в началото и края на песента (мелодията), които са абсолютно излишни да се кодират на 320 CBR.

При VBR няма горна и долна граница на задаване, ако ще правиш VBR mp3 долната граница е 0 , а горната 320... нали все пак това е целта..

Целта е при горе споменатите празнини на мелодията да се изрязват излишните (глухи) части, без загуба на качеството и точно това се случва!

Странно. Мислех си че качеството зависи основно от енкодера и почти не зависи от "грабера". За първи път срещам точно обратното мнение. Освен това самата идея на работа на ЕАС ми се струва повече от съмнителна. Ако при четене на данни от СД или ДВД на компютър ставаха чести грешки и компютъра не забелязваше това и не реагираше адекватно, то за какъв компютър и за какви данни става изобщо въпрос.

Освен това при VBR се задават 2 битрейта - долен и горен, така че примера с 320 VBR /която е и максимално възможната/ е повече от "странен".

КТТ с цел да бъда полезен ще си позволя да постна линкче към друг форум. biggrin.gif

http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums...asc&start=0

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Може ли да те попитам, за какво ти е толкова памет, като нямаш свястна навигация?

Айде "синъото зъбче" си е далавера ама в другото не виждам смисъл.

Може ли да те попитам, за какво ти е толкова памет, като нямаш свястна навигация?

Айде "синъото зъбче" си е далавера ама в другото не виждам смисъл.

за музика и видео

Редактирано от k550i (преглед на промените)

за музика и видео

Ще ти е мн. готино да отидеш от 'А' до 'Я' с тоя самсунг за да слушаш музика и да гледаш видео, гарантирам ти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.