Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В кой ВУЗ е най-добре?

Featured Replies

Здравейте,

и аз, както много от вас са и са били, съм в последната година на средното си образование -12клас и съм на път да кандидатствам в няколко ВУЗ-а. Ще кандидатствам с Математика и се надявам да влезна в специалност свързана най-общо казано с ИТ. По принцип се занимавам с доста техники(я аудио-най-вече, я видео абе общо взето с електроника)и имам сравнително добра компютърна грамотност (скромността краси човека :rolleyes: ) Ще кандидатствам в ТУ-София, Софийски Университет и евентуално УАСГ. В ТУ имам най-голямо желание за Компютърни системи и технологии, но не съм запознат с какво ги занимават тамушните студенти- какво изучават като софтуерно програмиране(кои програми точно и т.н) В СУ интересни ми се видяха Компютърни науки и Софтуерно инжинерство.

Като цяло имам нагласа към Web design :wors: като до сега съм се занимавал на ниво аматьор с frontpage без писане на кодове :wors: и без някой да ми е показвал, без да съм гледал уроци-общо взето хоби. Ето едно малко проектче - за 3-4 дена Project.bgfree.com

Tа така... общо взето може ли някой да ми разясни къде какво се учи и евентуално професия която може да се практикува след университета. Ако има някой точно в тези специалности нека да сподели лично мнение...

Поздрави! Стоян

Редактирано от hyperbass (преглед на промените)

• Автор

E... никой ли не е завършил в тези специалности...или поне да е учил в тази насока-споделете :) Мисля, че ще стане добра и полезна дискусия.

Здравейте,

и аз, както много от вас са и са били, съм в последната година на средното си образование -12клас и съм на път да кандидатствам в няколко ВУЗ-а. Ще кандидатствам с Математика и се надявам да влезна в специалност свързана най-общо казано с ИТ. По принцип се занимавам с доста техники(я аудио-най-вече, я видео абе общо взето с електроника)и имам сравнително добра компютърна грамотност (скромността краси човека :) ) Ще кандидатствам в ТУ-София, Софийски Университет и евентуално УАСГ. В ТУ имам най-голямо желание за Компютърни системи и технологии, но не съм запознат с какво ги занимават тамушните студенти- какво изучават като софтуерно програмиране(кои програми точно и т.н) В СУ интересни ми се видяха Компютърни науки и Софтуерно инжинерство.

Като цяло имам нагласа към Web design :) като до сега съм се занимавал на ниво аматьор с frontpage без писане на кодове :) и без някой да ми е показвал, без да съм гледал уроци-общо взето хоби. Ето едно малко проектче - за 3-4 дена Project.bgfree.com

Tа така... общо взето може ли някой да ми разясни къде какво се учи и евентуално професия която може да се практикува след университета. Ако има някой точно в тези специалности нека да сподели лично мнение...

Поздрави! Стоян

Кандидатствай в ТУ и в СУ само, ако дипломата ти е пълно 6 и си отличен в математиката иначе не гърми патрони напразно...

Намери си специалност, която да ти е лесна, интерестна и най-вече която ще ти носи доходи...Това е моя съвет...

Ако искаш да се занимаваш с уеб дизайн изобщо не се мъчи в специалности като КСТ и ИТ...само висши математики, програмиране, а в КСТ много и предимно електроника, която не знам къде ще прилагаш?Инсталации ли ще правиш що?Не знам, но това е моя съвет от опит...

Намери си специалност, ако е за уеб дори и частно да е, но да ти е лесно и още нещо настрой се още от сега, че всичко ще си го учиш сам у вас и ако си надъхан да си най-добрия това ще е само в твои ръце в ничии други и после университета няма да ти е веновен, ако не си най-добрия...А ако не се стремиш да си най-добрия защо изобщо ще започваш нещо?!Не мислиш ли, че съм права?!Или бъди номер едно или бъди никой...Това определя съдбата ти и бъдещеето ти...Избора ти на специалност е много по-важна от избора ти на университет и след това ученето си е учене къдете и да си, ако не си с мисълта да учиш просто ще е напразно...

Успех...

Ако нещо не си разбрал от написаното или искаш нещо да питаш ще се радвам да отговоря по тази тема! :)

E... никой ли не е завършил в тези специалности...или поне да е учил в тази насока-споделете ;) Мисля, че ще стане добра и полезна дискусия.

Почти завършваща съм :)

Не гледй засуканите им специалности, търси какво се изучава там...Учебни програми, за да видиш дали това ще ти допадне или не...И в нета има учебни програми това може да те ориентира какво искаш да учиш, но важното е да знаеш и защо искаш да го учиш...Целта е важна не само да имаш някакво си там висше образование...както някой правят...

Не мога да ти кажа, кой е най-подходящият ВУЗ специално за ИТ, тъй като не съм в тази сфера, но ще те посъветвам като си избираш специалности да ги разнищиш до край (и доколкото предоставената информация ти позволява). Разпитай из форумите на университетите, виж какво ще учиш през тези 4-ри години, защото много хора записват някакви спецалности със засукани и интересни имена и накрая учат нещо съвсем различно. Това е моят съвет. ;)

• Автор

^^ANGELSING^^ напълно съм съгласен с теб за ВУЗ-овете и специалностите, но

Кандидатствай в ТУ и в СУ само, ако дипломата ти е пълно 6 и си отличен в математиката иначе не гърми патрони напразно...
aко не там къде другаде можеш да ми предложиш-където си заслужава ;)

Намери си специалност, която да ти е лесна, интерестна и най-вече която ще ти носи доходи...Това е моя съвет...
Да е лесна и интересна-да, но дали ще носи доходи? Предложи такава която би могла да носи доходи :)

Ако искаш да се занимаваш с уеб дизайн изобщо не се мъчи в специалности като КСТ и ИТ
а съществува ли специалност в която мога да се понауча( ясно е че опитът и специализацията стават самостоятелно :):nono: )

А ако не се стремиш да си най-добрия защо изобщо ще започваш нещо?!
:nono:

Не мислиш ли, че съм права?!
Определено.

Разпитай из форумите на университетите
Добра идея, просто си мислех че може някой от тях може да членува тук и да изкаже компетентно мнение :)
^^ANGELSING^^ напълно съм съгласен с теб за ВУЗ-овете и специалностите, но aко не там къде другаде можеш да ми предложиш-където си заслужава :wors:

Да е лесна и интересна-да, но дали ще носи доходи? Предложи такава която би могла да носи доходи :)

а съществува ли специалност в която мога да се понауча( ясно е че опитът и специализацията стават самостоятелно :):P )

:wors:

Определено.

Добра идея, просто си мислех че може някой от тях може да членува тук и да изкаже компетентно мнение :)

Защо мислиш, че дипломата ти в даден ВУЗ ти отваря затворени врати?!Не мислиш ли, че ако си можещ и знаещ където и да учиш пак ще се котираш ;)

Но щом искаш блъскай като луд в специалности, които ще ти се спука дъто от учене нямам против щом си навит!

Дизайн, реклама, фармация, медицина и програмиране...Това е най-главното без което не може...Рекламата продавя всяка стока, дори и да е буклук, дизайна ни заобикаля непрекъснато дори мебелите ни са правени от дизайнери...Фармация- винаги ще има нужда от лекарства и козметиката ще включа тук хората искат да са неостаряващи...и не само...Медицина- от това всеки има нужда ...налага се...Програмиране ами там има яко писане...та и без това не може консуматорско общество сме искаме да консумираме...Така, че според мен това са основните неща от които се печели и то яко... ;)

Акои избираш между КСТ и ИТ специалност, знай, че КСТ учат повече електроника и учат по малко от това, което учат ИТ, ИТ учат предимно програмиране и висша математика плюс някой допълнителни неща...

И още нещо винаги се учи в БГ една маса излишни неща, които надали някога ще ти потрябват...

Та това къде ще учиш си зависи от теб и от това какви са ти възможностите и умствения капацитет!

Хайде успех, а аз стига съм писала казах досатъчно, че и за идното поколение чак има ;)

Колкото учиш толкова ще знаеш, та от теб зависи...

• 3 седмици по-късно...

http://www.evtek.fi/en/studies/institute_o...ion_in_english/

Сина ми беше 2г в Evtek, Espoo, Finland.

струва си да кандидатстваш и да учиш там.........

не е платено, има само някакви семестриални такси

разгледай им сайта.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.